salingMT Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Aha...Dziekuje Wam za odpowiedz! W takim razie bedziemy musieli jeszcze raz to wszystko przemyslec :/ Pozdrawiam.
wodnik Napisano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Mój znajomy amerykanin pracuje w tej fabryce, wysłałam już mu wiadomość z pytaniami odnośnie miasta, jak odpowie dam znać
salingMT Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Piękne dziękuje Będę śledził temat w takim razie.
wodnik Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 ok, to kolega napisał mi o dzielnicy Red Bank, gdzie mieszka middleclass i jest niski odsetek popełnianych przestępstw, dużo szkół, blisko do centrum miasta, i tam koszty wynajmu mogą być kolo 800$, można znaleźć taniej w innych dzielnicach, ale to już nie takie "ładne i spokojne" osiedla są, hmm oraz że w stanie Georgia można znaleźć okazyjne miejsca, ale to zależy od Ciebie ile chcesz dojeżdżać do pracy..
bluesky Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Chattanoga? Szczerze to Ci radzę przemyśleć całą wyprawę do Ameryki. Jak masz dobrze płatną posadę w Polsce w tej chwili to może się okazać, że za 3 lata nie będziesz miał do czego do Polski wrócić.... Południe Stanów to bardzo specyficzna kraina, szczerze współczuję -- to taka bardziej zsyłka niż promocja moim zdaniem, ale pewnie i tak nie uwierzysz mi na słowo, więc będzie Ci dane się o tym przekonać na własnej skórze...
tomey Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Bluesky możesz rozwinąć temat: "południe stanów to bardzo specyficzna kraina i że współczujesz tym którzy chcą się tam osiedlić". A jak nie bluesky to może ktoś inny wie co autor miał na myśli.
trend Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Wszystko zależy od tego co tobie firma proponuje . Jeśli solidne zarobki np. 6000$ / miesiąc plus ubezpieczenie to da się żyć . Ale w innym przypadku przy dobrych dochodach w kraju np 6000 zł /miesiąc to bym się zastanowił . Prześledź oczywiście koszty wynajmu domu , auta , ubezpieczenia zdrowotnego . Fakt że w tych okolicach to za dużo atrakcji nie ma . Chattanooga to do niedawna najbardziej zapyziałe miasteczko w USA od pewnego czasu postawiono na program odnowy i oczyszczenia miasta . Nawet ładnie teraz tam jest ale nadal to parę ulic na krzyż .To tak jak bym pojechał do Pcimia nie obrażając oczywiście nikogo z Pcimia .Sprawdź w wikipedii i czytaj między wierszami Po okresie rozkwitu nadszedł okres recesji. W latach 80. miasto zaczęło borykać się z problemami natury ekonomicznej i socjalnej. Lokalny rynek pracy przeżywał kryzys, gdyż dochodziło do masowych zwolnień. Na złą sytuację miasta wpłynęły też podupadająca infrastruktura miejska oraz podziały społeczne o podłożu rasowym. Z drugiej strony ja to nawet lubię patrzeć na ten ich upadek . Polecam w tym mieście sklep z babeczkami własnej roboty (wyroby cukiernicze) naprawdę widać że ktoś wkłada w ten biznesik serce .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.