Patipitts Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Hej, przepraszam ze w tym wątku, ale mam wrażenie ze moj post zostanie szybciej przeczytany, a zalezy mi na czasie. Jesteśmy juz gotowi do wysłania pakietu o K1, wszystko zapakowałam i jutro planowo ma byc do wysyłki ale ogarnęła mnie panika ze cos jest zle. Możecie spojrzeć na ta listę i mniej wiecej powiedziec czy jest ok? Moj pakiet zawiera: -cover letter (tu mam mały problem bo napisałam w cover letter ze check a mamy money order jednak, czy mogę przekreślić i napisać money order i niech narzeczony podpisze czy lepiej zostawić tak jak jest? Albo jeszcze raz drukować, ale wtedy nam znowu czas ucieknie. -money order przypięty spinaczem do pierwszej strony i-129f -i-129f -dodatkowa strona do pytania o okoliczności spotkania (przyszylam ja zszywaczem do ostatniej strony i-129f, nie wiem czy dobrze zrobilam) -e-notification form -g-325a nas obojga (zdjęcia paszportowe przypięłam spinaczem biurowym do pierwszej strony, dodatkowe strony z historia zamieszkania i zatrudnienia zszylam razem z formularzami) -Birth cerificate narzeczonego- kopia niekolorowa, po prostu skserowalismy, nie trzeba nic potwierdzać notarialnie ani nic prawda? Z tylu nic nie było wiec skopiowaliśmy tylko przód, a w instrukcji doczytałam ze chcą obie strony, na vj ludzie pisali ze przeszło tylko z przodu, jak myślicie? -listy z potwierdzeniem chęci zawarcia małżeństwa w ciagu 90 dni (moj i jego) -koperta (wspólne zdjęcia z przeciągu 2 lat, kopie moich wiz i karta pokładowa z tego roku, dodatkowo włożyłam do tej koperty mniejsza kopertę i napisałam na niej "dowody na istnienie zwiazku przed 2015, dodatkowe zdjęcia" i wrzuciłam tam kilka fotek wspólnych z 2013 i 2014) tyle, z góry dzieki za odzew
Gość Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Chyba macie wszystko. Sprawdz dokladnie jaka macie kwote na money order, bo miesiac temu oplaty za wizy wzrosly. " $535, effective 12 a.m. Eastern U.S. time, December 23, 2016. "
Patipitts Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Teraz, Roelka napisał: Chyba macie wszystko. Sprawdz dokladnie jaka macie kwote na money order, bo miesiac temu oplaty za wizy wzrosly. " $535, effective 12 a.m. Eastern U.S. time, December 23, 2016. " Dzieki wieeeem, strasznie sie wkurzyłam ale jak mus to mus. A co myślisz na temat kreślenia po cover letter?
Gość Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Ja bym na wszelki wypadek wydrukowala jeszcze raz, zeby sie nie przyczepili.
Patipitts Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 CHyba tak zrobię dla świetego spokoju...
MoniaS Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 I xero drugiej strony aktu urodzenia jak wymagane. Lepiej jeden dzień później wysłać niż dostać RFE. Nam o cały miesiąc opóźniło proces wizowy.
Patipitts Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Skseruje... Boże mam nadzieje ze nie bede miała Rfe... niby sto razy juz sprawdzałam te papiery ale jestem taka rozstrzepana ze niestety obawiam sie ze cos bedzie zle.
MoniaS Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Spoko dobrze będzie RFE to jeszcze nie koniec świata choć lepiej nie mieć.
Patipitts Napisano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 Dobra dziewczyny wszystko mam gotowe. Nie wypelnilam tylko money orderu do konca, wypisany jest tylko odbiorca no i kwota. Zeby sie upewnic:- moze byc money order z poczty?- wpisuje tam gdzie nadawca imie i nazwisko narzeczonego, adres i on podpisuje. Tak?-na jaki adres wszystko wysylam jesli wysylam przez usps? Bo juz zglupialam od czytania visajourney...Sent from my VS425PP using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.