grzesG Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 a po co? no może jeżeli na tym stanęła Twoja edukacja to tak Jeśli tak by było to nie starał bym się o GC
serafina Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Hej, dzwoniłam do ambasady. 165 dolarów - tak można zapłacić po wylądowaniu w USA. Jest na to 45 dni.
oliwia_oliwia Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Interview miałam 12 marca i UDAŁO SIĘOk 7:30 zaczęli Nas wpuszczać, zabrali telefon - dali numerek, trzeba było zdjąć płacz i wraz z torebką i teczką, w której miałam dokumenty musiałam położyć na taśmie, przeszłam przez bramkę i udałam się do przechodniego "pokoju" jeżeli tak to można nazwać - z ławkami, jest tam dość zimno chwilę poczekaliśmy, zaraz usłyszeliśmy przez głośnik, że za ok 10 min zaczną wpuszczać, najpierw poprosili ludzi do wiz imigracyjnych. Wstałam i poszłam. W pierwszym pomieszczeniu zabierają paszport, naklejają na niego na tył naklejkę z kodem i numerem kolejności. Proszą do następnego pokoju, gdzie należy podejść do okienka, gdzie miła Pani zabiera od Nas dokumenty, zadaje kilka pytań i każe czekać Później pobierają odciski palców, za chwilę znowu wyświetlony jest Nasz numer i należy dokonać zapłaty 330dolarów.Za jakiś czas wyświetla się Nasz numer i numer okienka, do którego należy podejść na rozmowę z konsulem. Miły Pan konsul zapytał, czy mówię po angielsku, czy po polsku. W sumie to rozmawialiśmy pół polskim, pół angielskim. Przysięga była w języku polskim. Zapytał do kogo lecę, kim oni dla mnie są, co chcę tam robić i co teraz robię. Czy mam narzeczonego i kiedy chcę wylecieć do USA. Wyszłam o 8:40 - wszystko bardzo sprawnie przebiegło Za dwa dni dostałam smsa, ze mój paszport jest już do odbioru. Trochę się zdziwiłam, że 180 dni mam liczone od wizyty u lekarza Mam nadzieję, że w miarę czytelnie opisałam moją wizytę.Całej reszcie życzę POWODZENIA !
sly6 Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 leszekny a ten prawnik to jakie sprawy.wizowe? a moze podasz tutaj swoje pytania i bedzie odpowiedz moze tez cos powie Karina.
leszekny Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Tak jest sprawy wizowe związane z F1 i DV
Ironia Losu Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Interview miałam 12 marca i UDAŁO SIĘ Ok 7:30 zaczęli Nas wpuszczać, zabrali telefon - dali numerek, trzeba było zdjąć płacz i wraz z torebką i teczką, w której miałam dokumenty musiałam położyć na taśmie, przeszłam przez bramkę i udałam się do przechodniego "pokoju" jeżeli tak to można nazwać - z ławkami, jest tam dość zimno chwilę poczekaliśmy, zaraz usłyszeliśmy przez głośnik, że za ok 10 min zaczną wpuszczać, najpierw poprosili ludzi do wiz imigracyjnych. Wstałam i poszłam. W pierwszym pomieszczeniu zabierają paszport, naklejają na niego na tył naklejkę z kodem i numerem kolejności. Proszą do następnego pokoju, gdzie należy podejść do okienka, gdzie miła Pani zabiera od Nas dokumenty, zadaje kilka pytań i każe czekać Później pobierają odciski palców, za chwilę znowu wyświetlony jest Nasz numer i należy dokonać zapłaty 330dolarów. Za jakiś czas wyświetla się Nasz numer i numer okienka, do którego należy podejść na rozmowę z konsulem. Miły Pan konsul zapytał, czy mówię po angielsku, czy po polsku. W sumie to rozmawialiśmy pół polskim, pół angielskim. Przysięga była w języku polskim. Zapytał do kogo lecę, kim oni dla mnie są, co chcę tam robić i co teraz robię. Czy mam narzeczonego i kiedy chcę wylecieć do USA. Wyszłam o 8:40 - wszystko bardzo sprawnie przebiegło Za dwa dni dostałam smsa, ze mój paszport jest już do odbioru. Trochę się zdziwiłam, że 180 dni mam liczone od wizyty u lekarza Mam nadzieję, że w miarę czytelnie opisałam moją wizytę. Całej reszcie życzę POWODZENIA ! Dzieki za relacje. DO jakiego stanu sie wybierasz?
oliwia_oliwia Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Dzieki za relacje. DO jakiego stanu sie wybierasz? Do Illinois. Tak w ogóle to chciałam BARDZO podziękować ludziom na tym forum za pomoc ! Tak jak usłyszałam na końcu Interview : GOOD LUCK !
grzesG Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Gratulację !Yllynoi to dobry wybór jak na początek, ja też planuję - jeżeli Bóg pozwoli ( Paradox chyba wie czym zapachniało to przytaczanie sił Boskich ;-D )
oliwia_oliwia Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Gratulację ! Yllynoi to dobry wybór jak na początek, ja też planuję - jeżeli Bóg pozwoli ( Paradox chyba wie czym zapachniało to przytaczanie sił Boskich ;-D ) Dziękuję ! Trzymam za Was kciuki ! Nawet nie wiecie jak się denerwowałam, a to jest na prawdę tak jak ktoś już wcześniej na tym forum napisał - jeżeli masz wszystko dobrze w dokumentach, to jest to formalność.
paradoox Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Gratuluje i powodzenia dalej to już 3 osoba (co najmniej), która z DV2014 wybiera się do Illinois Zapytał do kogo lecę, kim oni dla mnie są, co chcę tam robić i co teraz robię. Czy mam narzeczonego i kiedy chcę wylecieć do USA. Wyszłam o 8:40 - wszystko bardzo sprawnie przebiegło Czyli nic nie pytali o wyciąg z banku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.