scaza82 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów Przeszukiwalem juz forum w poszukiwaniu odpowiedzi ale niestety nie trafilem na nic konkretnego, ale jestem przekonany, ze ktos mi pomoze rozwiazac ten maly problem O co mi chodzi: podczas wypelniania formularza ds-160, trafilem na przeszkode, mianowicie nazwisko panienskie matki, w dziale RODZINA: zamieszczam screenshoot dla zobrazowania problemu: http://www.fotosik.p...56c866548c.html pytanie: co wpisac i jak wpisac?bo nie widze tam opcji: nazwisko pnienskie matki. Jest tylko SURNAMES czyli nazwiska w jednej rubryce. Czyli co powinienem wpisac obydwa nazwiska matki, np. KOWALSKA(po mezu) i np.NOWAK(panienskie), bez zadznych przerw ukosnikow czy innych znaków? Czy wpisac to w ten sposób: KOWALSKA, NOWAK-MAIDEN'S NAME??? W dalszej czesci formularza natrafilem takze na opcje z nazwiskiem panienskim mojej siostry,bo do niej wlasnie sie wybieram, no i tak samo jest tylko jenda rubryczka na NAZWISKA i znowu nie wiem co i jak wpisac. prosze o odpowiedzi, na pewno ktos juz mial taki problem i zna rozwiazanie, podejrzewam ze to jest bajecznie proste tylko to raczej moja niewiedza lub brak pomyslu, ale po to jest to forum by pytac, prawda? takze z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i czekam na nie z niecierpliwoscia pozdrawiam
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 given name jako imie a nie nazwisko panienskie nazwisko panienskie to bedzie maiden name a nazwisko surname tak wiec jak sie pytaja o give name to prosza o imie
c4r0 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja given name rozumiem jako imię i surname jako nazwisko. Nie ma w tym screenie co podałeś pytania o nazwisko panieńskie...
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 i tak to sie rozumie to pytanie jedynie ja popelnilem blad w swoim 1 poscie ,juz go poprawilem zaraz poprawie inny post
scaza82 Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 dobra dzieki wielkie mam rozumiec ze zwyczajnie wpisac imie lub ewentualnie imiona, a w rubryce nazwiska wpisac tylko nazwisko matki (po mezu) ale juz bez rodowego/panienskiego??? tak? dobrze zrozumialem? jesli tak to dobrze jesli ktos mysli inaczej to bede wdzieczny za kolejne odpowiedzi ale chyba juz wpisze tak jak mowicie , niech sie dzieje co chce bo nie bede nad jedna odpowiedzia glowkowal tydzien ok pozdrawiam
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 wpisujesz imie lub tez imiona matki jak ma w paszporcie ,w dowodzie osobistym I wpisuje sie nazwisko po mezu,bo nie ma pytania o nazwisko panienskie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.