MoniaS Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Lepiej zrobić w Polsce. Tu w US to już konkretne pieniądze a pamiętaj ze dochodzą koszty GC i biometriks.
solleone Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź. Czy Ty też (albo ktoś inny z forum) musiałaś przyjąć tę szczepionkę MMR?
MoniaS Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Niestety tak choć przebylam wszystkie choroby wieku dziecięcego. Wymogi ale tu zaplacilabym znacznie wiecej
solleone Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Ja właśnie też przebyłam te choroby i byłam szczepiona na odrę dwa razy, więc wydaję mi się to kompletnie bez sensu. I jak czułaś się po tej szczepionce? Miałaś jakieś skutki uboczne?
MoniaS Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Możesz robić p/ciała Rubella np ale one są bardzo drogie. Nie nic mi nie było. Mam wrażenie ze tu boją sie wszelkiego rodzaju chorób. Zupelnie jak Niemcy za okupacji.
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 29 minut temu, solleone napisał: Znalazłam taki post w tym temacie i czy dobrze rozumiem, że szczepionki mogą wygasnąć? Badania lekarskie do wizy wazne sa przez 1 rok. Potem wygasaja. Np. Zrobisz badania lekarskie na dwa tygodnie przed rozmowa w Ambasadzie, jest ok. Potem po przylocie do Stanow masz te 90 dni na slub. Po slubie powinno sie wyslac AoS, w sklad ktorego wchodza te twoje badania lekarskie. Generalnie zaleca sie zrobic to jak najwczesniej, zanim twoje badania wygasna. Nawet jak wygasna w czasie twojej procedury AoS, to USCIS bedzie wysylac ci RFE po nowe badania. A te oczywiscie znowu kosztuja w USA. Ja mialam zrobione wszystkie szczepionki w Wawie, w USA jeszcze mi bojdaze ze dwie zrobili. (Szczepionki nie "wygasaja" ale niektore musi sie powtarzac po jakims czasie)
solleone Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 A jakie dorobili Ci w USA, jeżeli miałaś już wszystkie zrobione tutaj?
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Bo pozno wysylalam AoS i moje badania wygasly. Wiec robilam wszystko od nowa i mimo iz mialam ten papierek od lekarza z Wawy ze szczepionkami to i tak robili mi nowe. Pamietaj tez, ze TEORETYCZNIE do wizy K1 szczepionki nie sa wymagane (ale urzad imigracyjne i ambasada polecaja je jednak robic, na wszelki wypadek). Do AoS sa juz obowiazkowe.
solleone Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 To jest chore :P. Nie powinni dawać Ci nowych szczepionek po tak krótkim czasie. Stresują mnie te szczepionki bardzo. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
solleone Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Jestem na etapie umawiania rozmowy w systemie i pytają mnie o priorytet wizowy: resident albo non-resident. Który powinnam wybrać dla wizy narzeczeńskiej?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.