Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

witam wszystkich :)

Mieszkam od 2 lat w Anglii i mam zamiar starać się o pozwolenie na wyjazd do Kanady z IEC, wiem, że będę potrzebowała zaświadczenie o niekaralności również z Anglii tyle, że nie jest to takie proste, ponieważ o takie zaświadczenie nie mogę się starać osobiście. (You can’t do a criminal records check on yourself.)

https://www.gov.uk/crb-criminal-records-bureau-check/overview

Czy wiecie może co muszę zrobić, żeby takie zaświadczenie zdobyć? :mellow:

Napisano

pewnie, że mam znajomych :) jutro zapytam jakiegoś anglika. Byłam już na policji i dali mi jakiś wniosek, ale wydaje mi się, że to nie jest to. Dostałam Police Certificate Application Form a ja potrzebuje CRB.

A mam jeszcze takie pytanie, mianowicie od jakiego momentu odliczją czas, od przekroczenia granicy czy od momentu otrzymania Letter of introduction?

Dziekuję :)

Napisano

szukam i szukam i znalazłam, tyle, że ja nie potrzebuje tego do pracy

:mellow:

Jak ubiegać się o zaświadczenie o niekaralności?

Nie możesz ubiegać się o zaświadczenie bezpośrednio, nie możesz też zrobić tego, jeśli jesteś samozatrudniony. Są dwie drogi, którymi możesz ubiegać się o zaświadczenie. Możesz zadzwonić na tzw. Disclosure application line pod numer 0870 90 90 844. W tym przypadku będziesz musiał podać nazwę oraz numer organizacji czy firmy, przez którą składasz aplikację („Registered Body”;). Możesz także wypełnić formularz, który dostarczy Ci organizacja lub firma, z której polecenia ubiegasz się o zaświadczenie.

jak uzyskać zaświadczenie o niekaralności w Anglii

http://londynek.net/ukipedia/article?jdnews_id=2779918&cat_id=116

Napisano

Ciekawi mnie rzecz związana z bramkami na lotnisku bo istnieje taka możliwość że nasze rzeczy i my zostaniemy bardzo dokładnie przeszukani. A jeżeli np będę miał laptopa :) Czy on w takim wypadku też zostanie sprawdzony i będzie możliwość odesłania mnie z powrotem do Polski za posiadanie nielegalnego oprogramowanie czy coś w tym stylu. Jak wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony a jeżeli mają dokładnie sprawdzać to nawet za kilka głupich kawałków mp3 mogli by się przyczepić. Słyszeliście coś na ten temat?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...