Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna - Pytanie I Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

W zeszłym roku skończyłem studia i od października mieszkam i pracuję w Anglii. Kolega ze studiów z którym chcę zwiedzić Stany mieszka i pracuje w Polsce. Czy istnieje możliwość odbycia rozmowy o przyznanie wizy w konsulacie, tak abyśmy razem uczestniczyli w tej rozmowie, czy dla każdego z nas są one w odrębnych niezależnych terminach?

Przez wzgląd na podniesienie wiarygodności zależy mi, abyśmy razem przechodzili ten proces, bo o ile znajomy może udowodnić silną wieź z krajem, o tyle ja będąc tak krótko w UK w dużej mierze ją utraciłem.

Jeśli ta opcja odpada, to czy nie lepiej, aby znajomy pierwszy starał się o wizę i gdyby ją dostał, to ja aplikując w swoim wniosku miałbym jako osobę towarzyszącą ujętą osobę która została już przez konsulat zweryfikowana pozytywnie.

Może macie jakieś sugestie?

Napisano

To troche juz jestes w Uk wiec nie tak krotko

Nie jest tak jak piszesz ze bedziesz bardziej wiarygodny jak razem bedziecie isc na rozmowe lub tez On pierwszy bedzie isc i dostanie wize

Ciebie oddzielne sie widzi a nie jako calosc ;) i On moze wize otrzymac a TY

z roznych przyczyn,,inny Konsul itd

co do rozmowy to spytaj sie na infolinii lub tez skype czy mozecie tak podejsc razem

Napisano

a za co nie dostalas wizy-do kogo lecialas-ten ktos jest legalnie-nielegalnie w USA ,bo mozesz isc i teraz po wize :)

w konsulacie powiedziano mi ze w Polsce nie mam rodziny i nie mam do kogo wracac a zapraszala mnie ciotka legalnie co mieszka na stale w usa

Napisano

Mozesz isc teraz ale jak pokazesz zwiazki z Polska?ale moze trafisz na innego Konsula co powie ze masz wize a moze byc tak samo ze wyjdziesz bez wizy

kiedys bylo ze trzeba bylo odczekac 1 rok lub jak cos sie zmienilo w sytuacji Twojej zyciowej ,co do wyjazdu..

Napisano

Mozesz isc teraz ale jak pokazesz zwiazki z Polska?ale moze trafisz na innego Konsula co powie ze masz wize a moze byc tak samo ze wyjdziesz bez wizy

kiedys bylo ze trzeba bylo odczekac 1 rok lub jak cos sie zmienilo w sytuacji Twojej zyciowej ,co do wyjazdu..

bardzo dziekuje za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...