Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej, przepraszam ze w tym wątku, ale mam wrażenie ze moj post zostanie szybciej przeczytany, a zalezy mi na czasie. Jesteśmy juz gotowi do wysłania pakietu o K1, wszystko zapakowałam i jutro planowo ma byc do wysyłki ale ogarnęła mnie panika ze cos jest zle. Możecie spojrzeć na ta listę i mniej wiecej powiedziec czy jest ok? Moj pakiet zawiera:

-cover letter (tu mam mały problem bo napisałam w cover letter ze check a mamy money order jednak, czy mogę przekreślić i napisać money order i niech narzeczony podpisze czy lepiej zostawić tak jak jest? Albo jeszcze raz drukować, ale wtedy nam znowu czas ucieknie.

-money order przypięty spinaczem do pierwszej strony i-129f

-i-129f

-dodatkowa strona do pytania o okoliczności spotkania (przyszylam ja zszywaczem do ostatniej strony i-129f, nie wiem czy dobrze zrobilam)

-e-notification form

-g-325a nas obojga (zdjęcia paszportowe przypięłam spinaczem biurowym do pierwszej strony, dodatkowe strony z historia zamieszkania i zatrudnienia zszylam razem z formularzami)

-Birth cerificate narzeczonego- kopia niekolorowa, po prostu skserowalismy, nie trzeba nic potwierdzać notarialnie ani nic prawda? Z tylu nic nie było wiec skopiowaliśmy tylko przód, a w instrukcji doczytałam ze chcą obie strony, na vj ludzie pisali ze przeszło tylko z przodu, jak myślicie?

-listy z potwierdzeniem chęci zawarcia małżeństwa w ciagu 90 dni (moj i jego)

-koperta (wspólne zdjęcia z przeciągu 2 lat, kopie moich wiz i karta pokładowa z tego roku, dodatkowo włożyłam do tej koperty mniejsza kopertę i napisałam na niej "dowody na istnienie zwiazku przed 2015, dodatkowe zdjęcia" i wrzuciłam tam kilka fotek wspólnych z 2013 i 2014)

tyle, z góry dzieki za odzew

Napisano

Chyba macie wszystko. Sprawdz dokladnie jaka macie kwote na money order, bo miesiac temu oplaty za wizy wzrosly.

" $535, effective 12 a.m. Eastern U.S. time, December 23, 2016. "

Napisano
Teraz, Roelka napisał:

Chyba macie wszystko. Sprawdz dokladnie jaka macie kwote na money order, bo miesiac temu oplaty za wizy wzrosly.

" $535, effective 12 a.m. Eastern U.S. time, December 23, 2016. "

Dzieki :) wieeeem, strasznie sie wkurzyłam ale jak mus to mus. A co myślisz na temat kreślenia po cover letter?

Napisano

I xero drugiej strony aktu urodzenia jak wymagane. Lepiej jeden dzień później wysłać niż dostać RFE. Nam o cały miesiąc opóźniło proces wizowy. 

Napisano

Dobra dziewczyny wszystko mam gotowe. Nie wypelnilam tylko money orderu do konca, wypisany jest tylko odbiorca no i kwota. Zeby sie upewnic:
- moze byc money order z poczty?
- wpisuje tam gdzie nadawca imie i nazwisko narzeczonego, adres i on podpisuje. Tak?
-na jaki adres wszystko wysylam jesli wysylam przez usps? Bo juz zglupialam od czytania visajourney...

Sent from my VS425PP using Tapatalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...