Skocz do zawartości

Nostryfikacja Dyplomu Farmaceuty W Usa

99kaja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie. Właściciele i obsługa jest polskiego pochodzenia, a nie sensu strictre Polakami. To samo jest w polskich restauracjach. Są polscy klienci, którzy niewiele i tak po angielsku mówią, to jest i polska obsługa.

Najpierw musisz sobie sprawdzić czy jest brak farmaceutów w USA lub masz jakieś super kwalifikacje. Inaczej przez LC możesz nie przejść.

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ale jeżeli sprzedają tam tylko OTC, to po co zatrudniają famacetów, skoro mogą nimi handlować technicy? Tym bardziej nie rozumiem po co by była konieczna nostryfikacja, w końcu tytuł pharm d jest po to, aby móc sprzedawać Amerykańskie leki na receptę

Napisano

Skąd wiesz, że sprzedają tylko OTC? Może na stronie tylko OTC można pokazać. W Polsce nie wolno w żadnym zakresie leków eksponować.

Napisano

To kto tu jest studentem farmacji? ;> Musisz rozróżnić leki od OTC. Suplementy diety to jak pieczywo czy kiełbasa. Przecież leki czy suplementy diety sprzedawane w Polsce nie są często w niej produkowane tylko po dopuszczeniu importowane...

Napisano

zwał jak zwał, trzeba zdać kilka egzaminów, odwalić staż i dopiero można mówić o jakiś teoretycznych szansach ale z tego, co czytałam na zagranicznych forach o ludziach, którzy chcą być farmaceutami w USA po "zagranicznych" studiach to w tej chwili znalezienie pracy graniczy z cudem. W ogóle żeby znaleźć aptekę na internship to cud. Niestety.

• 2 miesiące później...
Napisano

przepraszam że troszkę zmienię temat ... ale czy ktoś pracuje w zawodzie po studiach inżynierskich ( polskich) ? wiem że nie ma czegoś takiego jak nostryfikacja tylko jakoś inaczej to się nazywa (ewaluacja ?) w każdym razie polega na tym że godziny na studiach i egzaminy z polskiej uczelni są przeliczane na kredyty (?) amerykańskie . Wiem też że po studiach u nas jest się mgr. inż natomiast to odpowiada tam jedynie stopniowi bachelor ( mniej więcej bo program nauczania itd mają na trochę wyższym poziomie ) zdaję sobie sprawę, że nie zrobię w stanach certyfikowanego inżyniera , ale czy komuś się udało pracować w zawodzie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...