Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Dobra już ogarniam: Roczne ubezpieczenie turystyczne Ubezpieczenie przeznaczone jest dla często podróżujących. Polisa zawierana jest na rok i obejmuje swoim zakresem dowolną ilość podróży realizowanych w okresie ubezpieczenia, z zastrzeżeniem, że jednorazowa podróż trwa nie dłużej niż 40 dni. Rozwiązanie to gwarantuje Państwo wygodę i bezpieczne podróżowanie przez cały rok! jest to jednak na rok i są 2 opcje droższa i tańsza: 384 i 250 i ta druga się różni podwójnym ubezpieczeniem
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Prawdopodobnie w lutym padnie już ta decyzja kiedy wybiorę dokładną datę wylotu. Chciałbym wybrać jakieś najtańsze linie lotnicze nie zależy mi na wygodach. Jeżeli chodzi o bilet to trzeba kupić w 2 strony odrazu? Bo podejrzewam że bilety będą drogie przed wakacjami i nie wiem czy miał bym za 2 strony z góry zapłacić Ogółem to wiecie coś na temat cen biletów przed wakacjami oraz jakie tanie linie polecacie?
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 diverse to malo znasz ten program widze od sierpnia 2009 kiedy sie zaczol program zawsze nalezalo miec zaswiadczenie z banku o posiadanych srodkach jedynie od 2012 nalezalo miec go juz przetlumaczonego,to samo zaswiadczenie o niekaralnosci .. a jak bedzie w 2013 to zobaczmy aggi co do zaswiadczenia to dowiedz sie w Ambasadzie Kanady,napisz do nich e-mial z zapytaniem takim . Co do ubezpieczenia to ma byc na 1 rok i jest jedna wazna sprawa tak nikt nie sprawdza tego dokladnie ale moze sprawdzac a wtedy po co sie tlumaczyc,miec pobyt krotszy a to bedzie zgodnie z prawem zrobione moze jakies beda inne nowosci z tym ubezpieczeniem ,wiec nalezy zaczekac.. To ubezpieczenie ma obejmowac podroz,powrot chorego do Polski a nie samo leczenie w Kanadzie a tego pracodawca nie zapewni-nie zapewnia czy tez ubezpieczenie danej Prowincji . dlatego nalezy miec to wykupione aby nie bylo ze rodzina-znajomi czy tez Ambasada Polska daja kase na taka podroz ,powrot takiej osoby. bilet lotniczy a gdzie chcesz leciec,za duzego wyboru to Ty nie masz w liniach lotniczych,powiedz gdzie chcesz leciec to cos sie napisze wiecej a jak przesiadka w USA to znow wiza tranzytowa-wiza turystyczna
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 myśle nad toronto/vancouver bardziej chyba toronto tak oczywiście że turystyczną do USA będę posiadał więc jeżeli tak wygodniej to może być przesiadka byle by taniej
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Jesli do Toronto to jest taniej i wiecej samolotow-mozliwosci wliczajac w to takie linie lotnicze jak airtransat,Condor
Diverse Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 No to tornto zapewne na 1 ogień wezmę zawsze można się przenieść zależy od ludzi.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 to jest plus tego IEC -praca wakacyjna ze cos Ci sie nie podoba to jedziesz dalej to nie wiza pracownicza ze musisz miec nowe pozwolenie a tutaj ale poczytaj o zasadach opieki zdrowotnej w danych Prowincjach i jak sie przeprowadzasz w inne miejsce inna Prowincja i inne zasady
eMeM Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Cześć Co do http://www.erv.pl/ to nie sprawdzałem tego dokładnie tylko zleciłem to mojej mamie, bo nie ma mnie w Polsce. Jej jakiś agent powiedział to co wam napisałem. Jak wróce do Polski to agent dostanie w pape Napisałem maila do ERV i PTU(teraz Gothaer )i zobaczymy co odpiszą. Podziele się tym z wami. Co złego to nie ja. Ps. sly6 mieszkasz/mieszkałeś w Lublinie czy okolicach.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 a po co ma dostac agent a co potrzeba ?nadal tutaj jestem
eMeM Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 No przecież mamy nie będe bił Tak z ciekawości tylko pytam Ja mieszkałem w Łęcznej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.