pi3cho82 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam 5 lat temu byłem w USA w ramach programu Work and Travel i wówczas został mi przyznany numer Social Security. Obecnie chciałbym pojechać do USA w celach turystycznych (wiza B ). Jak się już pewnie domyślacie nie wiem gdzie jest karta Social Security i nie pamiętam numeru. Jednak wypełniając formularz DS-160 należy go podać chociaż jest dostępna opcja "Does not apply". Czy zaznaczając tą opcję mogę mieć problemy z uzyskaniem wizy oczywiście próbując wyjaśniając problem w ambasadzie? Dodam, że kontaktowałem się z Social Security Administration, gdzie skierowano mnie do najbliższej ambasady w kraju czyli w moim przypadku w Wawie. Z kolei w ambasadzie przekierowano mnie do Biura Świadczeń Federalnych twierdząc, że tylko tam mogę uzyskać pomoc. Jak do tej pory nie udało mi się dodzwonić (a można to robić jedynie między 9:30 a 12:00) a te połaczenia z "świetną" muzyczką w tle kosztowały mnie już "krocie" Mogę mieć problem z uzyskaniem wizy B bez numeru SS? Pozdrawiam P.S. Przepraszam w pośpiechu pisałem posta i nie zauważyłem, że są podobne tematy w innym dziale. Proszę o przeniesnienie postu.
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 to nie masz tanszych rozmow ?przy uzyciu skype
pi3cho82 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 W domu skype mam ale w pracy niestety nie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.