_Rafał_ Napisano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam. Mam zamiar wybrac się z dziewczyną do USA w przyszłym roku (lipiec, sierpień) ale wolałbym już teraz starać sie o wizę dla niej. Ja już mam dostałem kilka lat temu na 10lat. Mamy w planach wziąc ślub w Marcu. Jeśli dostalaby wize to wiadoo ze na nazwisko panienskie. Po slubie musialaby starac sie znowu o nowa wize czy tylko o jakis aneks etc. jak to wyglada w praktyce?
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2013 a wiesz o tym ze jest nowe prawo paszportowe i jak zmieni Twoja dziewczyna nazwisko to musi wymienic tez paszport? i wtedy leci z 2 paszportami do USA
_Rafał_ Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 O tym słyszałem ) jak i o tym że przydałaby sie kopią aktu małżeństwa na dowód zmiany nazwiska. Czyli rozumiem że 2 paszporty oraz kopia aktu małżeństwa wystraczaja ? A jak tyo wygląda z biletami gdy się kupi na stare naziwsko? Nie ma z tym problemu? Wtedy też potrzebny jest tylko stary paszport?
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 bilet sie kupuje na dane w paszporcie waznym nie ma tez problemu aby tak leciec i pokazac wrazie czego akt malzenstwa
_Rafał_ Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 Na tamtą chwilę będzie ważny Później zmieni sie naziwsko i numer seryjny. Czyli uważasz że wypadałoby poczekać z biletami do momentu gdy będzie już nowy paszport z moim nazwiskiem? Czy też nie?
Joanna30 Napisano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 Dane na bilecie musza być zgodne z danymi na ważnym dokumencie tożsamości w momencie podróży, a nie w momencie zakupu biletu (skąd w ogóle taki pomysł?).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.