marciszewski Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Napisze jeszcze raz - ja nie tłumaczyłam tego print screenu z języka polskiego na język angielski. Wysłałam im w wersji polskiej. Natomiast co do historii wpływów z obecnym saldem to tez sie zastanawiałam czy w takiej formie im nie wysłac. Ale postawiłam na minimalizm i wysłałam im szczegóły rachunku, gdzie widac to ile obecnie posiadam bez żadnej historii. Na koncie internetowym w mbanku wchodzi sie na: - RACHUNEK -> SZCZEGÓŁY RACHUNKU. (i z tego zrobiłam mój print screen). Wiem, że nie tłumaczyłaś Ale nie wiadomo, czy wszystkim uwzględniają po polsku, czy po protu miałaś szczęście Patrząc na wcześniejsze posty innych użytkowników widzę, że jednak większość tłumaczy. Więc chyba trzeba pójść za tłumem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Bourne Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam!! Mam prośbę,dopiero sie dowiedziałam żę numer WTN-określa mnie ze jestem 886 osobą która złożyła Aplikację,Tyle że jak sie rejestrowałam było jeszcze wolnych miejsc 211!!!!!!! nie Rozumiem tego!!! Czyli juz moge zapomnieć ze wyjade?????? Ten system jest troche nie fair.:(Dostałam wiadomość że mam czekać na instrukcje co do opłaty mamy juz 9 marca!!!! a słyszałam ze czeka sie 6 tyg tyle ze z 1 i 2 etapem włącznie!!!!! POMOCY!!!!ZAŁAMKA PRACA JEST RODZINA CZEKA!!!!! Pytanie o której godzinie aplikowałaś. Liczba 211 na stronie nie była liczbą, która sama się updatowała po każdym aplikancie. Niestety była wpisywana manualnie i mogło to byc mylące. Widząc 211 większosc mogła myślec że tyle jest miejsc natomiast mogło byc tak ze już wcześniej te miejsca się skończyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 INFO dla Wszystkich: Wszystkie dokumenty, o które proszą wysyłajcie w jednym pdf jako oryginał oraz tłumaczenie przysięgłego. Takie dokumenty zawsze są wymagane przez Urzedy Imigracyjne danego kraju (jeśli wymagają jakichkolwiek dodatkowych dokumentów) ROWNIEZ WAZNE: Jesli juz ktos otrzyma pozytywna odpowiedz po drugim etapie w momencie wyjazdu do Kanady, wyciąg z banku powinien byc wyciagiem sprzed co najmniej 1 tygodnia przed wjazdem do Kanady (podczas wizyty face to face z Urzędnikiem) "On your arrival in Canada, you must have a statement from your bank account that must have been issued no more than one (1) week before your departure for Canada. It must clearly demonstrate you have sufficient funds in your account to support yourself financially for the first three months of your stay in Canada (C$2,500)." Właśnie zastanawia mnie to, że trzeba pokazywać na granicy wyciąg z konta. A co jeśli np. chciałabym mieć część albo całość pieniędzy przy sobie ( bo bardziej opłaca się wymienić walutę w kraju), a na koncie zostawiłabym tylko jakieś ochłapy ?? To mam im pokazywać zawartość portfela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 bodzenka zasady byly i sa takie ze ktos piewrszy ten lepszy i jak tutaj zostalo juz napisane ze nie robili akualnienie na bierzaco dlatego tez widzialas 211 miejsc a tych juz nie bylo. Dlatego masz taki numer ..Jesli nikt przed Toba nie zrezygnuje czy tez nie zakwalifikuje sie to przyjdzie koleja na Ciebie ale jak sama napisalas to trwa i trwa masz wyjscie takie aby dostac LMO i starac sie o wize pracownicza,tutaj limitow nie ma na te wizy a jak nie to pozostaje czekac ze zwolni sie miejsce lub tez czekac na 2014 IEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Bourne Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Właśnie zastanawia mnie to, że trzeba pokazywać na granicy wyciąg z konta. A co jeśli np. chciałabym mieć część albo całość pieniędzy przy sobie ( bo bardziej opłaca się wymienić walutę w kraju), a na koncie zostawiłabym tylko jakieś ochłapy ?? To mam im pokazywać zawartość portfela? SPRAWA WYGLĄDA TAK: Można pokazac dowód Twoich środków w róznych formach. Do C$10.000 bez problemów mozesz miec gotówkę, powyżej tej kwoty musisz poinformowac na granicy o tym fakcie. I to nieważne czy gotówka czy też zaświadczenie z banku, jeżli jest powyżej C$10.000 musisz oclic kwotę, którą przywozisz ze sobą. Trzeba wypełnic odpowiedni formularz tzw. Cross-Border Currency or Monetary Instruments Report Dowód może byc jako: - gotówka; - check; - transfer bankowy pomiędzy Twoim bankiem a Kanadyjskim (jeśli masz konto juz tam) - tłumaczenie potwierdzenia salda przez tłumacza przysięgłego. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 SPRAWA WYGLĄDA TAK: Można pokazac dowód Twoich środków w róznych formach. Do C$10.000 bez problemów mozesz miec gotówkę, powyżej tej kwoty musisz poinformowac na granicy o tym fakcie. I to nieważne czy gotówka czy też zaświadczenie z banku, jeżli jest powyżej C$10.000 musisz oclic kwotę, którą przywozisz ze sobą. Trzeba wypełnic odpowiedni formularz tzw. Cross-Border Currency or Monetary Instruments Report Dowód może byc jako: - gotówka; - check; - transfer bankowy pomiędzy Twoim bankiem a Kanadyjskim (jeśli masz konto juz tam) - tłumaczenie potwierdzenia salda przez tłumacza przysięgłego. Pozdro dzięki ) również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Bourne Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Napisze jeszcze raz - ja nie tłumaczyłam tego print screenu z języka polskiego na język angielski. Wysłałam im w wersji polskiej. Natomiast co do historii wpływów z obecnym saldem to tez sie zastanawiałam czy w takiej formie im nie wysłac. Ale postawiłam na minimalizm i wysłałam im szczegóły rachunku, gdzie widac to ile obecnie posiadam bez żadnej historii. Na koncie internetowym w mbanku wchodzi sie na: - RACHUNEK -> SZCZEGÓŁY RACHUNKU. (i z tego zrobiłam mój print screen). Motyw z tym print screen'em faktycznie może byc udany "Poszperałem" troche po necie i znalazłem info iz może to byc również forma okazania dowodu potwierdzenia Twoich środków Can I submit a statement from my Internet banking system to prove that I have sufficient funds for the beginning of my stay in Canada? Yes, but only under certain conditions. We will accept an electronic statement delivered to the Internet banking system by your bank, or generated by the Internet banking system. A print screen from the Internet banking system is only accepted if confirmed by your bank (stamp and signature). Jak widac Twoje przeszło bez potwierdzenia nawet przez bank >> yupi >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena666 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Motyw z tym print screen'em faktycznie może byc udany "Poszperałem" troche po necie i znalazłem info iz może to byc również forma okazania dowodu potwierdzenia Twoich środków Can I submit a statement from my Internet banking system to prove that I have sufficient funds for the beginning of my stay in Canada? Yes, but only under certain conditions. We will accept an electronic statement delivered to the Internet banking system by your bank, or generated by the Internet banking system. A print screen from the Internet banking system is only accepted if confirmed by your bank (stamp and signature). Jak widac Twoje przeszło bez potwierdzenia nawet przez bank >> yupi >> Nie sądze żeby to było jakies przeoczenie czy też jakieś moje wyjątkowe szczescie. Wdocznie uznali ze takie potwierdzenie posiadanych srodków jest na tym etapie wystarczajace, tym bardzie, że nigdzie nie było doprecyzowane konkretnie jak to ma wygladać i w jakiej formie. Chciałam pomóc, skoro mi uznali uważam ze innym tez uznają. (jesli oczywiscie spełnia sie wszystkie pozostałe warunki). Jak chcecie róbcie wyciagi z 4 miesiecy, z podpisami i pieczatkami banku i tłumaczcie, pytanie tylko po co, no ale to już leży w waszej gestii. Co innego oczywiscie na granicy, wszystkie pieczątki , tłumaczenie( i inne znaki wodne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon34 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dzien Doberek. Miałem troszke przerwy, bo moj UCI Number zaginał. Po Kilkunastodniowej batali udało mi się w końcu odnaleźć numerek i kontynnuje aplikacje. Mam kilka pytań do Was - By rozwiać watpliwości: W formularzu IMM 1295 : a) Zakldaka Education- Tutaj podajemy wykształcenie wyższe tylko i wyłacznie , czy może Srednie kierunkowe , " Technik Mechanik" też należy wpisać ? - Nie mam wykształcenia wyższego- Jesli tak - to zostawić to pole puste - zaznaczyc "no" ? w zakładce EMPLOYMENT : - Current Activity Occupation- Czyli obecny zawód. Jeśli na chwile obecną jestem bezrobotny , zostawiam puste ? - tym samym w histori zatrudnienia przez ostatnie dziesieć lat, zostają dwa pola. W guide- jest napisane , że jesli potrzebuje wiecej miejsca na historie zatrudnienia - nalezy dodrukowac taka strone i dołączyć. Tylko jak to uczynić przy upload ? Jak sobie z tym poradziliście ?? c) Details of Intendend Work . - rozumiem że wypelniamy tylko "Job Tittle i Brief Description" - Co tam wpisywaliście ? - Not Applicable ?? Z góry dziekuje za podpowiedzi Powodzenia Wszystkim Aplikującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lila703 Napisano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Właśnie zastanawia mnie to, że trzeba pokazywać na granicy wyciąg z konta. A co jeśli np. chciałabym mieć część albo całość pieniędzy przy sobie ( bo bardziej opłaca się wymienić walutę w kraju), a na koncie zostawiłabym tylko jakieś ochłapy ?? To mam im pokazywać zawartość portfela? mam znajomych na iec pojechali w tamtym roku i zaden z nich nie pokazywal urzednikowi w urzedzie imigracyjnym wyciagu z banku. jednego tylko urzednik zapytal czy ma pieniadze na koncie na pierwsze miesiace zycia tam io to wszystko. Nikt nikomu portfela nie bedzie sprawdzal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.