lipiecpiotr2 Napisano 19 Marca 2013 Zgłoś Napisano 19 Marca 2013 aha na takiej zasadzie bo czytałem na ich stronie ze mozna wziasc z banku , i dla tego sie pytam ok dzieki za odpowiedz
lochraven Napisano 19 Marca 2013 Zgłoś Napisano 19 Marca 2013 ok juz wiem wszystko wziołem kielce mam troche blizej niz do krk .A jak konsul zapyta sie cos takiego kto pana sponsoruje powiem ze sam i sie zapytac prosze udowodnic to trzeba wziasc z banku druk ile mam na koncie cos takiego Jezu, błagam, facet, naucz się pisać po polsku zanim zaczniesz to robić publicznie. Jak można pisać 'wzioł', 'wziasc', ręce przecież opadają.
madzka09 Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 A napiszcie prosze ile sie czeka od wprowadzenia wniosku do umowienia sie na rozmowe w krk lub warszawie ? i czy w ogole dlugo trwa ten sam proces rejestrowania w internecie ? bede wdzieczna za odpowiedz.. pozdrawiam
misfer Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Rejestrowanie w internecie, zależy jak szybko piszesz, możesz też za pomocą skype wszystko zrobić to wtedy zależy jak szybko mówisz a tak poważnie 20 min. Wypełniasz ds zakładamy jakieś max 30 min ( mi zajęło około 20 min na spokojnie) , jak wypełniasz powiedzmy w dzień i zdążysz jeszcze tego samego dnia wpłacić w banku pocztowym to na drugi dzień po 12 umawiasz się telefonicznie , przez skype bądź na stronie wszystko robisz.... więc sama widzisz procedura trwa 2 dni max. Co do wizyty w konsulacie/ambasadzie w Krakowie do 8 dni się czeka, w Warszawie 1-2 dni.
Deszczu Strugi Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Ja właśnie wczoraj umawiałem się na rozmowę w Krakowie i wizyte mam na 29.03, liczyłem na jakieś dwa dni oczekiwania, ale może już wakacyjnie ludzie sie zebrali do ogarniania wyjazdu...
LinLin Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 ja jak się w Krakowie umawiałam w czwartek po południu to na poniedziałek na 10tą miałam termin, więc ten czas oczekiwania, który można na stronie ( http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-waittimeinfo.asp#processing ) sprawdzić jest bardzo umowny
Studenciak Napisano 27 Maja 2014 Zgłoś Napisano 27 Maja 2014 OK a mam pytanie - jeśli posiadam wize turystyczna ważną jeszcze kilka lat - i chciałbym się ubiegać o wizę studencką to co się dzieje?? 1. Zrzekasz się turystycznej i idziesz na WIEEEEELKĄ niewiadomą czy dostaniesz studencką. 2. Idziesz z turystyczną i: a) dostajesz studencką (z likwidacją turystycznej) dostajesz studencką - i tylko tę masz c) nie dostajesz studenckiej a turystyczna zostaje? Co do czasu to rozumiem, że też trwa to kilka dni tylko.
sly6 Napisano 28 Maja 2014 Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 a dlaczego na prive? to forum mialo wiele odpowiedzi rozne historie Mozesz miec wize turystyczna i F-1 ,na granicy mowisz czy lecisz jako student czy tez na wizyte tak ma Violonczela aby daleko nie szukac Moze sie zdarzyc tak ze nie dostaniesz F1 a wiza turystyczna Ci zostanie.a mozesz wyjsc bez tych wiz,nie dostaniesz F1 a wiza turystyczna bedzie Ci anulowana.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.