smylka Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 czy ktoś załączał formularz IMM5707??? Jak go załączyć skoro nie można go zapisać wypełnionego na kompie???
elzbieta90 Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 kiedy wysłałaś zgłoszenie i po ilu dniach odpowiedział CIC? I to gdzie potem trzeba załączyć te dokumenty? Na nowo aplikacja? jakos 2 czy 3 dni po zlozeniu wszystkich dokumentow dostalam od nich wiadomosc ze: musze im przeslac oryginal zaswiadczenia o niekaralnosci, bo wyslalam im tylko tlumaczenie i chcieli tez to zaswiadczenie z banku (mam 3tygodnie zeby im to wyslac). To wszystko bedzie w osobnej wiadomosci. Nie wyslalam im jeszcze tego zaswiadczenia bo nie bardzo wem jak to ma wygladac i czy musze to tlumaczyc.
Diverse Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 czy ktoś załączał formularz IMM5707??? Jak go załączyć skoro nie można go zapisać wypełnionego na kompie??? No trzeba wypełnić > wydrukować > podpisać > zeskanować. Tylko też zauważyłem że raczej wystarczy tylko wypełnić IMM5645E a ten załączyć pusty po prostu. W IMM5707 masz instrukcje i tam pisze wszystko. W na wszelki wypadek lepiej zrobić to co napisałem a jak nie masz możliwości to po prostu pusty dajesz. W razie czego to napiszą ci po kilku dniach czego brakuje
pieczarka44 Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Jak by ktos byl ciekawy to nr 480 na drugim etapie. Jakos strasznie powoli im to idzie;-(
marciszewski Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 ja juz nie kumam, jak ma byc z tym podspisywaniem/nie podpisywaniem formluarzy :/ czy ktos z Was ma sprawdzona informacje, czy formularze mamy wydrukowac, podpisac, zeskanowac i wyslac czy po prostu wypelnic elektronicznie i wyslac bez podpisu . Bardzo prosze o info, bo nigdzie nie moge znalezc potwierdzonej informacji.
Diverse Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 ja juz nie kumam, jak ma byc z tym podspisywaniem/nie podpisywaniem formluarzy :/ czy ktos z Was ma sprawdzona informacje, czy formularze mamy wydrukowac, podpisac, zeskanowac i wyslac czy po prostu wypelnic elektronicznie i wyslac bez podpisu . Bardzo prosze o info, bo nigdzie nie moge znalezc potwierdzonej informacji. nie nic nie musisz podpisywać na koniec jak już wszystko załączysz przejdziesz dalej musisz zaakceptować że wszystko co napisałeś jest zgodne z prawdą i napisać swoje pełne imię i nazwisko to jest ten podpis elektroniczny. tylko w przaypadku IMM5707 jest wyjątek chociaż pewnie podpis elektroniczny też pokrywa ten dokument,moim zdaniem jest to zbędny dokument tak jak już pisałem wyżej
marciszewski Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 nie nic nie musisz podpisywać na koniec jak już wszystko załączysz przejdziesz dalej musisz zaakceptować że wszystko co napisałeś jest zgodne z prawdą i napisać swoje pełne imię i nazwisko to jest ten podpis elektroniczny. tylko w przaypadku IMM5707 jest wyjątek chociaż pewnie podpis elektroniczny też pokrywa ten dokument,moim zdaniem jest to zbędny dokument tak jak już pisałem wyżej dzieki
Justa56 Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Jak by ktos byl ciekawy to nr 480 na drugim etapie. Jakos strasznie powoli im to idzie;-( Dzięki za wiadomość, no nic trzeba cierpliwie czekać
ciekawy12 Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 mam numer 320 i okolo 14 godz naszego czasu przeszlam na drugi etap. takze zycze cierpliwosci
smylka Napisano 1 Marca 2013 Zgłoś Napisano 1 Marca 2013 Znalazłam jeszcze jedno forum o tematyce IEC 2013. Tu jest równie wiele info http://emigracjadokanady.ca/iec-2013/906-ruszylo-iec-2013-ii-etap?start=340 Ja jeszcze nie złożyłam aplikacji w drugim etapie, podpowiadam: 1. IMM 1295 należy wypełnic ( nic nie podpisywać na formularzu bo i tak się nie da), kliknąć VALIDATE button ( pojawią sie kody kreskowe na dodatkowej 5-tej stronie), zapisać na komputerze, a następnie dołączyć do aplikacji na MyCIC. 2. IMM 5645 należy wypełnic, ( równiez nie podpisywać), zapisać na komputerze, a następnie dołączyć do aplikacji na MY CIC w pdf. 3. IMM 5707 jeśli jest do wypełnienia na waszej liście to to wypełnijcie (uwaga tego nie da się zapisać na komputerze) i od razu wydrukujcie (ja jeszcze podpisałam ręcznie dla świetego spokoju), zeskanujcie i załączcie w pdf. UWAGA! formularza IMM 1295 nie można skanować i załączać skanu ( podobno sprawdzano i nie ma na to szans) UWAGA! Podpis elektroniczny pojawi się po załączeniu WSZYSTKICH WYMAGANYCH DOKUMENTÓW w następnym kroku. Należy w tym celu wpisać swoje imię nazwisko i potwierdzić ze wszystkie dane zawarte w waszej aplikacji są zgodne z prawdą. Podawałam już linka do filmu na YOUTUBE wcześniej, ale podam jeszcze raz tutaj kolega NIEMIEC pokazuje krok po kroku co i jak. Nie ważne ze inny język ale aplikacje wypełnia po angielsku wiec dużo bardzo dużo można podpatrzec. Powodzenia wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.