Magdalena666 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, myślę ze mam cenna informacje do przekazania. Dokumenty do 2 etapu złożyłam dwa dni temu późnym wieczorem. I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostałam dziś potwierdzenie akceptacji 2 etapy tzw. Introduction Letter. I chciałam przekazać że do drugiego etapu załączyłam jako dowód posiadanych na koncie środków zwykły print screen konta. Wiec nie ma sensu prosić bank o przeslanie zaswiadczenia o psiadanym saldzie co kosztuje w mbanku 40 zł. plus tłumacz (W Szczecinie strona tak ok. 50 zł) Wiec jak jestescie jeszcze przedl zlozeniem dokumentow w 2 etapie kopiujcie, wklejajcie , wysylajce i nie dawajcie bankom zarabiać (na czyś na czym akurat nie powinny zarabiać) A i jeszcze chcialam zaznaczyć że w którejś z aplikacji zaznaczylam ze mam zamiar wyjechac w kwietniu wiec byc moze to jest powod tak szybkiej odpowiedzi na 2 etap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa56 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, myślę ze mam cenna informacje do przekazania. Dokumenty do 2 etapu złożyłam dwa dni temu późnym wieczorem. I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostałam dziś potwierdzenie akceptacji 2 etapy tzw. Introduction Letter. I chciałam przekazać że do drugiego etapu załączyłam jako dowód posiadanych na koncie środków zwykły print screen konta. Wiec nie ma sensu prosić bank o przeslanie zaswiadczenia o psiadanym saldzie co kosztuje w mbanku 40 zł. plus tłumacz (W Szczecinie strona tak ok. 50 zł) Wiec jak jestescie jeszcze przedl zlozeniem dokumentow w 2 etapie kopiujcie, wklejajcie , wysylajce i nie dawajcie bankom zarabiać (na czyś na czym akurat nie powinny zarabiać) A i jeszcze chcialam zaznaczyć że w którejś z aplikacji zaznaczylam ze mam zamiar wyjechac w kwietniu wiec byc moze to jest powod tak szybkiej odpowiedzi na 2 etap. A czy tam pytali w drugim etapie czy masz jakąś rodzinę w kanadzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena666 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Wiesz co, nie pamietam bo to bylo robione wszystko w duzych nerwach i pod presja czasu. Ja nie mam rodziny w Kanadzie, wiec nawet jesli gdzie takie pytanie bylo kliknełam nie i tyle. Przykro mi nie pomoge w tym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 dokładnie takie pierwsze pytanie mi się wyświetla tak jak pisałam wyżej, złożyłam aplikację w etapie załączyłam cv paszport itp reszte wymaganych dokumentów dostałam od nich wiadmość na mycic że mam jeszcze odpowiedzieć na kilka pytań i to jedno z nich: "Select the name of your .... i tu link i dalej to co jest napisane... Note: Only schools participating in the Off-Campus Work Permit Program are listed. If your school is not on the list, select "Exit". School" zupełnie nie rozumiem po co takie pytania skoro nie jadę tam do szkoły tylko do pracy. Mieliście coś takiego? nie wiem co z tym robić... pomóżcie! :)powiem jeszcze ze nie da sie dac N/a a ni nic takiego. No i ta odpowiedz na te pytania mam 14 dni... a jak klikam na help przy tym pytaniu wyskakuje mi cos takiego : Help Only those educational institutions (schools) participating in the Off-Campus Work Permit Program are listed. To participate in the Off-Campus Work Permit Program, your educational institution (school) must have signed an arrangement with a province or territory that has signed an understanding with Citizenship and Immigration Canada. Czy w drugim etapie, jak aplikowaliście, było pytanie odnoście tego czy ma się jakąś rodzinę w kanadzie? było takie pytanie jak nie masz rodziny w kanadzie klikaj że nie masz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No rzeczywiście, jest tam :/ To co, ja mam im całą historię rachunku z 4 miesięcy wysłać ? Bo jak niby mam saldo na 4 miesiące wstecz wygenerować. Diverse - help !! Co Ty im wysłałeś ? Elektroniczny wyciąg w .pdf z ING za miesiąc luty w wersji angielskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 powiedzcie mi jeszcze prosze gdzie mam wpisac number reference? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antiwodz Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Your document contains invalid entries. Please review your document and retry taką dostaję wiadomość jak chcę załączyć IMM1295E. Miał ktoś coś podobnego i sobie poradził, bo nie wiem co mu może nie pasować. Rozwiązał ktoś ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, myślę ze mam cenna informacje do przekazania. Dokumenty do 2 etapu złożyłam dwa dni temu późnym wieczorem. I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostałam dziś potwierdzenie akceptacji 2 etapy tzw. Introduction Letter. I chciałam przekazać że do drugiego etapu załączyłam jako dowód posiadanych na koncie środków zwykły print screen konta. Wiec nie ma sensu prosić bank o przeslanie zaswiadczenia o psiadanym saldzie co kosztuje w mbanku 40 zł. plus tłumacz (W Szczecinie strona tak ok. 50 zł) Wiec jak jestescie jeszcze przedl zlozeniem dokumentow w 2 etapie kopiujcie, wklejajcie , wysylajce i nie dawajcie bankom zarabiać (na czyś na czym akurat nie powinny zarabiać) A i jeszcze chcialam zaznaczyć że w którejś z aplikacji zaznaczylam ze mam zamiar wyjechac w kwietniu wiec byc moze to jest powod tak szybkiej odpowiedzi na 2 etap. Czyli zrobiłaś zrzut ekranu z konta? I oni to tak przyjęli ?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Justa pare postow wczesniej bylo ze ktos mial takie pytanie o rodzine w Kanadzie i tam sie zaznacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antiwodz Napisano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Ja miałem taką sytuację. Wpisałem w imm1295 3 ostatnich pracodawców a resztę mam w CV. Napiszę potem w letter of explanation że reszta pracodawców jest w CV. Co do podpisu to jest elektroniczny więc signature zostawiasz chyba puste i potem jak będziesz miał wszystjko załączone będzie pole do podpisu elektronicznego (ja jeszcze tam nie doszedłem ale wcześniej ktoś o tym pisał) załaduje resztę dokumentów a ten zostawie na koniec Ale i tak jedna rzecz nie daje mi spokoju.... Otóż mieszkam zagranicą i jestem obywatelką Polski. Wypełniłam pola kraju zamieszkania, status itd) no i wypełniam date od kiedy. Rubryke 'do kiedy' chciałam zostawić pustą, ale niestety trzeba ją wypełnić. Wpisałam przypuszczalną do momentu wyjazdu do Kanady Kolejna rubryka z zapytaniem - kraj z którego aplikujesz, wpisałam POLSKA i status OBYWATEL. DATA OD KIEDY - wpisuje od urodzenia, no ale im mało i chcą jeszcze DATA DO KIEDY :blink: wpisać przypuszczalna date zgonu czy kurka co??????? :lol: Czy ktoś kto aplikuje mieszkając za granicą???????????????????? I czy miał podobny problem?????????????????? DZIEKI WIELKIE ZA POMOCNE POSTY!! cześć ja też aplikuje mieszkająć za granicą i mam ten sam problem, a może Tobie już udało się rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.