Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra już ogarniam:

Roczne ubezpieczenie turystyczne Ubezpieczenie przeznaczone jest dla często podróżujących. Polisa zawierana jest na rok i obejmuje swoim zakresem dowolną ilość podróży realizowanych w okresie ubezpieczenia, z zastrzeżeniem, że jednorazowa podróż trwa nie dłużej niż 40 dni. Rozwiązanie to gwarantuje Państwo wygodę i bezpieczne podróżowanie przez cały rok!

jest to jednak na rok i są 2 opcje droższa i tańsza:

384 i 250 i ta druga się różni podwójnym ubezpieczeniem

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Prawdopodobnie w lutym padnie już ta decyzja kiedy wybiorę dokładną datę wylotu. Chciałbym wybrać jakieś najtańsze linie lotnicze nie zależy mi na wygodach. Jeżeli chodzi o bilet to trzeba kupić w 2 strony odrazu? Bo podejrzewam że bilety będą drogie przed wakacjami i nie wiem czy miał bym za 2 strony z góry zapłacić :) Ogółem to wiecie coś na temat cen biletów przed wakacjami oraz jakie tanie linie polecacie?

Napisano

diverse to malo znasz ten program widze ;)

od sierpnia 2009 kiedy sie zaczol program zawsze nalezalo miec zaswiadczenie z banku o posiadanych srodkach jedynie od 2012 nalezalo miec go juz przetlumaczonego,to samo zaswiadczenie o niekaralnosci ..

a jak bedzie w 2013 to zobaczmy :)

aggi co do zaswiadczenia to dowiedz sie w Ambasadzie Kanady,napisz do nich e-mial z zapytaniem takim .

Co do ubezpieczenia to ma byc na 1 rok i jest jedna wazna sprawa

tak nikt nie sprawdza tego dokladnie ale moze sprawdzac a wtedy po co sie tlumaczyc,miec pobyt krotszy a to bedzie zgodnie z prawem zrobione

moze jakies beda inne nowosci z tym ubezpieczeniem ,wiec nalezy zaczekac..

To ubezpieczenie ma obejmowac podroz,powrot chorego do Polski a nie samo leczenie w Kanadzie a tego pracodawca nie zapewni-nie zapewnia czy tez ubezpieczenie danej Prowincji .

dlatego nalezy miec to wykupione aby nie bylo ze rodzina-znajomi czy tez Ambasada Polska daja kase na taka podroz ,powrot takiej osoby.

bilet lotniczy a gdzie chcesz leciec,za duzego wyboru to Ty nie masz ;) w liniach lotniczych,powiedz gdzie chcesz leciec to cos sie napisze wiecej

a jak przesiadka w USA to znow wiza tranzytowa-wiza turystyczna :)

Napisano

myśle nad toronto/vancouver bardziej chyba toronto tak oczywiście że turystyczną do USA będę posiadał więc jeżeli tak wygodniej to może być przesiadka byle by taniej

Napisano

to jest plus tego IEC -praca wakacyjna ze cos Ci sie nie podoba to jedziesz dalej :) to nie wiza pracownicza ze musisz miec nowe pozwolenie a tutaj :)

ale poczytaj o zasadach opieki zdrowotnej w danych Prowincjach i jak sie przeprowadzasz w inne miejsce

inna Prowincja i inne zasady ;)

Napisano

Cześć

Co do http://www.erv.pl/ to nie sprawdzałem tego dokładnie tylko zleciłem to mojej mamie, bo nie ma mnie w Polsce. Jej jakiś agent powiedział to co wam napisałem. Jak wróce do Polski to agent dostanie w pape :D Napisałem maila do ERV i PTU(teraz Gothaer )i zobaczymy co odpiszą. Podziele się tym z wami.

Co złego to nie ja.

Ps. sly6 mieszkasz/mieszkałeś w Lublinie czy okolicach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...