Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Co do listy z 2011 roku to juz jest nieaktualna.co jakis czas rzad Kanady zmienia liste zawodow i masz nawet o tym napisane od kiedy nowa lista zawodow obowiazuje :)

Chyba ze wyslalas formularze przed zmiana przepisow :)

stron masz wiecej niz podana przez Ciebie

a biura,poszukaj na necie,jest ich troche ktore maja cos z IEC -rozwoj zawodowy.ale pamietaj ze te wizy sa dla danego pracodawcy

to nie wyjazd IEC-praca wakacyjna ze jak Ci sie praca nie podoba to zmieniasz prace

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Niech mi ktoś powie jak to jest z tą wizą do Kanady. Interesuje mnie ten program PRACA WAKACYJNA z otrzymaniem wizy.

Jak jest dokładnie procedura, czyli kiedy zaczyna się uruchomienie tego systemu gdzie można aplikować o ten program? Niby na stronie ambasady jest już jakiś link gdzie zakłada się konto

https://iec-eic.international.gc.ca/AccountRegistration.aspx?regionCode=PL〈=EN

ale czy to może tylko zakłada się konto IEC Kompas, a kiedy program odpali przez to konto zgłaszamy chęć wzięcia udziału w ubieganiu się o wizę?

Jakie dokumenty należy zgromadzić w przypadku konta IEC Kompas oraz później, kiedy staramy się o tę wizę do programu Praca Wakacyjna?

Ogólnie chciałbym tam polecieć, aby popracować nad językiem także czy język w czasie składania o wizę jest jakoś weryfikowany? Czy każdy może starać się o tę wizę na zasadzie wypełniam formularze i kto pierwszy ten lepszy? Czy to jakoś inaczej jest?

Mariusz szkoda ze nie zapoznales sie z tym tematem ,pare odpowiedzi masz ze np kto pierwszy ten lepszy,ze jezyk nie jest weryfikowany ale w zyciu codziennym juz tak ;)

Teraz i tak nie zbierzesz dokumentow ,musisz czekac do grudnia aby program ruszyl i wtedy zobaczysz co jest potrzebne bo moga zmienic zasady.

Co Ty ja przeczytałem ten temat od 1 do końca, ale już mi się wszystko miesza.

Rozumiem, że teraz nic straconego, zę pozycja chętnych ie jest jeszcze ustalana tylko jak otworzą system to wtedy się składa aplikację online, ale po co to konto kompas gdzie teraz można się zalogować. Czyli mam coś tam stworzyć swoje konto i chyba przez to konto dopiero aplikować jak rekrutacja na program PRACA WAKACYJNA ruszy.

Można wiedzieć jakie były wcześniej dokumenty wymagane?

I czy paszport już w momencie składani muszę mieć biometryczny czy dopiero jak będę chciał wyjechać do Kanady bo teraz mam ale stary.

A co do języka ja już po świecie latałem także no problem, ale chcę popracować nad nim i wskoczyć na wyższy level ;)

Kolega ze szkoły średniej ani me ani be pojechał do Anglii, znalazł pracę teraz gada najlepiej, a nigdy się wcześniej nie uczył angielskiego.

To wszystko to na pl stronie też jest:

http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/application_guide-guide_demande.aspx?lang=pol

http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/experience_canada_experience/required-requis.aspx?lang=pol

Tylko nie rozumiem tego paszportu biometrycznego w zasadzie to jest on potrzebny tylko do kanady i usa wszędzie indziej z nim polecę, tak wiec

nie chce mi się specjalnie wyrabiać bo może wizy nie otrzymam więc po co tyle zachodu, a na stronie w faq jest znów coś takiego:

Potrzebny będzie Państwu ważny paszport czytany maszynowo, wydany przez władze Rzeczypospolitej Polskiej. Mogą Państwo podróżować do Kanady, bez konieczności odwiedzenia Ambasady Kanady w Warszawie przed podróżą.
Posiadacze polskich paszportów bez cech biometrycznych będą zobowiązani do ubiegania się o wizę na pobyt czasowy. Paszportami biometrycznymi są wszystkie paszporty wydawane przez władze Rzeczypospolitej Polskiej z dniem 28 sierpnia 2006r.

a jak nie bedziesz miec paszportu biometrycznego to zapomniej o IEC -praca wakacyjna :)

To co przytoczyles odnosi sie do podrozy jako turysta :) i radze o tym pamietac

dobrze zapoznaj sie ze strona Ambasady Kanady :)

w innych przypadkach jak praca,nauka,pobyt staly musisz miec wize :)

a to zobaczę bo rozważam też opcję Australii bardziej mnie tam ciągnie i chyba lepiej na tym wyjdę może na start muszę mieć trochę kasy przygotowanej, ale może się to zwrócić i z plusem sporym. A ta Kanada to była opcja, aby złożyć podanie i gdybym dostał wizę mógłbym wtedy szukać czegoś aby tam pracować i się dokształcać.

Inna rzecz, która mnie odstrasza to duże zimy nie wiem czy dałbym radę kilka miesięcy wysiedzieć a w Australii wystarczy tylko gacie narzucić i więcej nic nie potrzeba ;-)

witam, teraz moja kolej przyszla, lece jutro (czwartek) do toronto i mam kilka batonow, herbat, czekolad, papierosow, 4 puszki piwa i czy nie bedzie zadnego problemu z przewozem tego wszystkiego i tez zastanawia mnie czy zaznaczyc w deklaracji w samolocie ze pzrewoze to wszystko. prosze o szybko odpowiedz bo zaraz zaczynam pakowanie :)

witam

próbowałem znaleźć odpowiedź na pytanie związane z tłumaczeniem , widziałem podobny problem ale nie było odpowiedzi jak będzie dokument tłumaczony,

a pytanie jest proste jak przetłumaczyć zaświadczenie o niekaralności jeśli jest w języku innym niż polski?

dla przykładu jeśli jest w języku czeskim to muszę tłumaczyć na polski a potem na angielski ?

czy mogę przetłumaczyć bezpośrednio z czeskiego na angielski i czy może to być zrobione w kraju którego użyto do przygotowania zaświadczenia?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...