Quells Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Hej, Mam takie pytanko, zaaplikowalismy z zona o GC w loteri 2014. Urodzilismy sie w polsce wiec applikujemy z tej grupy ale od 5 lat mieszkamy w UK. I sie zastanawimy jesli bysmy byli wylosowani i mieli zalatwiac wszystkie formalnosci z konsulem, badaniami, karalnoscia itp czy musieli bysmy to robic w Polsce czy dalo by rade w UK? I czy takie rzeczy jak karalnosc musial by byc protwierdzona z PL i z UK? Wiem ze do tego ejszcze dluga droga i mala sznasa wygrania ale sie po prostu zastanawimlismy Z gory dzieki za kazde info.
sly6 Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 a chociaz zapoznales sie z tematami z loterii 2013 w dziale zielona karta jesli nie to tam masz odpowiedzi na swoje watpliwosci tak szybko odpowiem,jest taki formularz ktory wysylasz po losowaniu gdzie wpisujesz gdzie chcesz miec rozmowe i wybierasz Londyn-UK tam tez robisz badania,i bierzesz zaswiadczenie o niekaralnosci z UK jak i Polski.I masz tez rozmowe.
Quells Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Dzieki za odp. Tak szukalem w innych tematch jak i uzylem "szukaj" ze slowami takimi jak uk, anglia itp ale niestety nie moglem znalezc konkretnych odp. Rozumiem ze moga byc gdzies pomiedzy wszystkimi innymi postami ale niestey nic nie znalazlem. W zasadzie odp mi juz na glowne pytanie Czyli najpier trzeba byc wylosowanym potem sie dostaje formularz gdzie sie chce miec rozmowe, super. Takze jedyna rzecz to zaswiadczenie o niekaralnosci z PL a reszta na miajscu. No nic nie pozostaje teraz nic innego jak czeakc do maja i tyle Jeszcze raz dzieki za info.
sly6 Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 mozesz czekac do smierci na formularze przepraszam ze tak napisalem ale widze ze nie czytasz watkow o loterii lub tez nie zbyt dokladnie Nic teraz sie nie dostaje,trzeba wejsc na strone,wydrukowac formularze i wysyla sie to do USA Moze zrob tak,poczytaj pytania,odpowiedzi o 2013 i wrazie jakis pytan wtedy pisz poczytaj o 2013
Quells Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Hehe spoko, nie chodzilo mi o czekanie na formularz Wiem ze teraz sie wszystko na stronie sprawdza i sciaga. Co prawda juz od Twojej poprzedniej odp mam inne pytanie Jak by byla rozmowa w UK z konsulem itp to dokumenty z PL musial by byc pewnie przetlumaczone na ENG? Gdzie w Polsce nie trzeba by tego robic... Ehh juz sam nie wiem Nic najpier trzeba miec duzooo szczescia i byc wylosowanym z niskim numerem najlepiej
sly6 Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 pytaj tak na ta rozmowe do UK nalezy miec przetlumaczone dokumenty, w Polsce mozna miec w j.polskim,angielskim chyba ze ktos ma w innym jezyku dokumenty wtedy nalezy to tlumaczyc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.