Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
4 minuty temu, ales_89 napisał:

Na wizytę lekarską powinieneś zabrać 4 zdjęcia, paszport, case number, adres do USA i kartę szczepień. Do wykonania badań zabierz paszport i cash. Ja płaciłam 280zł. :)

O karte szczepien najlepiej zwrocic sie w swojej przychodni? Nie wydaje mi sie, zebym obecnie cos takiego posiadal. Mam tylko ksiazeczke dziecka z wpisanymi szczepionkami.

Podsumowujac badania lekarskie: najpierw umawiam sie na rtg klatki piersiowej + badania krwi. Majac wyniki moge odbyc wizyte lekarska, na ktorej dowiem sie jakich szczepien mi brakuje. Tak to dziala?

Napisano

Jeśli masz w książeczce wszystkie szczepienia do 19 roku życia to wystarczy. Ostatnie szczepienie w 19 roku życia to przeciwko tężcowi i błonicy, szczepionka nazywa się Clodivac. Karta szczepień powinna być w przychodni, ja swoją zabrałam. Na wizycie lekarskiej, zostaną sprawdzone szczepienia jeśli czegoś będzie brakowało to za odpłatnością uzupełnią.

Napisano

A jak lekarz w Krakowie podchodzi do takich szczepien jak ,,pneumokokowe zapalenie płuc, rotawirus, zakażenie meningokokowe"? Wydaje mi sie, ze w Polsce nie sa one obowiazkowe i z tego powodu ich zapewne nie mam. Czy Wam kazali szczepic sie na te choroby?

Napisano

Meningokoki pneumokoki i rota wymagane są dla dzieci. Dlatego moje dzieciaki były szczepione a ja juz nie. Teraz i w Polsce szczepi sie pneumo i rota. 

Napisano

Czy ktoś może mi powiedzieć jeśli prawo jazdy mam jeszcze na panenskie nazwisko a chciałabym dostać te International Driving Permit to bedzie to jakis problem? Pamiętam ze ktoś tu na forum pisał o aplikacji do AAA. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanko. Byłam u lekarza skonsultować sie w sprawie szczepień ze swoja karta szczepień i lista wymaganych szczepień z ambasady. Moj lekarz powiedział ze te szczepionki ktore miałam robione w wieku dziecięcym sa na całe zycie i sie ich nie powtarza, ze jedyne co to powinnam sie doszczepic na wzw i ze juz trzeba by było bo to jest w 3 dawkach i trzecia bym musiała juz tam zrobic. Ale cos mi tu śmierdzi, u was tez tak było? Tylko jedno szczepienie sie uzupełniało? Niby jest tam w przychodni jeszcze punkt szczepień i pielęgniarka ktora sie tym zajmuje i lekarz powiedział ze mogę jeszcze tam sie przejść i dokładnie popytać, tymczasem mi wypisał receptę na to wzw a ja sie zastanawiam co zrobic. Moze w ogole nie iść i poczekać co lekarz imigracyjny powie? Czy lepiej wczesniej pouzupełniać?

Napisano

Szczepionki takie MMR czy błonia,  tężec powinno sie powtarzać co 10 lat. Zwlasza te ostatnie. I tak wymagają Amerykanie. Zaś Wzw tzw doszczepianie ma tylko sens jeśli miano twoich przeciwciał jest poniżej 10 ( to już tak prywatnie ci mówię)  

Napisano

Dzieki, czyli lepiej czekać co powiedzą i jak przed rozmowa u lekarzami imigracyjnego czy robić teraz na własna rękę te szczepienia? Bo nie wiem czy mozna na raz sie kłuć w jeden dzien tyle razy.

Napisano

Jeśli przechodzilas ospe  nie musisz robić MMR ( chyba ze masz 19 lat to wtedy musisz mieć to 3 krotnie) . Natomiast blonica tężec krztusiec to jedna szczepionka. U mnie w przychodni było taniej ok 40 zł różnicy. Możesz również zapytać w stacji SANEPID u bo oni tez szczepia. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...