runawaybrode Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Witam. Udało się... zostałem wylosowany w GC i bardzo zależy mi na tym, żeby jak najszybciej wysłać wszystkie potrzebne dokumenty do KCC. Z tego co słyszałem jest to ważne, gdyż zwiększa to prawdopodobieństwo odpowiedzi zwrotnej - czy to prawda, tego do końca nie jestem pewien, ale lepiej nie zostawiać tego na później. Pierwsze pytanie to - jakie dokładnie dokumenty trzeba wysłać do KCC, w jakiej formie? Czy są to jakieś formularze tego typu - http://www.state.gov...ation/81807.pdf czy trzeba to wszystko pisać samemu w jakiś sposób? Jestem zielony w tej dalszej procedurze i prosiłbym Was o aktualne informacje w tej sprawie, gdyż nie wiem czy coś się ostatnio nie zmieniło. Drugim moim pytaniem jest - czy jeśli główny aplikant ma kredyty w banku to jest szansa, że dostanie zieloną kartę? Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Witam w klubie! Papiery wysłane? Moje poszły dzisiaj, podobno dotrą za 7 dni(poczta polska), chciałam wysłać UPSem ale zażyczyli sobie 330zł...
mi0706 Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Co do formularzy, to musisz wypelnic dsp-122, i ds-230 cz I i cz II. Czesc I ds-230 podpisujesz w wyznaczonym miejscu, a czesc II podpisujesz pod przysiega w obecnosci konsula na interview. Gratuluje wygranej powodzenia. kredyty w banku nie mają znaczenia! wypełnij raczej komputerowo nie długopisem PDF z formularzami jest edytowalny, tylko nie możesz go zapisać na dysku, ale możesz zrobić sobie ksero.
jkb Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Można zapisać na dysku, jeżeli się używa innego programu niż Adobe Reader. Ja tak zrobiłem i nie miałem problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.