Joyanna Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2014 Podobno (bo nigdy nie masz tej pewności do końca) lepiej wziąć ślub 2-3 miesiące po wjeździe do USA na wizie turystycznej, nie od razu bo to bezsensu. Ja to wszystko rozumiem, że urzędnicy są różni i różnie może być. Miss.home wiem że wiza to tylko "wklejka" w paszporcie a najważniejsze będzie na lotnisku w USA i trzeba liczyć się z odmową. Załatwiając to wszystko, bierzemy różne możliwości i nie zawsze może pójść tak jak się wcześniej zaplanowało. Co radziłybyście zrobić, żeby było dobrze? Zeby bylo dobrze to polecam K1.
Miszela Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Podobno (bo nigdy nie masz tej pewności do końca) lepiej wziąć ślub 2-3 miesiące po wjeździe do USA na wizie turystycznej, nie od razu bo to bezsensu. Ja to wszystko rozumiem, że urzędnicy są różni i różnie może być. Miss.home wiem że wiza to tylko "wklejka" w paszporcie a najważniejsze będzie na lotnisku w USA i trzeba liczyć się z odmową. Załatwiając to wszystko, bierzemy różne możliwości i nie zawsze może pójść tak jak się wcześniej zaplanowało. Co radziłybyście zrobić, żeby było dobrze? Wiza narzeczeńska.
asiaja Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Ok dziekuje za rady :-) czy mozecie mi jeszcze powiedziec jak dlugo trwa zalatwienie zielonej karty przez k1 gdyz w internecie duzo rozbieznych informacji na ten temat ?:-)
Miszela Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 http://www.visajourney.com/timeline/stats.php?cfl= tyle trwa ... K1 to jest wiza nieimigracyjna, nie pozwala zatem uzyskać zielonej karty, umożliwia wjazd na teren USA w celu zawarcia związku małżeńskiego Ok dziekuje za rady :-) czy mozecie mi jeszcze powiedziec jak dlugo trwa zalatwienie zielonej karty przez k1 gdyz w internecie duzo rozbieznych informacji na ten temat ?:-)
Joanna30 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 http://www.visajourney.com/timeline/stats.php?cfl= tyle trwa ... K1 to jest wiza nieimigracyjna, nie pozwala zatem uzyskać zielonej karty, umożliwia wjazd na teren USA w celu zawarcia związku małżeńskiego Nie pozwala uzyskać zielonej karty? A związek małżeński i złożenie dokumentów o AOS czym skutkuje? Zieloną kartą. Sam wjazd do USA oczywiście niczym nie skutkuje.
Miszela Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie pozwala uzyskać zielonej karty? A związek małżeński i złożenie dokumentów o AOS czym skutkuje? Zieloną kartą. Sam wjazd do USA oczywiście niczym nie skutkuje. czynności po zawarciu małżeństwa skutkują :] ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.