krzysiek1990 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 Tylko zastanawiam się ile w tym wszystkim jest prawdy. Z życia zauważyłem że im więcej się straszy tym mniej jest to wprowadzane w życie Może się mylę ale jedno jest pewne - każdy przypadek jest indywidualny i rozmowy z konsulem nie da się zamknąć w jakieś "ramy". Trzeba liczyć na szczęście
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie na az takie szczescie krzysiek nalezy czasami od Nas samych,podejscia juz to pare razy pisalem Nalezy dobrze przeczytac ta strone z wywiadem w j.angielskim i tam nie ma takie czegos ze beda problemy Moga byc ale nie musza A jak wiadomo to co moze byc to nie musi sie spelnic Jak sam napisales,wszystko zalezy od rozmowy,aplikanta i innych spraw.. zobacz ile osob wyslalo zgloszenie,cos kolo 200 tys osob i te osoby co nie dostana juz wizy wogole
cleo1809 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 Oczywiście ,że w aplikacji wizowej nie ma takiego pytania . Ale tu chodzi o informacje które posiadają Amerykanie o osobie która brała udział w loterii wizowej.A czy nie ma związku ??? Podważasz wypowiedź urzędnika Amerykańskiego . Może mieć związek ale nie musi. Poczytaj tutaj http://www.dziennik....w-dostaniu-wizy sorry...opieralam sie na tym czego sama doswiadczylam tez mialam ten dylemat,czy udzial w loterii moze zaszkodzic w staraniu o wize turystyczna i tutaj na tym forum uzyskalam informacje od sly6 ze nie... na rozmowie z konsulem nie padlo zadne pytanie o moj udzial w loterii a wize dostalam na 10 lat i tyle pozdrawiam
krzysiek1990 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 Dzięki wielkie za odpowiedzi pozytywniej myślę o tym wszystkim, a w szczególności po Twoim poście cleo1809. Myślę że temat wyczerpaliśmy więc jeśli moderator uzna to za słuszne to można go zamknąć jeszcze raz dzięki
freja Napisano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2012 Bylam z podobnym pytaniem u prawnika imigracyjnego w stanach zjednoczonych, w ktorych to przebywalam na wizie turystycznej i pytanie moje brzmialo czy nie zbudze podejrzen przy ubieganiu sie o przedluzenie wizy tur w sytuacji, gdy aplikowalam na loterie. Odpowiedzial, ze prawdopodobienstwo wylosowania zielonej karty jest tak znikome, ze nikt tego w USCIS nie bierze nawet pod uwage u potencjalnego kandydata. Poza tym, moim zdaniem, taki konsul nie ma w swojej bazie danych o tobie zadnej informacji, ze zaaplikowales na loterie wizowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.