Piotrek7035 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Witam. Mam dylemat. Jestem w 100% zdecydowany na wyjazd do USA. Kasa przygotowana. Problem polega na tym jaką opcję wybrac? Szukac pracę samemu czy na "gotową"? Opcja Self jest bardzo kusząca. Mam zakwaterowanie blisko MAnhattanu, ponieważ mieszka tam moja kuzynka, lecz boję się, że nie znajdę pracy przez internet. Niestety obecnie trzeba przedstawić kontrakt konsulowi aby dostac wizę. Do tego słyszałem, że mogą byc problemy z zamieszkaniem u Polaka odnośnie wizy? Ogólnie doświadczenie w tego typu wyjazdach mam. m.in. Londyn 2012 wakacje "w ciemno". Jakie sa wasze opinie i doświadczenia? Co polecacie?
Joanna30 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 A jakiej wizy chcesz użyć do takiego wyjazdu?
Sleak Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Śmiem twierdzić, że o worka mu chodzi. Jeśli tak, to radze się spieszyć z szukaniem pracy, ponieważ i tak już najlepsze oferty zostały powybierane, ale jak się streścisz, to coś fajnego się znajdzie.
sly6 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 chodzi o work i travel mozesz mieszkac u Polaka czy innej osoby,to nie ma zadnego wplywu na wize
Piotrek7035 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Pani z GoGlobal mówiła, że coś nosem kręcą z tym mieszkaniem u polaków ale sam nie wiem. Oczywiscie wiza J-1 do roboty chce:) MAcie jakies porady gdzie warto szukac pracy przez internet jeśli sam bym szukał? Czy trudno jest znaleźć? Wiem, że jest późno ale niestety studia troche to przedłużyły:)
Joanna30 Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 *Przenoszę Twój temat do działu W&T*
rysios Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 masz housing i to w takim mscu i chcesz placement?? szkoda życia, szukaj tam roboty - cokolwiek, a po przyjeździe znajdziesz se kolejną i zamienisz - so simple as that:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.