agatenka Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Czy ktokolwiek się orientuje czy muszę gdzieś zgłaszać (np do lini lotniczych) wymianę paszportu? Żeby było jaśniej - w styczniu '13 kończy mi się ważność polskiego paszportu i chcę/muszę go wymienić podczas świątecznego pobytu w polsce. Bilety już kupiłam, w danych podałam numer teraźniejszego dokumentu. Ale teoretycznie bilet powrotny mam na tej samej rezerwacji i numer paszportu już nie będzie się zgadzał. Zgłaszać to gdzieś, czy po prostu przyjść 'na jana' do odprawy z 2 paszportami..?
c4r0 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 A czy przy odnowieniu paszportu zmienia się jego numer?
sly6 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 oczywiscie ze sie zmienia dane zostaja takie same jesli dana osoba nie zmienia ich ale numer zawsze sie zmienia jak w dowodzie osobistym prosze zadzwonic do danych linii lotniczych i sie spytac
c4r0 Napisano 25 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Jedyny dokument jaki odnawiałem to amerykańskie prawko i tam numer się nie zmienił. Moim zdaniem większy sens ma zachowanie starego numeru - przecież chyba nigdy nie jest tak że oba paszporty, stary i nowy, są ważne jednocześnie więc zachowanie numeru nie powinno powodować żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.