tomekolodziej Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Sam mam ten T-mobile pre-paid pay as you go, ponieważ mam za 2.99 unlimited przez skype na wszystkie numery USA i Kanada, i jestem ciagle w zasięgu sieci. Jak wiem, że potrzebować będę internet lub dużo rozmów, to zmieniam na $2 lub $3 na dzień. Zmiany mozna robić codziennie. Ponieważ przywoziłem telefony z Polski, to nie potrzebowałem kupować tu, ale od kiedy używam 3G/4G, a polskie tego nie obsługują, to kupiłem Nexusa unlock (poprzedni model) przez Google. Jeśli będziesz używać internetu to nie kupuj szajsu, bo będziesz widzieć low memory. Kupiłem dwa telefony na ebay i obydwa musiałem zwrócić, bo sprzedający nie wspomnieli o małych szczegółach sprawiających, że telefony nie były przydatne w t-mobile. Same zwroty UPS-em kosztowały mnie $40. Tomek: 8 GB to może było dobre 5 lat temu. Dwa, ten Nexus nie był dostępny kilka miesięcy. Wiem, bo obserwowałem dostępność od zeszłego roku. Potem pojawił się raz (poczytaj o tym na TechCrunch na przykład) i zniknął szybciej niż się pojawił. Wczesniej pisales ze mozna kupic Nexusa a teraz ze 8GB to za malo. Nie ja decyduje czy to malo czy nie, ja tylko pokazuje ze Nexusa mozna kupic teraz . Byly problemy z zakupem ale od 2-3 miesiecy sa caly czas dostepne. Ja nie musze czytac artykolow itd wiem dokladnie kiedy byl a kiedy nie byl dostepny(sam czekalem na niego) Co do telefonow ktore musiales zwrocic to sie duzo zmienilo, obecnie Tmobile zmienil czestotliwosci 3G i mozna np urzywac iphona z ATT w sieci Tmobile i miec 3G serwis.
cherry-87 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Jest nielimitowany. Nie pamietam do ilu spada, ale jestem na 99% pewny, że do 2G, bo i tak nie ma wszędzie 4G. Właściwie to jest 3G/4G. 2G jest bardzo wolny, to pomimo unlimited, nie zaszalejesz. Ledwo się strony otwierają. Zakup tutaj bez urzadzenia: http://prepaid-phone...epaid-sim-cards A mogę ten starter zakupić w salonie t-mobile czy muszę zamówić na stronie? Kiedyś gdzieś czytałem żeby ten plan aktywować tylko przez internet - prawda??
mariano85 Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Co do telefonow ktore musiales zwrocic to sie duzo zmienilo, obecnie Tmobile zmienil czestotliwosci 3G i mozna np urzywac iphona z ATT w sieci Tmobile i miec 3G serwis. teraz to już tak mi namieszaliście że nie będe wiedział co kupić LOL mi na początek wystarczył by iphone4 ale czy bedzie chodził pod t-mobile (chodzi mi tez o internet)? tomekkolodziej jestes pewny z tym att? czy musi byc unlocked? pozdro i dzięki za wasze wszystkie informacje!!
tomekolodziej Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 teraz to już tak mi namieszaliście że nie będe wiedział co kupić LOL mi na początek wystarczył by iphone4 ale czy bedzie chodził pod t-mobile (chodzi mi tez o internet)? tomekkolodziej jestes pewny z tym att? czy musi byc unlocked? pozdro i dzięki za wasze wszystkie informacje!! Ok wiec tak. Mozesz kupic iphona z att ale musi byc odblokowany. Pisalem ze telefony z att dzialaja w tmobile ale chodzilo mi o czestotliwosc dzialania. Plan za 30$ 100 min sms i internet mozna aktywowac w Walmart(kupic simcard) albo mozna miec nowa karte z tmobile i probowqac dzwonic do tmobile(czasami sie udaje aktywowac ) Ten plan byl specjalnie stworzony dla Wlamart przez Tmobile
mariano85 Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 Aha juz teraz rozumiem z tym att.i iphonami A reszte tych planów $50 , $60 czy $70 po kupieniu zwykłej karty sim w kiosku T-mobile zeby odblokowac musze dzwonic do biura obsługi tak?
KaeR Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 Kontem pre-paid zarządza się przez internet lub telefon (aplikacja t-mobile). http://prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-activate Może Ci w sklepie pomogą aktywować.
tomekolodziej Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Aha juz teraz rozumiem z tym att.i iphonami A reszte tych planów $50 , $60 czy $70 po kupieniu zwykłej karty sim w kiosku T-mobile zeby odblokowac musze dzwonic do biura obsługi tak? Znajdz tmobile store powiedz co chcesz jaki plan itd i wszystko ci zalatwia. To nie jest tak skomplikowane Druga opcja to zamowienie simcard z tmobile( teraz mozna zamowic za darmo z darmowa wysylka http://prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-phones/prepaid-sim-cards#view-cart) pozniej dzwonisz podajesz numer karty sim i jaki plan chcesz i tyle. Ale w telefonie czy modem? Zobacz generalnie Virgin mobile (opierają się na Sprint) i metroPCS (połączyli się z T-mobile). Tmobile nie polaczyl sie z MetroPCS jeszcze .
KaeR Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Tmobile nie polaczyl sie z MetroPCS jeszcze . Ale jest zatwierdzone i można uzywać urządzenia t-mobile.
tomekolodziej Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Ale jest zatwierdzone i można uzywać urządzenia t-mobile. Nic nie jest zatwierdzone. Jak masz zamiar urzywac urzadzenia tmobile jak Metro dziala i standardzie CDMA a tmobile GSM?
Nalesnick Napisano 31 Marca 2013 Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 to ja moze bardziej łopatologicznie poproszę mam Nokie N8 - w Chorwacji działał mi na niej internet przez 4G rozumiem, że w USA będzie z tym problem na karcie prepaid?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.