maciektw Napisano 4 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Witam Moja Matka leci za parę dni w odwiedziny do brata, i chciałbym się dowiedzieć jakie formalności (formularze itp) należny wypełnić, jeśli ktoś kolejny raz leci do stanów. Dodam ze Matka ma bilet zarezerwowany w obie strony, i jest to jej drugi wyjazd. Bardzo dziękuję za pomoc.
sly6 Napisano 4 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 wypelnia sie takie same formularze jak za 1 razem w samolocie. a Twoja mama wrocila na czas z USA,nie przedluzal pobytu nawet o 1 dzien ?
maciektw Napisano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Wróciła nawet kilka dni przed czasem. To znaczy ze wypełnia tylko deklaracje celna oraz ten formularz I-94 w samolocie... zadnej rejestracji online?
Joanna30 Napisano 4 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Żadnej. Rejestracja online to system ESTA - dotyczy ruchu bezwizowego z USA. My mamy wizy, więc nas to nie dotyczy. No, chyba że chodzi Ci o podanie na stronie linii lotniczej dodatkowych danych.
maciektw Napisano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za pomoc, teraz mogę spokojnie wysłać mamę za ocean. Dodatkowe dane dla linii lotniczych to pestka, i z tym nie miałem żadnych wątpliwości. Raz jeszcze dzięki^^
tapeta999 Napisano 4 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Wróciła nawet kilka dni przed czasem. To znaczy ze wypełnia tylko deklaracje celna oraz ten formularz I-94 w samolocie... zadnej rejestracji online? tzn jak parę dni przed czasem? Zmieniła rezerwację na lot powrotny czy wróciła parę dni przed czasem jaki miała wbity w paszport... np na 6 msc bo zazwyczaj tyle dają?
maciektw Napisano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 tzn jak parę dni przed czasem? Zmieniła rezerwację na lot powrotny czy wróciła parę dni przed czasem jaki miała wbity w paszport... np na 6 msc bo zazwyczaj tyle dają? przed czasem jaki wyznaczył jej urzędnik emigracyjny na lotnisku..... odpowiedziałem na Twoje pytanie, ale uważam je za klasyczne nabijanie postów, bo sama informacja iż ktoś nie przedłużył sobie sam pobytu w stanach jest całkowicie wystarczająca.. wnikanie dlaczego, jak itp. to ... nabijanie postów^^
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.