KaeR Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 4) Kwestia wypożyczenia auta. Jedziemy w 6 osób więc potrzebne jest duże auto, które pomieści także bagaże Tu wchodzi w grę tylko Van (który jest przeważnie droższy). Ja wcisnąłem 5 osób z bagażami do Impali na 180 mil i usłyszałem wiele słów na k od pasażerów.
arizona112 Napisano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Ja akurat myślałem o takim SUV https://www.alamo.com/en_US/car-rental/cars/car-details/US/FFAR-fullsize-suv.html ważne jest żeby ten samochód dało się oddać w Los Angeles. Nie orientuje się moze ktoś jaki jest układ siedzeń w tym Chevym Tahoe, lub jak się można tego dowiedzieć? zależy mi na 2-3-2 bo zawsze jedno z tyłu można złożyć i powiększyć bagażnik
agatenka Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 <p> 1) Czy 18 dni wystarczy na pokonanie tej trasy? W sumie wychodzi ok 3200 mil. Wystarczy 2) Co jeszcze ciekawego zobaczyć w okolicach odwiedzanych? Chodzi mi o takie rzeczy naprawdę godne uwagi. Przede wszystkim mam pytanie o San Francisco- warto pojechać i zobaczyć jeżeli starczy czasu? Po drodze masz Antylope Canyon, czy Bryce Canyon - oba rewelacyjne miejsca które warto zobaczyć. Śmiem nawet powiedzieć że wolałabym jechać tam niż na Grand Canyon.A San Francisco- moim zdaniem jedno z najfajniejszych miast w Stanach 3) Co ominąć, co nie jest warte uwagi? Los Angeles. Jeżeli nie będziecie mieli na tyle czasu żeby zobaczyć i San Francisco i Los Angeles, mówię poważnie pierwsze z tej listy poleciałoby właśnie to miasto. 4) Kwestia wypożyczenia auta. Jedziemy w 6 osób więc potrzebne jest duże auto, które pomieści także bagaże Van albo Suv - ale to 6 osób bez bagaży, bo za ostatnim rzędem siedzeń praktycznie nie ma miejsca. Nawet jeżeli złożysz jedno z nich - raczej nie wsadzisz w to miejsce 6 walizek. Popatrz czy mają np Yukon XL or Suburban
agatenka Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 https://www.google.com/search?q=chevy+tahoe+inside&hl=en&client=opera&hs=8Kl&channel=suggest&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Sns1UeqfKenq0wHq2oGQDw&ved=0CD8QsAQ&biw=1920&bih=932
arizona112 Napisano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Wielkie dzięki za odpowiedzi, co do chevroleta tahoe, zastanawiam się jaki jest w nim układ siedzeń? Na zdjęciach są różne wersje, więc jeżeli miał by ktoś info nt. jak wygląda ten Chevy od środka to proszę o info Co do Suburbana to znalazłem tylko jednego za cenę ok 3600$ na 18 dni. Dodam jeszcze że rozważamy także opcję wypożyczenia auta w San Francisco lub LA i oddanie go tam, a resztę drogi pokonamy samolotem. Jeżeli ewentualnie miał by ktoś namiary na jakąś wypożyczalnie "miejscową" w Californii, był bym bardzo wdzięczny.
KarolNOW Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 A któż to może wiedzieć w jakiej konfiguracji ma jakaś wypożyczalnia auto za oceanem? To raczej nie możliwe, chyba że na chybił trafił 3600 to drogo. Dużo taniej wyjdzie Ci za wypożyczenie 2 samochodów - 5 osobowych. Ludzie się zmieszczą , bagaże się zmieszczą no i jest komfortowo. Nie wiem czy o tym nie pomyślałeś czy też jest to zły pomysł bo np. tylko 1 osoba ma prawo jazdy.
agatenka Napisano 6 Marca 2013 Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Ten co podałeś linka jest 7 osobowy więc będzie miał - 2, 2, i 3 os kanapę z tyłu. Są jeszcze 8 osobowe wtedy - 2,3,3
arizona112 Napisano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Myślałem jeszcze nad Toyotą Sienna, ma większy bagażnik, ale napewno będzie mniej wygodna z racji na mniejsze gabaryty, najlepszym wyborem był by Chevrolet Suburban, ale nie mogę go nigdzie znaleźć
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.