Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja właśnie też przebyłam te choroby i byłam szczepiona na odrę dwa razy, więc wydaję mi się to kompletnie bez sensu. I jak czułaś się po tej szczepionce? Miałaś jakieś skutki uboczne?

Napisano

Możesz robić p/ciała Rubella np ale one są bardzo drogie. Nie nic mi nie było. Mam wrażenie ze tu boją sie wszelkiego rodzaju chorób. Zupelnie jak Niemcy za okupacji. 

Napisano

29 minut temu, solleone napisał:

Znalazłam taki post w tym temacie i czy dobrze rozumiem, że szczepionki mogą wygasnąć?

Badania lekarskie do wizy wazne sa przez 1 rok. Potem wygasaja.

Np. Zrobisz badania lekarskie na dwa tygodnie przed rozmowa w Ambasadzie, jest ok. Potem po przylocie do Stanow masz te 90 dni na slub. Po slubie powinno sie wyslac AoS, w sklad ktorego wchodza te twoje badania lekarskie. Generalnie zaleca sie zrobic to jak najwczesniej, zanim twoje badania wygasna. Nawet jak wygasna w czasie twojej procedury AoS, to USCIS bedzie wysylac ci RFE po nowe badania. A te oczywiscie znowu kosztuja w USA. :)

Ja mialam zrobione wszystkie szczepionki w Wawie, w USA jeszcze mi bojdaze ze dwie zrobili.

(Szczepionki nie "wygasaja" ale niektore musi sie powtarzac po jakims czasie)

Napisano

Bo pozno wysylalam AoS i moje badania wygasly. Wiec robilam wszystko od nowa i mimo iz mialam ten papierek od lekarza z Wawy ze szczepionkami to i tak robili mi nowe.

Pamietaj tez, ze TEORETYCZNIE do wizy K1 szczepionki nie sa wymagane (ale urzad imigracyjne i ambasada polecaja je jednak robic, na wszelki wypadek). Do AoS sa juz obowiazkowe.

Napisano

Jestem na etapie umawiania rozmowy w systemie i pytają mnie o priorytet wizowy: resident albo non-resident. Który powinnam wybrać dla wizy narzeczeńskiej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...