Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

moi znajomi którzy wyjeżdzali na iec w tamtym roku ubezpieczali się w ptu (polskie towarzystwo ubezpieczeń) i ubezpieczenie miało nazwę Gamma4 poczytaj o tym. Płacili bodajże za nie 150 albo 200 zł

Za taką kwotę wątpię, żeby można było się ubezpieczyć na rok. Ja tyle płacę za ubezpieczenie jadąc na 2 tygodnie na wakacje w Europie. Jeśli chodzi o nazwę ubezpieczenia, to musi być turystyczne obowiązujące na terenie Kanady i obejmujące wszystkie świadczenia, o których wspominają na stronie Ambasady. Z tego, co wiem to kwota ubezpieczenia nie powinna być mniejsza niż 100 tyś. złotych :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Coraz więcej osób dostało POE ;) nieźle-pięknie,ja wciąż w CIC siedzę i muszę to nadgonić,mam do was pytanie, przy załączaniu wymaganych dokumentów, są podane tam dwa a propo rodziny (imm5645 i imm5707) trzeba obydwa je wypełnić? są przecież właściwie identyczne. I ten pierwszy IMM1295 ,nie mogę go otworzyć,wciąż wyskakuje mi że nie mam najnowszej wersji Adobe,a aktualizowałem go więc nie wiem czemu tak,miał ktoś podobny z tym problem? I ostatnie pytanko gdyby ktoś mógł coś podpowiedzieć a propo CV/resume,czy może ktoś korzystał z jakiś gotowych formularzy? (aha i jeszcze opłaty są jakieś w 2 etapie za składanie aplikacji? )

Z góry dzięki za pomoc.

Coraz więcej osób dostało POE ;) nieźle-pięknie,ja wciąż w CIC siedzę i muszę to nadgonić,mam do was pytanie, przy załączaniu wymaganych dokumentów, są podane tam dwa a propo rodziny (imm5645 i imm5707) trzeba obydwa je wypełnić? są przecież właściwie identyczne. I ten pierwszy IMM1295 ,nie mogę go otworzyć,wciąż wyskakuje mi że nie mam najnowszej wersji Adobe,a aktualizowałem go więc nie wiem czemu tak,miał ktoś podobny z tym problem? I ostatnie pytanko gdyby ktoś mógł coś podpowiedzieć a propo CV/resume,czy może ktoś korzystał z jakiś gotowych formularzy? (aha i jeszcze opłaty są jakieś w 2 etapie za składanie aplikacji? )

Z góry dzięki za pomoc.

IMM5707 - wydrukowałam, wypełniłam, podpisałam, zeskanowałam i załączyłam,

IMM1295 - nie mogłam otworzyć Chromem, to otworzył mi się bez problemu w Firefoxie,

CV - nie miałam gotowego formularza, po prostu przetłumaczyłam swoje CV, tylko usuwając zdjęcie, bo wiem, że kanadyjskie CV go nie zawierają,

Opłaty - żadnych dodatkowych nie było, mimo że przy wypełnianiu MyCIC widnieje info o opłatach.

Mam nadzieję, że pomogłam.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Za taką kwotę wątpię, żeby można było się ubezpieczyć na rok. Ja tyle płacę za ubezpieczenie jadąc na 2 tygodnie na wakacje w Europie. Jeśli chodzi o nazwę ubezpieczenia, to musi być turystyczne obowiązujące na terenie Kanady i obejmujące wszystkie świadczenia, o których wspominają na stronie Ambasady. Z tego, co wiem to kwota ubezpieczenia nie powinna być mniejsza niż 100 tyś. złotych :)

Każdy ma swoje zdanie! Znajomi byli ubezpieczeni i nawet chyba na taka kwotę na wszystkie świadczenia itp i jak urzędnik sprawdzał im to to nie miał zastrzeżeń

A daj proszę potem znać jakie wykupisz ubezpieczenie gdzie i za ile? Bo zaczynam się trochę za tym rozglądać. Lecisz z pośrednikiem czy na własną rękę wszystko załatwiasz?

Ja lecę na własną rękę....:) A jeszcze mnie zastanawia to POE - na jakimś innym forum wyczytałam, że niby mamy jeszcze dostać jakiś Welcome Letter z IEC. Słyszałeś coś o tym? Czy wobec tego, ten Welcome Letter też będzie potrzebny przy przekraczaniu granicy, czy tylko POE wystarczy? Żeby się potem na lotnisku nie okazało, że sorry bejbe, ale POE to nie wszystko , hehe ;))

Nasz kolega wyjechał do kanady rok temu. Wczoraj z nim rozmawiałem i mówił, że on ubezpieczenie wykupił tylko na 3 pierwsze tygodnie pobytu i nikt się o to na granicy nie czepiał. My chyba tez wykupimy na miesiąc bo przecież lecimy tam do pracy, a jak będziemy pracować to ubezpieczeni będziemy tam.

smylka a wiesz o tym ze teraz moze byc inaczej oraz jak urzednik zobaczy ze masz na 1 miesiac to na tyle dostaniesz pozwolenia ,takie sa zasady.

Do tego Ty mylisz ubezpiecznie zdrowotne z tym co musisz miec lecac do Kanady

z ubezpieczenia od pracodawcy-Prowincji nikt Ci nie oplaci powrotu do Polski a takie ubezpieczenie musisz miec wykupione na okres 1 roku czasu aby pokrylo taka podroz ,.

sly6. To samo nam powiedziano jak lecieliśmy do Kanady na tydzień we wrześniu. Pan który sprzedawał nam bilety twierdzil ze musimy wykupic ubezpieczenie. Nasi znajomi tez kilka razy lecieli wczesniej i nic nie kupowali wiec my tez odmówiliśmy. I znowu ta sama historia: nie mielismy z tym zadnego problemu na lotnisku w kanadzie. nitk nawet o to nie zapytał. wydaje mi sie ze troche niektórzy przesadzają ale to tylko moja opinia. niech każdy robi jak chce:) pozdrawiam

sly6. To samo nam powiedziano jak lecieliśmy do Kanady na tydzień we wrześniu. Pan który sprzedawał nam bilety twierdzil ze musimy wykupic ubezpieczenie. Nasi znajomi tez kilka razy lecieli wczesniej i nic nie kupowali wiec my tez odmówiliśmy. I znowu ta sama historia: nie mielismy z tym zadnego problemu na lotnisku w kanadzie. nitk nawet o to nie zapytał. wydaje mi sie ze troche niektórzy przesadzają ale to tylko moja opinia. niech każdy robi jak chce:) pozdrawiam

Zapewne jest tak że zalezy to od urzędnika, jeden sprawdzi drugi nie...tak jak na bramce na lotnisku jak coś tam zabrzęczy jeden machnie tylko wykrywaczem ręcznym i powie żeby isc, drugi każe sie wrócić i obszuka osobę centymetr po centymetrze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...