witoldyna Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2012 Ja na razie mam ustawiony punkt odbioru w Gdańsku, bo nie jestem przekonana do końca czy chcę się błąkać sama po Warszawie, której kompletnie nie znam... Muszę pomyśleć jak to zorganizować. Na razie martwi mnie co innego, email z nvc przyszedł, ale na stronie gdzie wybierałam kuriera cały czas jest informacja że interview jest nieustalone. Pewnie się martwię na wyrost, ale już mi się marzy siedzenie w samolocie i boję się, że coś te marzenia zniszczy
Caroll&!# Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2012 Nie martw się tyle, jak dostałaś maila z potwierdzeniem rozmowy z konsulem (z kodami kresowymi na nim), to wszystko ok! W ramach odstresowania zawsze możesz zadzwonić na infolinię i potwierdzić Ja z tego co pamiętam, też miałam problemy ze stroną internetową.
gonia38 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2012 Ja na razie mam ustawiony punkt odbioru w Gdańsku, bo nie jestem przekonana do końca czy chcę się błąkać sama po Warszawie, której kompletnie nie znam... Muszę pomyśleć jak to zorganizować. Na razie martwi mnie co innego, email z nvc przyszedł, ale na stronie gdzie wybierałam kuriera cały czas jest informacja że interview jest nieustalone. Pewnie się martwię na wyrost, ale już mi się marzy siedzenie w samolocie i boję się, że coś te marzenia zniszczy Trzeba sprawdzać na stronie Ambasady w terminarzu spotkań. Na razie jest na listopad. Kto ma spotkanie w listopadzie to sprawdzi. Na grudzień może się dopiero pokazać 1 grudnia lub później.http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/appointment.html To stronka do terminarzu i na dole kliknąć w wizy imigracyjne.
witoldyna Napisano 8 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 Dzięki Maila dostałam z nvc z wyznaczoną datą spotkania i co dokładnie mam wziąć (oczywiście nauczona doświadczeniem wezmę wszystko co im wysłałam), więc akurat o to, że na stornie ambasady nie ma terminu się nie martwię, pewnie lista pojawi się na koniec listopada. Zaskoczyło mnie tylko, że na stronie internetowej, gdzie trzeba było zalogować się by wybrać miasto odbioru dokumentów, cały czas nie ma informacji, że moje interview jest ustalone. No ale nic, nie ma sensu się zamartwiać, list od nvc z datą jest więc to najważniejsze Teraz pozostało tylko odliczać dni do wylotu Przy okazji - czy ktoś może spał w Warszawie przed interview i jest w stanie polecić jakiś hotel?
misza 26 Napisano 9 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2012 O ile pamiętam na tej stronie u mnie tez nie bylo daty interview,tylko same dane trzeba bylo powpisywac.Maila masz z data to najwazniejsze bo ja nawet maila nie dostalam.
tru Napisano 12 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2012 ja dostałam maila z ambasady o konieczności zarejestrowania się w tnt. to jest bezpłatne, ale tylko wtedy gdy dostarczasz albo odbierasz dokumenty osobiscie w biurze tnt. ja mialam sytuacje, ze musialam po wizycie doslac brakujace dokumenty przez tnt, nie ma biura w moim miescie, wiec musialam zaplacic za kuriera.
witoldyna Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 Ja nie dostałam jeszcze maila z ambasady, na razie z nvc (a w nim link do instrukcji). Wybrałam odbiór w Gdańsku, odpuszczam Warszawę (nie znam miasta i będę miała masę rzeczy do zrobienia w domu). Liczę na brak błędów, inaczej będzie naprawdę nerwowo Mi przysłali tylko prośbę o jeden dokument (który na 100% dostali, ale był po polsku więc pewnie nie wiedzą co to jest), ale i tak biorę wszystko co im wysłałam ze sobą. Nie ma mowy, że święta będę spędzała w Polsce
VIOLASEK Napisano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2013 ludzie dzownia z loterii wiec moze tak byc przez jakis czas CI co wygrali jak i maja wyslac zgloszenia a znasz dobry e-mail do Ambasady? a tutaj masz wykaz lekarzy gdzie robic nalezy badania http://photos.state....Sep 20 2012.pdf Czy to nie ma różnicy gdzie się robi badania, jestem z Gdańska ale wygodnie mi robić badania w Krakowie bo tam robi wszystko w jednym miejscu a poza tym mam tam znajomych. Pozdrawiam serdecznie
Joanna30 Napisano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2013 Skoro masz dwa miasta do wyboru - Warszawę lub Kraków i punkty, gdzie robić, to wybierasz sobie, co Ci najbardziej pasuje i już.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.