maciektwarog Napisano 24 Marca 2013 Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam duże obawy czy zostanę wpuszczony przez urzędnika imigracyjnego do USA Dlatego wyczytałem w starym temacie że radzicie w takiej sytuacji lecieć przez Dublin. Czy dalej jest możliwość odprawy w Dublinie (wizowo-paszportowej) ? Czy po ewentualnym niewpuszczeniu zostaje odesłany z Irlandii, to co z biletem do USA? Można dostać zwrot pieniędzy za niego ? Pozdrawiam
tapeta999 Napisano 24 Marca 2013 Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Odprawa jest w Dublinie. Jeżeli nie dostaniesz pozwolenia na wylot do USA to nie jesteś nigdzie odsyłany tylko odchodzisz z kwitkiem. Jedynym tego plusem jest to że nie tracisz kilkunastu godzin w dwie strony w razie zakazu. Tak przy okazji latam z Irlandii więc czepia równo ale jak nie masz nic przeskrobanego to raczej martwić sie nie musisz Co do biletu to kupując go sprawdz czy mozna go zwrócić. A dlaczego masz obawy że nie zostaniesz wpuszczony?
maciektwarog Napisano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 byłem tam ostatnio (wróciłem sie w listopadzie 5miesięcy w usa) a chcę lecieć maj-czerwiec tym razem max do października bo studia... najlepsze jest to ostatnio miałem podszkolić język ale jakoś tak przez te wycieczki itd się nie udało ;p Teraz w sumie miałbym lecieć żeby wpaść na florydę w sumie to może w 1-2 miesiące sie wyrobie więcej bym nie siedział .... tylko ostatnio leciałem z wujkiem do którego leciałem to razem podeszliśmy do okienka nie było problemu bo on nawijał a ja tylko coś potwierdziłem ;P a teraz miałbym sam lecieć i tego sie obawiam ;/ ang praktycznie nie znam zbyt dobrze (niemiecki od podstawówki ;P ) + stres myślę żę nie wiedziałbym o czym on do mnie mówi ;(
lochraven Napisano 24 Marca 2013 Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Ale to też nie zawsze, ja leciałem przez Dublin dwa razy i dwa razy odprawę miałem na JFK.
KaeR Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 Na wizie turystycznej nie jest wymagana doskonała znajomość angielskiego. Jak już byłeś w USA i masz wizę, to masz szanse wjechać niezależnie którędy. Tak się zastanawiam, jak można ominąć customs w USA. Wydaje mi się, że procedura w Dublinie jest/była jak kiedyś, gdy zawracali zanim się wsiadło do samolotu do USA.
sly6 Napisano 25 Marca 2013 Zgłoś Napisano 25 Marca 2013 bo sa takie loty ze nie obejmuje takich odpraw i sa wtedy w USA przygotuj na pytania co robiles przez te 5 miesiecy ze nie miales czasu na zwiedzanie.i czy naprawde lecisz na ten okres czasu jak piszesz.I co teraz bedziesz robic
Łysy.newyork Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Czy ktoś może wkoncu napisac tak na 100% ,które loty sa w Irlandii odprawiane a,ktore nie,bo tutaj każdy co innego pisze ? ...chodzi mi o odprawę paszportowa ,żeby już nie przechodzić tego w New yorku ,tylko jak maja zawrocic to od razu w Irlandii?...pozdrawiam
glimi Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 poszukaj lotu United bo tam bedzie odprawa
Łysy.newyork Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Czesc..aha czyli liniami amerykańskimi ,bo tez ludzie pisza o liniach air lingus ,ze tak maja,ale nie wszystkie ?...Mialbym prosbe czy jak ktoś leciał niedawno do usa niech napisze mi jakimi liniami i z jakiego lotniska jest taka odprawa paszportowo-wizowa już w Irlandii,zeby później już nie stać zmeczony po locie w kolejce w New yorku...No i przy zawrocieniu to lepiej ,żeby od razu w Irlandii ?:)pozdrawiam i dziekuje
glimi Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 i tak bedziesz musial stac kiedys jak lecialem do SF przez Monachium liniami United to pomimo odprawy w Monachium i tak trzeba bylo isc do urzednika
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.