Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam właśnie udało mi się dostac do drugiego etapu miałem numer 612 (chyba jakby nie było powyżej 600nego) Tera mam pytanie czy IEC Conditional Acceptance Letter jest o wiadomość którą dostałem na ice kompas jako trzecią potwierdzającą moje dostanie się na 2 etap ? oraz czy wypełnienie Family Information Form IMM5707 jest obowiązkowe ? I ostatnie pytanie jakie zdjęcia załączaliście ? może być paszportowe ?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Witam właśnie udało mi się dostac do drugiego etapu miałem numer 612 (chyba jakby nie było powyżej 600nego) Tera mam pytanie czy IEC Conditional Acceptance Letter jest o wiadomość którą dostałem na ice kompas jako trzecią potwierdzającą moje dostanie się na 2 etap ? oraz czy wypełnienie Family Information Form IMM5707 jest obowiązkowe ? I ostatnie pytanie jakie zdjęcia załączaliście ? może być paszportowe ?

Najlepiej wypełnić wszystko wraz z tym IMM5707 żeby się nie czepiali bo jest to z obowiązkowej tabeli. Tak 3 wiadomość od IEC Conditional Acceptance Letter to warunkowe przejście do 2 etapu. Ja z paszportu tylko pani fotograf zgrała mi je na płytę.

Diverse, gdzie na compass-ie mam wpisać ten nr. app? Wszystko mam "zamknięte na kłódkę"

My Profile > Update CIC file number

Najlepiej wypełnić wszystko wraz z tym IMM5707 żeby się nie czepiali bo jest to z obowiązkowej tabeli. Tak 3 wiadomość od IEC Conditional Acceptance Letter to warunkowe przejście do 2 etapu. Ja z paszportu tylko pani fotograf zgrała mi je na płytę.

My Profile > Update CIC file number

Dzięki Diverse masz piwo od mnie w Kanadzie ;)

Kurcze a ja czekam i czekam i zero info z CIC odnośnie dosłania potwierdzenia salda a nigdzie tego nie załączałem. Ktoś jeszcze czeka na info z CIC po 2 etapie już więcej niz tydzień czy to u mnie jest coś nie tak?

Kurcze a ja czekam i czekam i zero info z CIC odnośnie dosłania potwierdzenia salda a nigdzie tego nie załączałem. Ktoś jeszcze czeka na info z CIC po 2 etapie już więcej niz tydzień czy to u mnie jest coś nie tak?

To wszystko to jest jeden wielki błąd w systemie jak byśmy wiedzieli wcześniej to można było podrzucić im ten dowód zamiast jednego z tych dodatkowych dokumentów teraz możesz też spróbować przez wiadomości IEC Kompass podając ten referencyjny CIC w opisie wiadomości i dołączając plik. Lub czekać na prośbę od nich na CIC. Bo normalnie nie trzeba by było czekać na tą prośbę tylko dołączało by się dowód do IMM1295E.

Jutro wszystko załączam, ale zastanawia mnie ciągle type of application przy imm 5645. Czy ma byc visitor czy worker? Teoretycznie nie jesteśmy jeszcze pracownikami. Mamy do wyboru visitor, worker albo student, co kojarzy mi się analogicznie do "program pracy wakacyjnej" (visitor), rozwój zawodowy (worker), staż/praktyki (student). Cy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...