magrat Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Witam, Mam wize C1/D w starym paszporcie na stare nazwisko, jade niedlugo na kontrakt rozpoczynajacy sie z USA, teraz tak: Slub byl brany na Karaibach Umiejscowiony byl po powrocie w Polskim USC Ktorym certyfikatem sie poslugiwac na granicy? 1. Oryginalem z Karaibow 2. Odpisem polskiego aktu malzenstwa, czy tlumaczenie przysiegle wystarczy, zadnych dodatkowych notariuszy, jezeli tak to czy a)skroconym b)zupelnym nigdzie na stronie ambasady nie znalazlam czy a czy b. Zalezaloby mi na skroconym, bo mi wydali odpis zupelny z bledem, jeszcze zdaze poprawic mam nadzieje ale jak nie..... 3. Polskim miedzynarodowym odpisem aktu slubu. Dziekuje M
Big Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 A nie wystarczy po prostu stary i nowy paszport i info, ze juz nie jestes panna? Aaa, i jeszcze cos - C1/D mozesz przeniesc do nowego paszportu.
sly6 Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 a jakie to info ma byc? biora ludzie akta slubu przetlumaczone na j.angielski i pokazuja na granicy wrazie czego przeniesc wize ale w jaki sposob? moze znasz zasady tego?
Big Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Znam. Skladasz oba paszporty w konsulacie i stara wize przenosza do nowego paszportu. Nie podejrzewam, zeby zmienial sie termin jej waznosci. To samo dotyczy B1/B2. Znam. Skladasz oba paszporty w konsulacie i stara wize przenosza do nowego paszportu. Nie podejrzewam, zeby zmienial sie termin jej waznosci. To samo dotyczy B1/B2. A przy okazji: mozesz mi powiedziec, dlaczego nie dostaje powiadomienia o odp, mimo, ze mam ustawione natychmiastowe powiadamianie?
Joanna30 Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Znam. Skladasz oba paszporty w konsulacie i stara wize przenosza do nowego paszportu. Nie podejrzewam, zeby zmienial sie termin jej waznosci. To samo dotyczy B1/B2. A to ciekawe, co mówisz... Bo wg ambasady USA i działu FAQ: http://www.ustraveld.../pl-gen-faq.asp P.4 Obecnie posiadam wizę na pobyt czasowy B-1/B-2, która jest wystawiona na moje nazwisko rodowe w moim starym paszporcie. Chcę przenieść wizę do nowego paszportu, w którym jest moje nazwisko otrzymane po zawarciu małżeństwa. Jaka jest procedura?Wiza nie może być przeniesiona z jednego paszportu do drugiego. Można podróżować do Stanów Zjednoczonych z obydwoma paszportami oraz aktem małżeństwa lub ubiegać się o nową wizę.
Big Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Moje info pochodzi od osoby z ktora mialem interview w Warszawie w konsulacie. Mam C1/D w bardzo starym, mam B1/B2 w starszym i wiedzialem, ze za chwile bede mial kolejny, nowy paszport, wiec zapytalem co zrobic - odpowiedz powyzej. Czas zalatwiania, okolo 2 tygodnie. No, chyba ze ta osoba nie znala przepisow - to ja juz nie pomoge...
sly6 Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 to zalezy jaka to byla osoba Wiele osob dostaje od nowa wizy do nowych paszportow bo sadzi ze maja je tzw przeniesione a po prostu papiery przeszly,rozmowa tak samo jak potrzebna i okazalo sie ze dana osoba nadal sie kwalifikuje na wize
Rademedes Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Napisano 18 Września 2012 Ktos poprostu uzyl zlego slowa. Zreszta nie rozumiem dlaczego nie zostawic wizy w starym paszporcie. Szkoda czasu i pieniedzy.
Big Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Byc moze, ktos uzyl zlego slowa - co nie zmienia faktu, ze to rozwiazuje problem. Dlaczego nie zostawic? A jak masz 3, tak, jak ja? Ba, jak podrozuje z dwoma, to mam juz dosyc, bo musze uwazac na 2 dokumenty + zawsze jest jakies zamieszanie przy kontroli...
sly6 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Napisano 19 Września 2012 Big masz racje ze ktos mogl zle sie wyrazic ale wlasnie dlatego nalezy o tym pamietac o wiedziec co i jak a i nie ma pewnosci ze Ci taka wize dadza znow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.