Leon34 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Cześć. I ja dołączyłem do grona szczęsliwców. Dokumenty złozone – wieczorem 13 Marca 2013 POE Introduction Letter – Dzisiaj w nocy – czyli 15 marca naszego czasu. Proof of funds - załączone w pdf podczas aplikacji . Jak widać decyzje dostałem praktycznie w jeden dzien. W moim przypadku miałem już nadany numer UCI – ponieważ byłem już na work permit w Canadzie. Ciesze sie niebotycznie. Gdyby ktoś miał jakies pytania odnosnie wypełniania formularzy – śmiało- chętnie pomoge. Powodzenia wszystkim !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciekawy12 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ja dostalam dzis rano poe, a mialam to apply online i make... i nic nie ruszalam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ja dostalam dzis rano poe, a mialam to apply online i make... i nic nie ruszalam Gratulacje i dzięki za rozwianie moich wątpliwości ) A powiedz - Proof of funds załączyłaś od razu z aplikacją czy czekałaś, aż wyślą Ci prośbę o nadesłanie tego dokumentu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Cześć. I ja dołączyłem do grona szczęsliwców. Dokumenty złozone – wieczorem 13 Marca 2013 POE Introduction Letter – Dzisiaj w nocy – czyli 15 marca naszego czasu. Proof of funds - załączone w pdf podczas aplikacji . Jak widać decyzje dostałem praktycznie w jeden dzien. W moim przypadku miałem już nadany numer UCI – ponieważ byłem już na work permit w Canadzie. Ciesze sie niebotycznie. Gdyby ktoś miał jakies pytania odnosnie wypełniania formularzy – śmiało- chętnie pomoge. Powodzenia wszystkim !! A możesz mi powiedzieć skoro już byłe na progamie czy na coś jeszcze mam czekac skoro już dostałem POE Introduction Letter czy na tej podstawie mogę już wyjechać? Czy musze czekac na cos jeszcze z IEC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon34 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 A możesz mi powiedzieć skoro już byłe na progamie czy na coś jeszcze mam czekac skoro już dostałem POE Introduction Letter czy na tej podstawie mogę już wyjechać? Czy musze czekac na cos jeszcze z IEC ? Salas- Ja pierwszy raz brałem udział w programie. Wczesniejszy work permit miałem przez LMO . Z tego co Zrozumiałem - Z tym listem wyjeżdżasz i urzędnikowi imigracyjnemu pokazujesz go na granicy . Wyjeżdżając nie zapominij o zaświadczeniu o posiadaniu 2500$ - albo taką kwote miej przy sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salas Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Salas- Ja pierwszy raz brałem udział w programie. Wczesniejszy work permit miałem przez LMO . Z tego co Zrozumiałem - Z tym listem wyjeżdżasz i urzędnikowi imigracyjnemu pokazujesz go na granicy . Wyjeżdżając nie zapominij o zaświadczeniu o posiadaniu 2500$ - albo taką kwote miej przy sobie Myślisz że nie musimy czekać na jakieś dokumenty z IEC? bo tam nadal mam w dwóch rubrykach pending... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciszewski Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Cześć. I ja dołączyłem do grona szczęsliwców. Dokumenty złozone – wieczorem 13 Marca 2013 POE Introduction Letter – Dzisiaj w nocy – czyli 15 marca naszego czasu. Proof of funds - załączone w pdf podczas aplikacji . Jak widać decyzje dostałem praktycznie w jeden dzien. W moim przypadku miałem już nadany numer UCI – ponieważ byłem już na work permit w Canadzie. Ciesze sie niebotycznie. Gdyby ktoś miał jakies pytania odnosnie wypełniania formularzy – śmiało- chętnie pomoge. Powodzenia wszystkim !! Gratulacje Ja jestem ciekawa, jakich pytań można się spodziewać od urzędnika na granicy i o co pytają w ankiecie w samolocie przez wylądowaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diverse Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Chciałbym również poinformować że dzisiaj dostałem POE Introduction Letter co prawda nie powiadomili mnie o tym na maila ale z ciekawości sprawdziłem konto MyCic i okazało się że dzisiaj o 3 w nocy był nadany. Teraz tylko zostało mi zabukować bilet i przygotować się do wyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heather80 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Fajnie, że to napisałeś Diverse. Bo ja też nie dostałam żadnego mejla, ale przed chwilą się zalogowałam do MyCIC i faktycznie POE juz tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trumbzgfud Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Kupujecie bilet w dwie strony? Jeśli się jedzie na rok to można ustawić datę powrotu dopiero za 12 miesięcy przy bukowaniu biletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.