Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Nie korzystajcie z pośredników przy szukaniu pracy w Kanadzie, bo to ściemniacze. Wszystko można sobie samemu ogarnąć i zaoszczędzić sporo kasy.

Spoko chciałem najpierw samemu spróbować ale nie za bardzo wiem jak sie za to zabrać i dlatego myślałem o pośredniku. Może możesz coś podpowiedzieć? Jakieś dobre strony z ofertami pracy? No i generalnie jak pracodawcy Kanadyjscy zapatrują się na takie cv z innego kontynentu? Masz już w tej kwesti jakieś doświadczenie?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Zależy co masz w tym CV, jakie masz doświadczenie. Przygotuj sobie resume na wzór Kanadyjski, czyli wywal niepotrzebne rzeczy tj. zdjęcie datę urodzenia i tym podobne. Ja jak szukałem pracy tylko wśród Kanadyjskich ogłoszeń to przez jakieś 2 tygodnie nikt mi nawet nie odpisał. Wszystko zależy od wielu czynników, ciężko tak jednoznacznie stwierdzić.

Jak ktoś jedzie do Toronto to mogę coś tam podpowiedzieć.

pytasz sie o strony..prosze bardzo

http://www.workingincanada.gc.ca/home-eng.do?lang=eng

a jak umiesz szukac pracy w Polsce?jesli tutaj sobie radzisz to i w Kanadzie nie bedzie z tym problemu ,chyba ze szukasz pracy w zawodach regulowanych lub tez za duzaa kase to moze byc ciezko ;) na samym poczatku

A na compassie nic sie nie zmieniło

Application Status

Submitted

Participation Fees and Proof of Payment

Verified

IEC Assessment

Verified

Immigration Assessment

Pending

Final Decision

Pending

A nie ma tam miejsca, żeby załączyć POE...

A na compassie nic sie nie zmieniło

Application Status

Submitted

Participation Fees and Proof of Payment

Verified

IEC Assessment

Verified

Immigration Assessment

Pending

Final Decision

Pending

A nie ma tam miejsca, żeby załączyć POE...

Tam nie trzeba załączać POE i nie musisz nawet czekać na to aż się coś pozmienia to tylko detale. + Jak system zaktualizuje te informacje to dostaniesz jeszcze list zapraszający.

hej!

też czekam na dodanie wyciągu bankowego, submit mojej aplikacji zrobiłam 5 marca i ciągle nic :/ czy dużo osób jest w podobnej sytuacji?

zupelnie nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa, mój znajomy przedwczoraj zrobił submit aplikacji i wczoraj dostał prośbę o doslanie wyciągu bankowego... :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...