decniety Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Witam Mam zamiar kupic uzywany samochod na raty ale chcialbym sie dowiedziec na jakich zasadach mozna takowy nabyc. Moze ktos juz kupowal auto i wie ile trzaba, jesli wogole trzeba miec na poczatku wplare wlasna. I mniej wiecej jakie jest oprovrntowanie. Wiem ze u kazdego sprzedawcy moze byc inaczej ale pewnie roznice nie beda wielkie. Pozdrawiam
kzielu Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 A jaki masz mniej wiecej credit score ? Bo oprocentowanie ktore dostaniesz zalezy bardziej od credit score niz od sprzedawcy, tak samo to czy wymagana bedzie wplata wlasna.
decniety Napisano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Ja to raczej nie mam zadnego. Dopiero kilka miesiecy tutaj jestem. Chyba ze matka by mi wziela na siebie a ja bym placil. Ona tu jest kilka lat wiec jakis ten credit score ma. A wogole co to jest ten credit score?
kzielu Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 To jak nie masz zadnego to nie dostaniesz zadnego sensownego financingu na cokolwiek. http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_score
decniety Napisano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Ok dzieki za info. Czyli tak jesli moja matka miala by dobry credit store to moglbym kupic auto i nie koniecznie musialbym bym miec wklad wlasny tak?
kzielu Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Jak masz dobry credit score (powyzej 750 powiedzmy) to mozesz u dealera dostac financing 0% (jezeli akurat taka oferte ma) lub inny niski na cala kwote wartosci samochodu. Jezeli chcesz kupic uzywany i bedzie on stosunkowo tani to bez problemu dostaniesz kredyt na cala kwote z dobrym credit score.
gal Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Konkretnej odpowiedzi ci nie da nikt bo kazdego sytuacja jest inna Proponuje udac sie do pierwszego lepszego salonu gdzie sprzedaja samochody, jaki cie interesuje i nie podpisujac niczego zapytac z grubsza. Masz dwie mozliwosci Bank lub salon samochodowy, Odwiedz jeden i drugi i zasiegnij jezyka Bedziesz znacznie wiecej wiedzial
KaeR Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Ja tylko dodam, że żeby kupić używany na kredyt samochód musi mieć pewną wartość, bo w razie czego bank nie zarobi jakbyś nie spłacał. Taka dodatkowa informacja: musisz mieć pełne ubezpieczenie na samochód, jak bierzesz na kredyt. radzę też zabrać kogoś doświadczonego zabrać na rozmowy, bo ja po ostatnim kupnie samochodu mam dość na kilka lat. Przy dobrze prowadzonej rozmowie można ugrać dość duży upust. A tak generalnie, to tak jak gal napisał.
tomekolodziej Napisano 15 Marca 2013 Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Sprawdz Penfed credit union. Mieli nie dawno 1.49% na samochod . Musisz miec credit score przynajmniej 700. U dealera nawet bez credit score mozesz dostac pozyczke ale bedzie wysokie oprocentowanie powyzej 10% Mozesz tez wziasc pozyczke na siebie i dodac swoja mame jako cosigner. Wtedy pomoze ci to budowac credit score
decniety Napisano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Cena auta to 13 tys. Chcialem je splacac przez 2 lata. A jest mozliwosc samemu obliczyc swoje credit score zeby wiedziec na co sie piszemy czy nie ma mozliwosci? W sumie liczylem sie z tym ze 2 tys bede musial wiecej zaplacic jesli je wezme na raty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.