aika1987 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 w sumie to już teraz sama nie wiem co tam na 100% trzeba zaznaczyć, bo jedni piszą tak, drudzy tak. ja zaufałam urzędniczce. może skonfrontujmy pieczątki przybite po zaznaczeniu jednej albo trzech kratek. ja mam podbite "nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym" (wybrałam opcję "zaznaczam trzy krateczki). jeżeli masz to samo to wsio rawno co zaznaczymy...
Kodf Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 w sumie to już teraz sama nie wiem co tam na 100% trzeba zaznaczyć, bo jedni piszą tak, drudzy tak. ja zaufałam urzędniczce. może skonfrontujmy pieczątki przybite po zaznaczeniu jednej albo trzech kratek. ja mam podbite "nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym" (wybrałam opcję "zaznaczam trzy krateczki). jeżeli masz to samo to wsio rawno co zaznaczymy... U mnie jest pieczątka "Nie figuruje w Kartotece Karnej Krajowego Rejestru Karnego". To chyba nie do końca to samo. Ja narazie tak zostawię, bo nie mam ochoty wydawać kolejnych 150zł o ile to nie będzie niezbędne także poczekam aż program ruszy i zobaczę czy mi to zaakceptują.
aika1987 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 też bym się wstrzymała. zwłaszcza że z tego co do tej pory czytałam to nie odrzucają od razu tylko proszą o uzupełnianie dokumentów - może nie tyle proszą co dają szansę
Diverse Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Za coś ty 150zł płacił Co do tego to teraz tylko od osób będących w poprzednich latach możemy się w sumie dowiedzieć co zaznaczyć. Ale myślę że jak zaznaczę 3 to nie będzie miało znaczenia jak będzie nadmiar czy coś lepiej zawsze mieć więcej niż mniej.
aika1987 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 50 zł za zaświadczenie + tłumaczenie przysięgłe = około 150 zł
Diverse Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Sporo ja za 36 zł znalazłem tłumacza ale wiadomo od miasta zależy
gaznik89 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Cześć jestem nowy. Mam kilka pytań ale zaczne od tego jak wygląda moja pozycja. Mam zamiar wyjechać z moją narzeczoną w tym roku do Kanady a dokładniej do Vancouver. Razem stwierdzieliśmy że najlepszym programem bedzie dla Nas właśnie IEC.Mam rodzinę właśnie w Vancouver(wujek) otrzymamy od niego zaproszenie na pobyt. Ważne jest dla nas by pracować legalnie nie na czarno. Prosze powiedzcie mi jak wygląda ten program wiem że potrzebne jest 2500$ na osobe ubezpieczenie(jaki jest mniej wiecej koszt na osobe?) Dokument o nie karalności, wszystkie dokumenty w języku angielskim prosze powiedzcie jakie to dokumenty? Jakie są szanse że dostaniemy pozwolenie? Jeżeli ruszy możliwość aplikacji to co będzie nam potrzebne dodam że paszporty odbieramy dopiero w marcu czy możemy od razu aplikować?
aika1987 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Podstawową rzeczą jest zapoznanie się ze stroną abmasady no i przeczytanie tego wątku na forum od początku do końca - na kilka pytań od razu znajdziesz odpowiedź. Na dzień dzisiejszy nie ma konkretnych wymagań odnośnie dokumentów i ich tłumaczeń, bo program jeszcze nie ruszył, a to na czym się opieramy to wymagania z lat ubiegłych. Więc w poprzednich latach potrzebne było : opłata za uczestnictwo w programie, zaświadczenie o niekaralności (z tłumaczeniem przysięłym), zaświadczenie o posiadaniu kwoty odpowiadającej kwocie 2500 CAD na koncie naszym lub osoby, która zaświadczy, że są one do naszej dyspozycji (również w języku angielskim), paszport biometryczny, po zakwalifikowaniu się do programu wykupione roczne ubezpieczenie. W przypadku kategorii staż/praktyka lub rozwój zawodowy - oferta pracy lub stażu/praktyki. Nie wiadomo, czy coś się zmieni czy nie. Patrząc na procedury w Niemczech to na wstępie potrzebny jest dowód wpłaty i skan paszportu.
gaznik89 Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 dziękuje właśnie przeczytałem aplikacje jaka jest dla czech dokładnie chcą od niech dowód wpłaty i skan paszportu
sly6 Napisano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 gaznik musisz miec paszport a co do Wujka to po co Ci takie zaproszenie jak sie kiedys lecialo na prace wakacyjna to mogles miec oferte pracy lub tez bez.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.