Kodf Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Właśnie chyba to liczy ludzi którzy złożyli aplikacje a którzy jeszcze nie przesłali bądź przesłali przelewy bo wątpię że już wczoraj 100 osób zdążyło przesłać swoje potwierdzenia przelewów. Skoro w bankach przelew wychodzący jest max do 19-20 z tego co wiem W moim był najbliższy 8.10 a wysłałem potwierdzenie 8.50. Otrzymałem informację że mój przelew został zweryfikowany. Participation Fees and Proof of Payment Verified O spoko. Czyli jak długo czekałeś na tą informację że jest verified?
Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 od 8.40 do 15.15 z tego co widzę Jeszcze nie mam zaświadczenia o niekaralność bo zawsze jak się zbieram to już za mało czasu mam a do 15 otarty krk tylko. Z tego co czytałem że proces może potrwać do 8 tygodni więc dałem sobie jeszcze tydzień czasu ale cóż chyba jutro będę musiał pojechać.
Leon34 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 W Informacji która dostalismy jest napisane, że na wpłate czekają do 1 marca Br. Także tak jak mówi Diverse- Liczą miejsca na podstawie złożonych aplikacji. Btw. Jesli miejsca będą się rozchodzić w takim tempie - to do wieczora będzie " po zawodach"
Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Zobaczymy ile osób wysłało skan starego paszportu nie biometrycznego to od razu się zwolni miejsce. Ale wnioskuje po tym że nawet jak będzie 0 miejsc pisało to można śmiało pisać licznik aplikacji jest mało wiarygodny.
elzbieta90 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Mój przelew też już został zweryfikowany. Teraz pozostaje tylko czekać od nich na info odnośnie 2 etapu
julia_sw Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Aplikacja wysłana, przelew zrobiony pozostaje czekać! Powodzenia wszystkim
julia_sw Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Zobaczymy ile osób wysłało skan starego paszportu nie biometrycznego to od razu się zwolni miejsce. Ale wnioskuje po tym że nawet jak będzie 0 miejsc pisało to można śmiało pisać licznik aplikacji jest mało wiarygodny. Masz rację, ja w tym całym amoku nawet nie sprawdziłam, czy mój paszport jest biometryczny. Wystarczyłoby, żeby wydano mi go w 2006, a nie w 2007 i już miałabym teraz mega problem Mam jeszcze takie pytanie ogólne: dlaczego wybieracie się akurat do Kanady? Macie tam rodzinę/znajomych? Byliście już kiedyś w Kanadzie? Pozdrawiam
Diverse Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Alternatywa USA moim zdaniem dlatego tam chcę się wybrać
aggi Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Reference number to nie nr. realizacji przelewu (który też musisz podać ale w potwierdzeniu zrobienia przelewu i dołączając plik z potwierdzeniem zrobienia zlecenia. A reference number to masz jak wejdziesz na IEC zalogujesz się i jak wejdziesz w my messages to tam masz w takiej tabelce: Account number/WTN a obok reference number składający się z 5-ciu cyfr Myślę, że niema konkretnej daty bo niema daty zakończenia przyjęć tylko są miejsca do wyczerpania. A z tego co wiedziałam po złożeniu aplikacji masz 10 dni na wpłatę. Jak ja złożyłam aplikację 18.02 to pojawiło się że mam zapłacic do 28.02
elzbieta90 Napisano 19 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Ja juz w Kanadzie bylam i bardzo mi sie tam spodobalo, poza tym mam tam rodzine wiec na poczatku bedzie mi troche latwej ale fakt w USA tez bylam i wracam w tym roku i jest tam jeszcze lepiej, no ale na razie Kanada, USA moze pozniej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.