Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Drodzy użytkownicy. Na forum jestem nowa i mam do Was pytanie : jak długo czekaliście na jakikolwiek kontakt z cic odnośnie chociażby wykazu skanu konta, jak zatwierdzona została aplikacja i otrzymaliście ten cały automatyczny list "submission confirmation"? Ja dokumenty wszystkie załadowałam 25 kwietnia w czw i aplikacja została zatwierdzona i zastanawiam się jak długo się czeka? Oczywiście zostawilam ten cały request gdzie są pytania dot. szkoły.

Mam nadzieje, zę ktoś z Was będzie mi w stanie odpowiedzieć ;)

pozdrawiam.

Pomocy nie mogę załączyć IMM1295 wyskakuje takie coś

Your answer is incomplete. Provide the necessary information below to continue.

• Your document contains invalid entries. Please review your document and retry.

help.gif

Document Name : IMM1295 Application

Tak z ciekawości wszedłem na kompass ale oczywiście wszystko jest nadal pending. Tak sobie myslę, że może tam status zmienia sie dopiero po przekroczeniu granicy. W końcu tam jest Immigration assesment, co chyba urzędnik na granicy powinien okreslić. Może welcome letter dostaniemy po przekroczeniu granicy? Może ktoś kto juz jest w Kanadzie zerknąc na kompass i dać znać. Tak tylko z ciekawości, bo wiemy już, że ten welcome letter specjalnie potrzebny nie jest.

Sprawdź czy dobrze podałeś nr paszportu i podaj go bez spacji (z tego co pamiętam, miałem ten sam problem)

Pomocy nie mogę załączyć IMM1295 wyskakuje takie coś

Your answer is incomplete. Provide the necessary information below to continue.

• Your document contains invalid entries. Please review your document and retry.

help.gif

Document Name : IMM1295 Application

Czesc. Moze maci jakies namiary na aktualny email lub tel, zeby mozna sie skontaktowac z ta pania z ambasady w sprawie IEC ?? ( osobiscie nic nie mogę znalesc , albo juz niekaktualny;/) Jestem kolejna osoba ktora czeka juz prawie 2 miesiace na decyzje w sprawie wizy i nic ;/ Piszę maila na kompass i tez nie ma odzewu, staje sie to cora bardziej irytujące . jeden wielki balagan, mam nadzieje ze w kanadzie tak to nie wyglada w urzedach na co dzien;/

Pozdrawiam i dzieki za info

Tak z ciekawości wszedłem na kompass ale oczywiście wszystko jest nadal pending. Tak sobie myslę, że może tam status zmienia sie dopiero po przekroczeniu granicy. W końcu tam jest Immigration assesment, co chyba urzędnik na granicy powinien okreslić. Może welcome letter dostaniemy po przekroczeniu granicy? Może ktoś kto juz jest w Kanadzie zerknąc na kompass i dać znać. Tak tylko z ciekawości, bo wiemy już, że ten welcome letter specjalnie potrzebny nie jest.

Sprawdź czy dobrze podałeś nr paszportu i podaj go bez spacji (z tego co pamiętam, miałem ten sam problem)

hej status sie zmienia dopiero jak przekroczysz urzad imigracyjny ja od tyg jestem juz w kanadzie i jak dolecialam to sprawdzilam i dopiero status sie zmienil jak przekroczylam urzad imigracyjny. Pamietjcie ze jak bedziecie w urzedzie imigracyjnym i beda wam wbijac wize w paszport to powiedzcie ze od dnia w ktorym przylecieliscie a nie od dnia dostania POE

przy sobie trzeba miec rowniez wyrukowany POE (i czasem pytaja o srodki na koncie mnie kobieta tego nie pytala) ale przy mnie 3 osob nie przepuscili dalej i nie dostali wiz pomimo ze mieli POE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...