Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Ja lecę na własną rękę.... :) A jeszcze mnie zastanawia to POE - na jakimś innym forum wyczytałam, że niby mamy jeszcze dostać jakiś Welcome Letter z IEC. Słyszałeś coś o tym? Czy wobec tego, ten Welcome Letter też będzie potrzebny przy przekraczaniu granicy, czy tylko POE wystarczy? Żeby się potem na lotnisku nie okazało, że sorry bejbe, ale POE to nie wszystko , hehe ;))

Na stronie ambasady jest napisane, że ten welcome letter zostanie wysłany na Kompasa po otrzymaniu POE. Wtedy pewnie zniknie też "pending" z ostatnich 2 pozycji w kompasie. POE juz mam ale o welcome letter jeszcze nic nie słyszałem :-) chciałem dodzwonić się w tej sprawie do ambasady ale niestety nie udało mi się i po piątym telefonie się poddałem :-)

Na stronie ambasady jest napisane, że ten welcome letter zostanie wysłany na Kompasa po otrzymaniu POE. Wtedy pewnie zniknie też "pending" z ostatnich 2 pozycji w kompasie. POE juz mam ale o welcome letter jeszcze nic nie słyszałem :-) chciałem dodzwonić się w tej sprawie do ambasady ale niestety nie udało mi się i po piątym telefonie się poddałem :-)

Hmmmm....w takim razie, ja jutro też spróbuję przedzwonić do Ambasady...może mi się uda dodzwonić na gorącą linię ;))

smylka ja tylko pisze jakie sa przepisy i zasady

aby nie bylo ze nie bylem-bylam swiadoma i musialam sie tlumaczyc na granicy bo to do przyjemnych spraw nie nalezy..

To ze sie ludziom udaje to racja ale nalezy znac,wiedziec jakie sa przepisy

I teraz niech ktos sam wybierze jak chce i co chce robic ..

co do sumy ubezpieczenia to musi pokryc np Nasz powrot do Polski i jesli takie ubezpieczenie to pokrywa to mozna wykupic :)

Ja już na 30 czerwca bilet do Toronto wykupiony teraz tylko ubezpieczenie i wiza turystyczna do USA mi zostały do załatwienia :P

BTW. Co do dowodu posiadania 2500CAD o który może nas urzędnik poprosić, orientował się ktoś czy może też prosić o przedstawienie dodatkowych środków na bilet powrotny do Polski w przypadku lotu w jedną stronę.

Witam, tak się zastanawiam czy to , że wpisałem, że wyjeżdzam dopiero w listopadzie ma jakies znaczenie przy rozpatrywaniu przyznania pozwolenia, niektórzy jak widze dostali juz POE, i to bardzo szybko czasem po 3 dniach a ja juz 2 tyg czekam ( wiem, że maja na to 53 dni). Meczące to czekanie wrrrr

Witam, tak się zastanawiam czy to , że wpisałem, że wyjeżdzam dopiero w listopadzie ma jakies znaczenie przy rozpatrywaniu przyznania pozwolenia, niektórzy jak widze dostali juz POE, i to bardzo szybko czasem po 3 dniach a ja juz 2 tyg czekam ( wiem, że maja na to 53 dni). Meczące to czekanie wrrrr

Ja też listopad ale POE juz mam więc to chyba nie ma znaczenia.

Ja już na 30 czerwca bilet do Toronto wykupiony teraz tylko ubezpieczenie i wiza turystyczna do USA mi zostały do załatwienia :P

BTW. Co do dowodu posiadania 2500CAD o który może nas urzędnik poprosić, orientował się ktoś czy może też prosić o przedstawienie dodatkowych środków na bilet powrotny do Polski w przypadku lotu w jedną stronę.

A dostałeś już ten Welcome Letter na IEC ? Do przekroczenia granicy wystarczy samo POE czy musimy też pokazać ten Welcome Letter, który ma niby przyjść na IEC??

Mam problem...

Ja dostałam POE, ale mój mąż nie...

napisali, że jednak musi być zaświadczenie o niekaralność z Holandii, i dali pare godzin aby to dołączyć, albo wyjaśnienie dlaczego nie może go dołączyć... Nie zdążył nic dołączyć bo zaraz zblokowali miejsce na plik. Następnego dnia mieliśmy dzwonić do ambasady Holandii skąd takie coś wziąść. Ale już za późno. Napisał meila na mycic ze nie zdązył nic załączyć a jak konieczn jest zaświadczenie z NL to potrezebuje więcej czasu na zdobycie go. To było w piątek i do dzisiaj cisza... Nie wiem co teraz, mam nadzieje, że przez to nie rozpatrzą aplikacji negatywnie... Sprawdzam co chwile tego mycic i tylko się wkurzam przez tą niepewność!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...