misfer Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 ok dzięki za info, a czy w KRK zabierają mi e-ticket? bo czytałem na forum że ktoś nie miał w USA na lotnisku i musiał drukować żeby pokazać powrotny bilet...
misfer Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 ( + przed tym przechodzenie przez proces zestawu pytań dla każdego nieobywatela USA) W monachium będę przepytywany?? pytania typu do kogo,po co i na jak długo?? i potem znowu w USA?? Ps. sorki za 2 posty, (chyba że da się je połączyć ) na to pyt. wyżej w poście też proszę o odp. jak ktoś wie:)
Joanna30 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 1. Nikt Ci nie zabiera e-biletu. 2. W Monachium nikt Cię nie będzie przepytywał. Idziesz po prostu do bramki, oddajesz kartę pokładową i wsiadasz do samolotu.
zbys44 Napisano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 zaraz to poukładajmy to , bo trochę jest zamieszane. pytanie czy lepiej odprawić się w swoim biurze tam gdzie kupiło się bilety (oczywiście wszyscy wiemy ze 24h przed lotem) czy na Balicach odprawić się "normalnie" przy okienku , po prostu po staremu i mieć spokój z maszynami
Joanna30 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Ja osobiście wolałabym odprawić się na lotnisku, "przy okienku", jak to nazwałeś.
misfer Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Ja również przy okienku wolę a czytałem że trzeba online...
KaeR Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Np. w Warszawie Lufthansa ma tylko maszyny. Podchodzisz do okienka już z kartą, którą możesz wydrukować w maszynie lub w domu. Nawet jeśli odprawiłeś się online czy w maszynie to i tak musisz podejść do okienka jeśli nadajesz bagaż. Ja preferuję online, żeby skrócić czas przed odlotem na lotnisku, ale Polacy lubią stać w kolejkach. Odnośnie odpytywania przed samym lotem do USA, to już się z tym nie spotykam, ale rzeczywiście była rozmowa jeszcze rok czy coś temu. Była to kontrola bezpieczeństwa i bywało, że prowadziły ja firmy zewnętrzne.
misfer Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Ja wolę przy "okienku" bo mam prawie 3h przed każdym lotem:) więc trochę czasu zgubię....
Joanna30 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 No to jeśli trzeba się odprawić w maszynie lub online, to nie ma się nawet nad czym zastanawiać Ja kilka lat temu odprawiałam się w Madrycie i praktycznie nie było obsługi na lotnisku. Trzeba sobie wydrukować kartę pokładową i zawieszkę (czy jak to się tam nazywa) na bagaż rejestrowany. Potem trzeba było tę zawieszkę przykleić za uchwyt bagażu i odnosiło się bagaż na taśmę. Z obsługą miało się do czynienia dopiero przy bramkach z bagażem podręcznym
misfer Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 No to super:) Joanna30 teraz nie pomoglaś hehe zestresowałem się, już wyobrażam sobie ja i maszyna:), jaka tam byłaby rozmowa między mną a nią )))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.