kzielu Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Wiza H2B wydaje sie byc odpowiednia. Wymagania wszystkie spelniam.. Tylko jak dlugo znowusz trwa ten proces.. Zapomnij - po pierwsze musisz miec pracodawce, po drugie jest bardzo niewielu takich ktorzy sie bawia w H-2B.
Misuzu Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 A jeszcze nie dostałam odpowiedzi pytania czy z turystycznej mogę zmienic na pracowniczą, jesli tam wyjade i znajde pracę? Nie moge znaleźc informacji na ten temat..
kzielu Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Teoretycznie tak, w praktyce nie masz na to zadnych szans. Po pierwsze jakikolwiek overstay wyklucza sie z tej mozliwosci a wjezdzajac do US na turystycznej musisz okreslic po co i na jak dlugo. Jezeli powiesz ze zeby szukac pracy, to wrocisz nastepny samolotem, ewentualnie po kilku dniach ktore spedzisz w wiezieniu. Po drugie bycie na miejscu nie zmienia nic w kwestii dostepnosci wiz - proces jest dlugotrwaly (wiec moze Ci skonczyc okres przebywania na turystycznej ktory Ci dadza na granicy), malo ktory pracodawca bedzie chcial z Toba rozmawiac jak sie dowie ze potrzebujesz wizy do pracy. Poza tym to na jakis status chcesz tam na miejscu konkretnie zmieniac ?
Misuzu Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 No, ale powiedzmy, ze powiem ze jade w celach turystycznych a jakby mi sie udało zdobyc prace i parcodawca mi wize da to nie moge mnie do więzienia wpakowac... bez jaj hehe no cóż... będę próbowac. Jak nic mi sie nie uda wykombinowac to porpostu pojade na turystycznej i wróce... trzeba bedzie to przeboleć, tylko żeby jeszcze turystyczną dostac, zeby sie czasem nie doczepili czegos Generalnie bardzo dziekuję za wszelkie informacje! JAk bede jeszcze miała jakies watpliwości to zapytam tutaj. A co masz na myśli mówiąc status?
kzielu Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 To raczej co Ty masz na mysli pisza ze pracodawca da Ci wize - zaden pracodawca zadnej wizy Ci nie da. Moglbys Ci dac podstawe do zmiany statusu, poprzez wyslanie odpowiedniej petycji, ale szanse sa na to w zasadzie zerowe. Wizy wydaje ambasada.
Misuzu Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Hehe ja wiem o tym. Moze zle sie wypowiedzialam ale wiem ze pracodawca musi wystawic ta petycje. Ale dzieki wielkie :-)
anialiberacka Napisano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 i jak wyjechałas do USA? tez sie wybieram, ale nie wiem od czego mam zacząć :/ Witam!Mam pytanie odnośnie pracy. Skończę liceum w tym roku. Chciałabym wyjechać do Kalifonii do pracy. Mój chłopak mieszka tam. Chce zapytac czy jest to w ogóle mozliwe, abym dostała sie do USA do samej pracy powiedzmy na 1 rok. Mam zamiar zacząc studia i nawet, jesli by to było mozliwe po pracy, w USA. Znam mniej-więcej kategoprie wizowe, ale czy dostane jakąkolwiek z nich jesli chce jechac do samej pracy nie mając zaczetych studiów w Polsce ani nigdzie? I jak wyjechalas do USA?również chcę wyjechać na wizie turystycznej do LA, ale nie wiem jakie sa realia..
Misuzu Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2014 HEj! Tak wyjechałam, ale nie do pracy i nie na wizie turystycznej. Wyjechałam na wizie narzeczeńskiej i jestem już po slubie. Będę sie strać o dalsze pozolenia teraz. Jesli chcesz wyjechac na wizie turystycznej do pracy to nie rób tego. Jesli studiujesz to work & travel, turystycznie możesz tylko zwiedzac a wize pracownicza jest podobno bardzo trudno dostać. Ew. mzesz zapisac sie na studia, ale potrzeba na to grubych pieniędzy. Ja mieszkam w Orange County na południe od LA (mam godzinę jazdy) to moge ci jedynie powiedzieć, że tutaj domy, mieszkania sa bardzo drogie. Nie wiem ogólnie jaki masz plan i co chcesz robić.
freja Napisano 6 Marca 2014 Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 Misuzu, niesamowite, ze jeszcze niecaly rok temu bylas zielona jesli chodzi o wyjazd do usa, a teraz jeste X juz po slubie w CA. Bardzo sie ciesze I zycze, zeby wszystko wam sie ladnie ukladalo.
Misuzu Napisano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2014 Dziękuje freja za miłe słowa Czasami trafiam na te moje pierwsze posty to aż śmiać mi sie chce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.