zaqwsx1 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 Może głupie pytanie ale ja bynajmniej nie wiem. Lecąc do Meksyku też było takie pytanie ale nie pamiętam co w końcu napisałem. Otóż na formularzu I-94 jest pole 'City were you boarded' to jeśli mam przesiadkę w Amsterdamie lecąc z Warszawy, to mam tam wpisać AMS czy WAW? I przesiadając się w Stanach na kolejny lot (w USA także) już nie będę przechodził żadnych immigration, pytań itp., itd., tak? Dzięki
sly6 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 AMS masz wpisac bo z tego lotniska lecisz do USA...
c4r0 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 A ja się podłączę Country where you live: jeśli jestem w USA od kilku miesięcy ale tymczasowo, byłem poza granicami na wycieczce i teraz wracam, to wpisuję USA czy Polskę?
jkb Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Jeżeli jesteś tymczasowo, to nie mieszkasz...
c4r0 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 No właśnie to jest dziwne. Mam wynajęte mieszkanie, kupuję codziennie bułki, więc chyba mieszkam. Prędzej w Polsce nie mieszkam skoro w ogóle mnie tam nie było od miesięcy.
KaeR Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Nie mieszkasz w Stanach w takim razie. jest to pobyt czasowy. Ja jestem od 5 lat na F1 i grzecznie pytają kiedy się wyniosę na customs. Nawet jeśli zamierzasz później ubiegać się o GC, to do tego czasu Polska Twoim domem. Nie bez powodu na J-1 and F-1 stały adres jest w Polsce a nie w Stanach.
jkb Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Na J-1, jak mówi Twój przedmówca, powinieneś mieć "unrelinquished domicle" w Polsce, a zatem i polski adres zamieszkania
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.