sly6 Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 jest taka kafejka gdzie mozesz takie cos zostawic tak bylo i dawniej a nie od ostatniego zamachu.co innego Warszawa ,jak bedziesz na rozmowie to zobaczysz dlaczego
KaeR Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Nie wiem czy już byłaś w ambasadzie, ale zapytałem znajomego jak idzie z żoną i co pokazywała. Chociaż zatwierdzili jej wizę paszportu nie dostała i po telefonie do konsulatu powiedzieli, żeby dzwonić ponownie za 6 tyg. Bilet miała na nadchodzący piątek. Powiedzieli, że z przyczyn administracyjnych, jednak 4-6 tyg w konsulacie w Indiach to norma oczekiwania na paszport dla F-2 jak mi znajomy powiedział. Spytałem co pokazywała w ambasadzie, to oprócz dokumentów, których Twój mąż nie ma, bo mówiłaś, że nie pracuje w USA (W-2, offer letter), wyciąg z konta teścia (nie starszy niż 6 m-cy). Sponsoruje ją mąż i teść. Mam nadzieję jednak, że Ciebie ominie wydłużony czas, bo jesteś Polką i aplikujesz w Polsce.
sly6 Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 w Polsce jest inny czas oczekiwania nigdy nie slyszalem aby to trwalo dluzej niz pare dni
KaeR Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Tam też nie był tak długi. To są wyczyny w ostatnim czasie.
LinLin Napisano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 strasznie dziękuję za zapytanie w mojej sprawie jeszcze nie byłam, czekam na mój i20 i wtedy będę aplikować, więc w sumie za jakieś 2-3 tygodnie byłabym po i obym mogła pochwalić się dobrym rezultatem
KaeR Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Nie mogę poprawić swojego posta. Miało być: zadzwonić za 6-tyg jeśli do tego czasu nie będzie paszportu. Powodzenia!
LinLin Napisano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 na wypadek, jakby ktoś był kiedyś w podobnej sytuacji napiszę swoje doświadcznie... WIZĘ DOSTAŁAM trafiłam na bardzo miłą panią konsul, na papiery prócz mojego i20 nie spojrzała, nawet aktu małżeństwa czy wyciągu z banku nie chciała. pytania, które mi zadała: - co mąż studiuje, na jakim etapie jest - gdzie będziemy mieszkać - co robię/czym się zajmuję - po co chcę tam jechać - jak się poznaliśmy - kiedy wzięliśmy ślub - powiedziała skąd jest i spytała czy tam chcemy mieszkać i wsio nie spodziewałam się
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.