modern warfare Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Nie musi chyba być z ostatnich 4 miesięcy. Ja mam stan na konkretny dzień i już. Musi być 2500 CAD i przetłumaczone przez przysięgłego na ang lub francuski. Nie jestem tylko pewien czy mam wysłac samo tłumaczenie czy razem z oryginałem? Wyslij raczej z orginalem. Sam mam pytanie do tych co sa zagranica,np.UK, Irlandia, w apikacji w pytaniu 7 i 9 co wpisywaliscie? Current country of resident w statusie worker czy pernament resident a moze citizen? Country where applying Polska czy kraj w krorym sie przebywa na chwile obecna? I jescze jedno o jaki permit sie staramy IEC(working holiday)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 co do adresu to moze byc taki wiec spokojnie i dostales chyba wiadomosc do kiedy masz dane sprawy zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modern warfare Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 co do adresu to moze byc taki wiec spokojnie i dostales chyba wiadomosc do kiedy masz dane sprawy zrobic? Nie za bardzo rozumiem... Czyli kraj w ktorym aplikuje to kraj w ktorym przebywam tak? A co do statusu to worker i daty od do czy raczej pernament resident bo tak tez moze byc w koncu jestesmy w uni wiec dlatego pytam Zadnej wiadomosci Na CiC nie dostalem aplikacja jest wazna 60 dni... a co do work permit type, to tez nie wiem co dokladnie wpisac. czy wogule jest jakas roznica pomiedzy open permit( ktory pozwala ci podjac prace gdzie i u kogo chcesz) i taki permit byl na stornie kompasu w objasnieniu zasady IEC, a working holiday? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 no tak ,wyszedl bigos z tego to nie do Ciebie byla odpowiedz lecz do gyarill a jest working holiday tez czy tez sam open jest napisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modern warfare Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 no tak ,wyszedl bigos z tego to nie do Ciebie byla odpowiedz lecz do gyarill a jest working holiday tez czy tez sam open jest napisane? Chodzi mi o to zeby nie bylo zadnych opoznien przez jakies niejasnosci w aplikacji. Dla tych co sa obecnie za granica a sa obywatelami Polski na przynajmniej jedno pytanie w aplikacji mozna odpowiedziec na kilka warjantow. Co do permitu to tez dosc wazne, open pozwala ci pracowac gdzie chcesz i zmieniac prace jak czesto chcesz, podrozujac po calej kanadzie, czyli z grubsza tak jak working holiday, ale moze roznic sie w jakis niuansach. W kompasie jak czytalem o IEC, zanim zanim ruszyla rekrutacja napisane bylo ze IEC oferuje OPEN permit, raczej trzeba wybrac working holiday ale lepiej sie upewnic bo moze to ma jakies znaczenie przy podjeciu pracy na miejscu, a to przeciez kluczowa sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Nie za bardzo rozumiem... Czyli kraj w ktorym aplikuje to kraj w ktorym przebywam tak? A co do statusu to worker i daty od do czy raczej pernament resident bo tak tez moze byc w koncu jestesmy w uni wiec dlatego pytam Zadnej wiadomosci Na CiC nie dostalem aplikacja jest wazna 60 dni... a co do work permit type, to tez nie wiem co dokladnie wpisac. czy wogule jest jakas roznica pomiedzy open permit( ktory pozwala ci podjac prace gdzie i u kogo chcesz) i taki permit byl na stornie kompasu w objasnieniu zasady IEC, a working holiday? Czyli kraj w ktorym aplikuje to kraj w ktorym przebywam tak? - Tak A co do statusu to worker i daty od do czy raczej pernament resident bo tak tez moze byc w koncu jestesmy w uni wiec dlatego pytam - Wpisał bym worker bo do tego raczej się nie przyczepią (jak masz Polski paszport) a co do work permit type, to tez nie wiem co dokladnie wpisac. czy wogule jest jakas roznica pomiedzy open permit( ktory pozwala ci podjac prace gdzie i u kogo chcesz) i taki permit byl na stornie kompasu w objasnieniu zasady IEC, a working holiday? - Jak zapisałeś się na IEC to nie masz w czym wybierać masz 3 programy - working holiday ma open permit lecz nie wiem czy jest to porównywalne z normalnym open permitem bo się tym nie interesowałem w każdym bądź razie masz rok czasu możesz pracować w każdym miejscu w Kanadzie oraz zmieniać pracę kiedy tylko chcesz lecz masz tam jakieś wyjątki co do prac których nie możesz wykonywać ale wiadomo to są skrajności a raczej na prezydenturę się tam nie wybierasz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 I jeszcze pytanko tak bardziej z ciekawości. Czy jak piszą, że muszę to dosłać do 04/06/2013 to mają na myśli 4 czerwca czy 6 kwietnia? Bo w USA jest jakoś odwrotnie niż u nas z zapisem. I tak dostarczę ten dokument w ciągu tygodnia pewnie ale to tak z ciekawości pytam. Masz miesiąc witam. Jak długo czekaliście na prośbę o potwierdzenie posiadania środków? Ja wysłałam papiery 2 marca i jeszcze nic nie dostałam. Czy czeka ktoś dłużej niż ja? Oj, z tego co wiem niektórzy około 2 tygodni czekają i jeszcze nie dostali. Lecz już to powoli rusza więc wyczekuj pewnie dostaniesz na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 nie chodzi o prezydenture a o prace w szkolach,przy dzieciach gdzie nalezy miec badania medyczne co do open work to np zona-maz lub tez konkubemnt moze dostac taka open jak ktos ma wize pracownicza wiec dlatego sa takie pytania a Ty lecisz na IEC wiec holiday working Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodf Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Jeśli chodzi o wyciąg z konta o posiadanie 2,500 CAD to: 1;jak rozmawlam z osoba z ambasady z warszawy to powiedziala ze nie trzeba go tłumaczyć na ang przez tłumacza przysięgłego 2; ja wysłałam oryginal po polsku, po czym sprawdzili wszystkie dokumenty i dostałam wiadomość, że mam jeszcze tylko dołączyć przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego wyciąg o niekaralność (wcześniej załączyłam oryginał bo było tylko na jeden plik) ale przetłumaczonego wyciągu z konta nie kazali mi wysyłać... P.S Diverse dzięki za pomoc Nie wiem ja tam oddam oryginał razem z tłumaczeniem. Było w mailu z CIC, że wszystkie dokumenty mają być przetłumaczone to wysyłam przetłumaczone i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 faktycznie z tą prezydenturą to wprowadził bym go w błąd bo w to przenośnia miała być a o badaniach zapomniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.