aleksander1966 Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Znalazlem na tym forum kilka postow od ludzi oszukanych przez Ave Norris i Earla Davida w sprawach sponsorowania pracowniczego. Biuro pana Davida zostalo juz zamkniete a on bodajze juz zostal skazany na kilka lat wiezienia. Bylem kiedys klijentem tego biura. Sponsorowanie rozpoczalem gdzes w roku 1996, znaleziona mi sponsora ktorego DOL zatwierdzil, a nastepnie INS zatwierdzil petycje I 140. Problemy zaczely sie przed rozmowa o zielona karte bowiem adwokat poinformowal mine ze sponsor sie wycofal, ale ku pocieszeniu powiedzial ze moge legalnie sponsora zmienic na firme w ktorej wtedy pracowalem. Podczas interview oficer zazadal dodatkowych informacji o firmie takich jak nowa oferta pracy i stan finansowy firmy. Po przeslaniu poczta tych rzezy moja aplikacje zatwierdzono i w roku 2003 dostalem zielona karte. W roku 2008 przeszedem proces naturalizacji i dostalem obywatelstwo. W ostatnich dniach czytalem kilka publikacji o oszutwach pana Earl S Davida ze zlozyl okolo 25,000 falszywych spraw i sa one teraz weryfikowane. Zastanawia mnie teraz czy moja sprawa byla jedna z nich? I czy mimo ze od 4 lat jestem obywatelem moge miec z tym problem?
kzielu Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2013 Czy Twoja była jedną z nich to raczej nikt Ci tu nie odpowie. Jeżeli pytasz czy możesz utracić obywatelstwo jeżeli uzyskałeś GC na podstawie czegoś co nie było zgodne z prawdą - oczywiście że tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.