CjMaleo Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 When you initiate your work permit application with CIC, you will be assigned a work permit file number. Please submit this number to your IEC-Kompass account. To do so, log on to your IEC-Kompass account and complete the CIC File Number form, which is available under the “My Profil” section. Failure to submit the CIC File Number to IEC-Kompass may result in a delay in processing your IEC application. hey hey , ten kawalek zacytowany u gory jest w liscie ktory na poczatku dostalismy od IEC ale czy ktos wie ktory to jest ten work permit file number na IMM5665 ktory dostalismy of CIC???? na liscie od CIC jest tylko Application nr w gornym prawym rogu albo Document nr w tabelce na srodku listu , ale jest jeszcze UCI w lewym gornym rogu???? czy ktos wogole updateowal ten numer na Kompass account??? Z gory dzieki za pomoc Ponawiam to zapytanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CjMaleo Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Wczoraj dostałem POE (z opóźnieniem bo miałem problemy z police certificate z UK,ja wysłałem im scottish disclosure,oni chcieli Acro,ale załatwiłem to drugie,prosiłem o przedłużenie CIC terminu składania aplikacji i wszystko zakończyło się pozytywnie) , i tak mam POE z permit validity do 2014/05/17,mam takie pytania dla rozgarniętej osoby i chętnej udzielenia mi pomocy ,mając POE patrząc na poprzednie posty to w w sumie mógłbym już wyruszać, ale najpierw ubezpieczenie na rok typu np.PZU za ok.2500PLN i bilet wytarczy w jedną stronę (plus dowód na pieniązki na bilet powrotny,czy tak?) ,ale czy mając POE muszę już się pakować,czy mogę np.wylecieć w sierpniu/wrześniu?,czy to nie ukróci mi pozwolenia na pobyt w kanadzie o te dwa/trzy miesiące? A drugie pytanie to w sumie to co ponowiłem w powyższym poście. I tak poza tym osoby które już są na miejscu (wiem,że mają co innego na głowie) ,dodajcie jakieś posty z pierwszych wrażeń (lotnisko,praca) ,bo to duża i ciekawa pomoc dla nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1979 Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Wczoraj dostałem POE (z opóźnieniem bo miałem problemy z police certificate z UK,ja wysłałem im scottish disclosure,oni chcieli Acro,ale załatwiłem to drugie,prosiłem o przedłużenie CIC terminu składania aplikacji i wszystko zakończyło się pozytywnie) , i tak mam POE z permit validity do 2014/05/17,mam takie pytania dla rozgarniętej osoby i chętnej udzielenia mi pomocy ,mając POE patrząc na poprzednie posty to w w sumie mógłbym już wyruszać, ale najpierw ubezpieczenie na rok typu np.PZU za ok.2500PLN i bilet wytarczy w jedną stronę (plus dowód na pieniązki na bilet powrotny,czy tak?) ,ale czy mając POE muszę już się pakować,czy mogę np.wylecieć w sierpniu/wrześniu?,czy to nie ukróci mi pozwolenia na pobyt w kanadzie o te dwa/trzy miesiące? A drugie pytanie to w sumie to co ponowiłem w powyższym poście. I tak poza tym osoby które już są na miejscu (wiem,że mają co innego na głowie) ,dodajcie jakieś posty z pierwszych wrażeń (lotnisko,praca) ,bo to duża i ciekawa pomoc dla nas. Data którą masz podaną w POE, jest datą ważności pozwolenia i podaje Ci ostateczny termin przybycia do Kanady. Odradzam odkładanie wyjazdu na ostatnią chwilę, ponieważ nieraz może coś wyskoczyć nieoczekiwanie. Mam podobny termin i wybieram się wraz z żoną dopiero po nowym roku. Niestety niektóre sprawy wymagają uporządkowania i odpowiedniego przygotowania. Co do pieniążków to lepiej być dobrze przygotowanym. Czytałem na innym forum o tym jak zawrócono kilka osób na granicy z braku posiadanych funduszy. A niektórych nawet nie sprawdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleAnger Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Hej, czy moglibyście mi doradzić, gdzie wykupywaliście ubezpieczenie i ile zapłaciliście? zamierzam się tym w niedługim czasie zając, a na pewno osoby, które już wyjechały/wyjeżdżają w najbliższym czasie mają już rozeznanie. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi2311 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 CjMaleo jaki miałeś numer? Będę wdzięczna za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladyarizona Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 ja też czekałam sporo na POE i dostałam tak jak część osób 17 maja (jeszcze moi znajomi też w tym dniu otrzymali) mimo, że aplikowaliśmy w różnych terminach. Też zaczynam rozglądać się za ubezpieczeniem i lotem już tak żeby wylecieć możliwie szybko. ktoś z Was może też wybiera się na niedługo do Kanady? jeśli tak piszcie na priv, zawsze raźniej jak kilka osób się zgada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam jestem nowy na forum.... Mam 304 numer i wlasnie nie wiem co jest grane.... juz zaczyna mnie to irytowac .... bylem tam 4 lata z przerwa tylko ze na lewo ... nie wiem wlasnie czy to nie jest tego winna... jesli ktos leci do Ontario Toronto czy Mississaugi to moge cos pomuc znam te miasta dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Wybiera się ktoś do Kanady w sezonie zimowym? Między wrzesniem a grudniem? Tak z ciekawości pytam bo ja wtedy jadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smylka Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Wczoraj dostałem POE (z opóźnieniem bo miałem problemy z police certificate z UK,ja wysłałem im scottish disclosure,oni chcieli Acro,ale załatwiłem to drugie,prosiłem o przedłużenie CIC terminu składania aplikacji i wszystko zakończyło się pozytywnie) , i tak mam POE z permit validity do 2014/05/17,mam takie pytania dla rozgarniętej osoby i chętnej udzielenia mi pomocy ,mając POE patrząc na poprzednie posty to w w sumie mógłbym już wyruszać, ale najpierw ubezpieczenie na rok typu np.PZU za ok.2500PLN i bilet wytarczy w jedną stronę (plus dowód na pieniązki na bilet powrotny,czy tak?) ,ale czy mając POE muszę już się pakować,czy mogę np.wylecieć w sierpniu/wrześniu?,czy to nie ukróci mi pozwolenia na pobyt w kanadzie o te dwa/trzy miesiące? A drugie pytanie to w sumie to co ponowiłem w powyższym poście. I tak poza tym osoby które już są na miejscu (wiem,że mają co innego na głowie) ,dodajcie jakieś posty z pierwszych wrażeń (lotnisko,praca) ,bo to duża i ciekawa pomoc dla nas. Nie musisz wybierać się od razu. Rozumiem ze lecisz z UK? Ja z mężem tez byliśmy w takiej samej sytuacji jak ty (nawet z tym police ceritificate ). Myśmy wylecieli około 2,5 tygodnia po otrzymaniu POE . Work permit dostaliśmy na lotnisku z datą od dnia przylotu. Wiadomo, że ubezpieczenie dopiero wykupujesz jak dostaniesz POE. Wiec to zależy od ciebie kiedy go wykupisz (my kupywaliśmy w PZU- opcja Wojażer). Aha i mozna je kupić przez telefon płacąc kartą ( O szczegóły pisz na priv). Jak masz 2500 $ ( możesz mieć nawet funty na karcie ), pozamykałeś wszystkie sprawy pobytu w Uk ( mieszkanie, rachunki itp) kupuj bilet na najbliższy lot i już bilet mozesz mieć w jedną stronę nie ma z tym problemu. Nas o stan posiadachych środków nie pytali. Aczkolwiek jeśli bierzesz fundusze ze sobą na Karcie to wydrukuj sobie wczesniej statement (Nie później jak tydzień przed wylotem). możesz wziąc gotówkę ( ale to troche strach targać samemu tyle kasy) albo jesli nadal jesteś w Uk biuro podrózne Thomas Cook udostępnia darmową Karte master card z CAN$ ( szczegóły pisz na priv). O wrażeniach sporo opowiadać ale najpierw powiedz gdzie sie wybierasz? my jestesmy w Edmonton in Alberta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modern warfare Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jesli jest tu ktos na forum kto ma jakies namiary na lokum w Calgary to bym poprosil. Tak sie zastanawiam jaka bedzie najlepsza opcja jesli chodzi o mieszkanie, na poczatek jakis hostel? macie jakies wskazowki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.