gwiazda76 Napisano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Dzięki sly. A czy z Kanady można składać wnioski o wizę turystyczna do USA?
sly6 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Mozna zlozyc ale czas oczekiwania na rozmowe jest dluzszy niz w Polsce..wiekszy odsetek odmow jest tam niz w Polsce.
Diverse Napisano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Lepiej w Polsce sobie wyrobić tą turystyczną na 10 lat i mieć spokój a przyda się na pewno w Kanadzie.
antiwodz Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 witam wszystkich Mieszkam od 2 lat w Anglii i mam zamiar starać się o pozwolenie na wyjazd do Kanady z IEC, wiem, że będę potrzebowała zaświadczenie o niekaralności również z Anglii tyle, że nie jest to takie proste, ponieważ o takie zaświadczenie nie mogę się starać osobiście. (You can’t do a criminal records check on yourself.) https://www.gov.uk/crb-criminal-records-bureau-check/overview Czy wiecie może co muszę zrobić, żeby takie zaświadczenie zdobyć?
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 poczytaj na forum o tym,bylo cos nie tak dawno napisane o tym przeczytaj uwaznie zasady ,masz znajomych w UK?
antiwodz Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 pewnie, że mam znajomych jutro zapytam jakiegoś anglika. Byłam już na policji i dali mi jakiś wniosek, ale wydaje mi się, że to nie jest to. Dostałam Police Certificate Application Form a ja potrzebuje CRB. A mam jeszcze takie pytanie, mianowicie od jakiego momentu odliczją czas, od przekroczenia granicy czy od momentu otrzymania Letter of introduction? Dziekuję
antiwodz Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 szukam i szukam i znalazłam, tyle, że ja nie potrzebuje tego do pracy Jak ubiegać się o zaświadczenie o niekaralności? Nie możesz ubiegać się o zaświadczenie bezpośrednio, nie możesz też zrobić tego, jeśli jesteś samozatrudniony. Są dwie drogi, którymi możesz ubiegać się o zaświadczenie. Możesz zadzwonić na tzw. Disclosure application line pod numer 0870 90 90 844. W tym przypadku będziesz musiał podać nazwę oraz numer organizacji czy firmy, przez którą składasz aplikację („Registered Body”. Możesz także wypełnić formularz, który dostarczy Ci organizacja lub firma, z której polecenia ubiegasz się o zaświadczenie. jak uzyskać zaświadczenie o niekaralności w Anglii http://londynek.net/ukipedia/article?jdnews_id=2779918&cat_id=116
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 w IEC 2012 bylo ze miales 1 rok na przekroczenie granicy od dostania tego listu ,,e-mail . a na granicy dostawales 1 rok wazny pobyt, prace a ja znalazlem takie cos jak sie starac i gdzie http://www.cic.gc.ca/english/information/security/police-cert/europe/united-kingdom.asp moze zacznij szukac po stronach rzadowych
Diverse Napisano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 Ciekawi mnie rzecz związana z bramkami na lotnisku bo istnieje taka możliwość że nasze rzeczy i my zostaniemy bardzo dokładnie przeszukani. A jeżeli np będę miał laptopa Czy on w takim wypadku też zostanie sprawdzony i będzie możliwość odesłania mnie z powrotem do Polski za posiadanie nielegalnego oprogramowanie czy coś w tym stylu. Jak wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony a jeżeli mają dokładnie sprawdzać to nawet za kilka głupich kawałków mp3 mogli by się przyczepić. Słyszeliście coś na ten temat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.