dk86 Napisano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2013 Cześć W zeszłym roku skończyłem studia i od października mieszkam i pracuję w Anglii. Kolega ze studiów z którym chcę zwiedzić Stany mieszka i pracuje w Polsce. Czy istnieje możliwość odbycia rozmowy o przyznanie wizy w konsulacie, tak abyśmy razem uczestniczyli w tej rozmowie, czy dla każdego z nas są one w odrębnych niezależnych terminach? Przez wzgląd na podniesienie wiarygodności zależy mi, abyśmy razem przechodzili ten proces, bo o ile znajomy może udowodnić silną wieź z krajem, o tyle ja będąc tak krótko w UK w dużej mierze ją utraciłem. Jeśli ta opcja odpada, to czy nie lepiej, aby znajomy pierwszy starał się o wizę i gdyby ją dostał, to ja aplikując w swoim wniosku miałbym jako osobę towarzyszącą ujętą osobę która została już przez konsulat zweryfikowana pozytywnie. Może macie jakieś sugestie?
sly6 Napisano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2013 To troche juz jestes w Uk wiec nie tak krotko Nie jest tak jak piszesz ze bedziesz bardziej wiarygodny jak razem bedziecie isc na rozmowe lub tez On pierwszy bedzie isc i dostanie wize Ciebie oddzielne sie widzi a nie jako calosc i On moze wize otrzymac a TY z roznych przyczyn,,inny Konsul itd co do rozmowy to spytaj sie na infolinii lub tez skype czy mozecie tak podejsc razem
stokrotka62 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2013 na wakacjach staralam sie o wize turystyczna lecz jej nie dostalam..po jakim czasie moge sie ponownie ubiegac o wize
sly6 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2013 a za co nie dostalas wizy-do kogo lecialas-ten ktos jest legalnie-nielegalnie w USA ,bo mozesz isc i teraz po wize
stokrotka62 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2013 a za co nie dostalas wizy-do kogo lecialas-ten ktos jest legalnie-nielegalnie w USA ,bo mozesz isc i teraz po wize w konsulacie powiedziano mi ze w Polsce nie mam rodziny i nie mam do kogo wracac a zapraszala mnie ciotka legalnie co mieszka na stale w usa
sly6 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2013 a Cie teraz trzyma w Polsce,uczylas sie,uczysz teraz,,pracujesz?
stokrotka62 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 nic mnie tutaj nie trzyma wiedz chce sie starac ponownie o wize tylko nie wiem po jakim czasie mozna sie starac ponownie czy tylko raz w roku .
sly6 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 Mozesz isc teraz ale jak pokazesz zwiazki z Polska?ale moze trafisz na innego Konsula co powie ze masz wize a moze byc tak samo ze wyjdziesz bez wizy kiedys bylo ze trzeba bylo odczekac 1 rok lub jak cos sie zmienilo w sytuacji Twojej zyciowej ,co do wyjazdu..
stokrotka62 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Mozesz isc teraz ale jak pokazesz zwiazki z Polska?ale moze trafisz na innego Konsula co powie ze masz wize a moze byc tak samo ze wyjdziesz bez wizy kiedys bylo ze trzeba bylo odczekac 1 rok lub jak cos sie zmienilo w sytuacji Twojej zyciowej ,co do wyjazdu.. bardzo dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.