Skocz do zawartości

Nazwiska Panienskie Matki I Siostry Na Formularzu Ds-160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów

Przeszukiwalem juz forum w poszukiwaniu odpowiedzi ale niestety nie trafilem na nic konkretnego, ale jestem przekonany, ze ktos mi pomoze rozwiazac ten maly problem

O co mi chodzi:

podczas wypelniania formularza ds-160, trafilem na przeszkode, mianowicie nazwisko panienskie matki, w dziale RODZINA:

zamieszczam screenshoot dla zobrazowania problemu:

http://www.fotosik.p...56c866548c.html

pytanie: co wpisac i jak wpisac?bo nie widze tam opcji: nazwisko pnienskie matki. Jest tylko SURNAMES czyli nazwiska w jednej rubryce. Czyli co powinienem wpisac obydwa nazwiska matki, np. KOWALSKA(po mezu) i np.NOWAK(panienskie), bez zadznych przerw ukosnikow czy innych znaków?

Czy wpisac to w ten sposób: KOWALSKA, NOWAK-MAIDEN'S NAME???

W dalszej czesci formularza natrafilem takze na opcje z nazwiskiem panienskim mojej siostry,bo do niej wlasnie sie wybieram, no i tak samo jest tylko jenda rubryczka na NAZWISKA i znowu nie wiem co i jak wpisac.

prosze o odpowiedzi, na pewno ktos juz mial taki problem i zna rozwiazanie, podejrzewam ze to jest bajecznie proste tylko to raczej moja niewiedza lub brak pomyslu, ale po to jest to forum by pytac, prawda?

takze z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i czekam na nie z niecierpliwoscia

pozdrawiam

Napisano

given name jako imie a nie nazwisko panienskie

nazwisko panienskie to bedzie maiden name

a nazwisko surname :)

tak wiec jak sie pytaja o give name to prosza o imie :)

Napisano

dobra dzieki wielkie

mam rozumiec ze zwyczajnie wpisac imie lub ewentualnie imiona, a w rubryce nazwiska wpisac tylko nazwisko matki (po mezu) ale juz bez rodowego/panienskiego??? tak? dobrze zrozumialem?

jesli tak to dobrze jesli ktos mysli inaczej to bede wdzieczny za kolejne odpowiedzi ale chyba juz wpisze tak jak mowicie , niech sie dzieje co chce bo nie bede nad jedna odpowiedzia glowkowal tydzien

ok pozdrawiam

Napisano

wpisujesz imie lub tez imiona matki jak ma :) w paszporcie ,w dowodzie osobistym

I wpisuje sie nazwisko po mezu,bo nie ma pytania o nazwisko panienskie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...