Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

kiedy wysłałaś zgłoszenie i po ilu dniach odpowiedział CIC? I to gdzie potem trzeba załączyć te dokumenty? Na nowo aplikacja?

jakos 2 czy 3 dni po zlozeniu wszystkich dokumentow dostalam od nich wiadomosc ze: musze im przeslac oryginal zaswiadczenia o niekaralnosci, bo wyslalam im tylko tlumaczenie i chcieli tez to zaswiadczenie z banku (mam 3tygodnie zeby im to wyslac). To wszystko bedzie w osobnej wiadomosci. Nie wyslalam im jeszcze tego zaswiadczenia bo nie bardzo wem jak to ma wygladac i czy musze to tlumaczyc.

czy ktoś załączał formularz IMM5707??? Jak go załączyć skoro nie można go zapisać wypełnionego na kompie???

No trzeba wypełnić > wydrukować > podpisać > zeskanować. Tylko też zauważyłem że raczej wystarczy tylko wypełnić IMM5645E a ten załączyć pusty po prostu. W IMM5707 masz instrukcje i tam pisze wszystko.

W na wszelki wypadek lepiej zrobić to co napisałem a jak nie masz możliwości to po prostu pusty dajesz. W razie czego to napiszą ci po kilku dniach czego brakuje :P

ja juz nie kumam, jak ma byc z tym podspisywaniem/nie podpisywaniem formluarzy :/ czy ktos z Was ma sprawdzona informacje, czy formularze mamy wydrukowac, podpisac, zeskanowac i wyslac czy po prostu wypelnic elektronicznie i wyslac bez podpisu . Bardzo prosze o info, bo nigdzie nie moge znalezc potwierdzonej informacji.

ja juz nie kumam, jak ma byc z tym podspisywaniem/nie podpisywaniem formluarzy :/ czy ktos z Was ma sprawdzona informacje, czy formularze mamy wydrukowac, podpisac, zeskanowac i wyslac czy po prostu wypelnic elektronicznie i wyslac bez podpisu . Bardzo prosze o info, bo nigdzie nie moge znalezc potwierdzonej informacji.

nie nic nie musisz podpisywać na koniec jak już wszystko załączysz przejdziesz dalej musisz zaakceptować że wszystko co napisałeś jest zgodne z prawdą i napisać swoje pełne imię i nazwisko to jest ten podpis elektroniczny. tylko w przaypadku IMM5707 jest wyjątek chociaż pewnie podpis elektroniczny też pokrywa ten dokument,moim zdaniem jest to zbędny dokument tak jak już pisałem wyżej

nie nic nie musisz podpisywać na koniec jak już wszystko załączysz przejdziesz dalej musisz zaakceptować że wszystko co napisałeś jest zgodne z prawdą i napisać swoje pełne imię i nazwisko to jest ten podpis elektroniczny. tylko w przaypadku IMM5707 jest wyjątek chociaż pewnie podpis elektroniczny też pokrywa ten dokument,moim zdaniem jest to zbędny dokument tak jak już pisałem wyżej

dzieki :)

Znalazłam jeszcze jedno forum o tematyce IEC 2013. Tu jest równie wiele info :)http://emigracjadokanady.ca/iec-2013/906-ruszylo-iec-2013-ii-etap?start=340

Ja jeszcze nie złożyłam aplikacji w drugim etapie, podpowiadam:

1. IMM 1295 należy wypełnic ( nic nie podpisywać na formularzu bo i tak się nie da), kliknąć VALIDATE button ( pojawią sie kody kreskowe na dodatkowej 5-tej stronie), zapisać na komputerze, a następnie dołączyć do aplikacji na MyCIC.

2. IMM 5645 należy wypełnic, ( równiez nie podpisywać), zapisać na komputerze, a następnie dołączyć do aplikacji na MY CIC w pdf.

3. IMM 5707 jeśli jest do wypełnienia na waszej liście to to wypełnijcie (uwaga tego nie da się zapisać na komputerze) i od razu wydrukujcie (ja jeszcze podpisałam ręcznie dla świetego spokoju), zeskanujcie i załączcie w pdf.

UWAGA! formularza IMM 1295 nie można skanować i załączać skanu ( podobno sprawdzano i nie ma na to szans)

UWAGA! Podpis elektroniczny pojawi się po załączeniu WSZYSTKICH WYMAGANYCH DOKUMENTÓW w następnym kroku. Należy w tym celu wpisać swoje imię nazwisko i potwierdzić ze wszystkie dane zawarte w waszej aplikacji są zgodne z prawdą.

Podawałam już linka do filmu na YOUTUBE wcześniej, ale podam jeszcze raz

tutaj kolega NIEMIEC pokazuje krok po kroku co i jak. Nie ważne ze inny język ale aplikacje wypełnia po angielsku wiec dużo bardzo dużo można podpatrzec.

Powodzenia wszystkim :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...