Skocz do zawartości

Studia W Toronto

alfred16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poważnie zastanawiam się nad studiowaniem w Toronto. Mam tam sporą część rodziny która mnie do tego namawia. Jest ktoś kto się orientuje w tych sprawach? poleciłby jakiś Uniwersytet? co jeśli chodzi o koszty? czy trudno jest się dostać? czy nasza polska matura cokolwiek dla nich znaczy? o potrzebie napisania egzaminu dotyczącego znajomości jezyka wiem. Prosze o pomoc :)

Napisano

Ehhh... Wpisz w google toronto university. Zobacz, jakie są. Sprawdź opinie na ich temat i wejdź na ich strony. Zobacz czy są tam dziedziny, które Cię interesują. Znajdź na stronie wymagania jakie są aby aplikować i jakie są ceny studiów - to wszystko na pewno tam jest. I zdejmij ten zielony kolor!

Napisano

Witam. Poważnie zastanawiam się nad studiowaniem w Toronto. Mam tam sporą część rodziny która mnie do tego namawia. Jest ktoś kto się orientuje w tych sprawach? poleciłby jakiś Uniwersytet? co jeśli chodzi o koszty? czy trudno jest się dostać? czy nasza polska matura cokolwiek dla nich znaczy? o potrzebie napisania egzaminu dotyczącego znajomości jezyka wiem. Prosze o pomoc :)

Jesli masz tam sporo rodziny to dlaczego jeszcze nie zadales tejze rodzinie takiego pytania.

Oni powinni wiedziec lepiej chociazby dlategoze maja dostep do lokalnych informacji

Napisano

Jeśli chodzi o koszty to na mojej głowie są tylko koszty uczelni którą wybiorę. Od razu pytam czy jest możliwość uzyskania kredytu studenckiego w Kanadzie? podobnego do tego w UK?

Napisano

Jeśli chodzi o koszty to na mojej głowie są tylko koszty uczelni którą wybiorę. Od razu pytam czy jest możliwość uzyskania kredytu studenckiego w Kanadzie? podobnego do tego w UK?

Jeżeli nie jestes obywatelem kanady ani USA ro raczej szanse są marne, podobnie ze styoendiami które w dużej części sa oferowane dla citizens.

Takich warunków jak w Uk nie dostaniesz napewno dodatkowo pewnie czesne dla oversea's jest znacznie większe...

Popatrz najpierw czy bedziesz sobie mógł definitywnie pozwolic finansowo a później poszukaj szkoły, najlepsza szkoła to University od Toronto oczywiscie ale trudno sie dostać...reszty szkół nie kojarze ale pewnie tez są przyzwoite, obok toronto jest jeszcze chyba University of Waterloo i tam czesne może być znacznie mniejsze, universytet jest znany z dobrej renomy jesli chodzi o nauki ścisłe

Napisano

kredyt dostaniesz ale majac pobyt staly lub tez obywatelstwo kanadysjkie

w innym przypadku musisz miec kase i to wieksza niz osoby zyjace tam na stale ,z pobytem i obywatelstwem ...

co do renomowanych szkol to jak mikun napisal,czym lepsza tym czesne wyzsze ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...