serafina Napisano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2014 ja chciałam wpisać adres ale po tym jak system wygenerował dokument pdf z nowymi danymi nie kliknęłam aby zaakceptować więc mam nadzieję że to nie będzie miało wpływu na długość oczekiwania na GC
karolamo Napisano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam Czy po dokonaniu opłaty na stronie USCIS wypelnialiscie dodatkowe informacje w zakładce Profil? My nie wypełnialiśmy i nasz synek dostał GC po ok. miesiącu, my jeszcze czekamy.
arbo Napisano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2014 Nie wiem z jakiego kraju (nie chwalil sie) ale ma numer EU38XXX i interview mial gdzies w Azji bo tam pracuje (Chiny chyba). No to w sumie się trochę cieszę, że koleś musi poczekać bo my mamy numer 36xxx i rozmowa dopiero 18 sierpnia więc trochę byłoby nie ok gdyby np. on dostał, a my nie...
Partners Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 A ten koleś nie jest na AOS ? Chyba, że ten EU38XXX miał wywiad w Turcji. To by dawało do myślenia. Na samym początku procedury każdy wiedział, iż AOS jest ryzykowne. Pzdr.
arbo Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Co to jest AOS? Sorry za być może banalne pytanie ale jakoś nie śledzę raczy, które mnie nie dotyczą.
franko Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Co to jest AOS? Sorry za być może banalne pytanie ale jakoś nie śledzę raczy, które mnie nie dotyczą. Adjustment Of Status - ludzie ktorzy juz legalnie przebywaja w Stanach zamiast wracac i robic CP (Consular Processing) w konsulacie albo ambasadzie w kraju z ktorego pochodza albo mieszkaja, robia AOS w Stanach. Problem polega na tym ze AOS zajmuje kilka miesiecy i jak ktos ma wysoki numer to loteria moze sie skonczyc zanim AOS sie zakonczy i wtedy wiza przepada. W przypadku CP sytuacja jest bardzo prosta, wizyta u lekarza, wizyta w ambasadzie i jak wszystko poszlo OK to wiza jest w ciagu kilku dni w paszporcie, dlatego CP jest szybsze i bezpiecznioejsze niz AOS
Partners Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 Reading the last couple of posts on the AOS threads makes the process look very scary, and it doesn't quite do the entire process any justice. My suggestion for anyone contemplating AOS would be for them to take their time and go over previous AOS threads (yes, those threads are long, but you can skip over redundant posts on the threads, you don't have to read everything line by line). Here's a quick comparison of AOS and CP (applicable to those currently in the US, or likely to be before their CN become current): AOS:•$330 DV administrative fee + $1070 AOS fee •longer processing time from when CN is current: 1-3 months •entire process takes place in the US, no need for overseas trip •no PCC required from other country(ies) of abode •FBI fingerprint clearance •principal applicant and dependents can apply for work permits and travel documents with a pending I-485 •waiting for interview letter, following the submission of I-485 package could be quite stressful •DV qualification requirements more loosely interpreted •access to others for help in making enquiries about your case – e.g. congressman/woman’s office •appeal might be possible CP•$330 DV administrative fee + $165 USCIS fee •shorter processing time – most interviews takes place the same month CN is current •PCC required from all countries of residence since turning 16 •must travel with very short notice for medical exam and interview oversea •disruption to family life - take time off work, possibly take kids out of school for the duration of the trip oversea •security clearances could delay visa issuance for several weeks or months •being in AP precludes immediate return to the US •tighter interpretation given to DV requirement qualification •denial is final, no appeal of denial •possible loss of current status (especially if you do not have a dual-intent visa) •may be inadmissible to the US Przepraszam ale w oryginale po angielsku. Pozdrawiam
franko Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 No to w sumie się trochę cieszę, że koleś musi poczekać bo my mamy numer 36xxx i rozmowa dopiero 18 sierpnia więc trochę byłoby nie ok gdyby np. on dostał, a my nie... Moim zdaniem konsulat w korym ten koles mial swoja rozmowe cos schrzanil. Z tego co wyczytalem na zagranicznych forach to kiedy masz ustawione interview wiza jest alokowana do twojego numeru. Niestety kolejnosc numerow nie ma znaczenia po tym jak juz jest cut-off dla danego miesiaca. W sierpniu interview maja numery miedzy 36300 i 40150. Rozklad rozmow jest calkiem przypadkowy co widac po rozmowach w Warszawie, Ankarze i Neapolu na przyklad (ja mam numer kolo 40k a mam rozmowe we srode wiec otrzymam wize wczesniej niz ty). Ponizej lista numerow ktore juz otrzymaly wizy. Jezeli sprawdzisz te numery w systemie CEAC to te wizy sa juz wydane. Tak wiec gdyby na dzien dzisiejszy wizy sie skonczyly to mnostwo ludzi z wyzszymi numerami niz ty czy ja zachowaloby swoje wizy. Z drigiej strony na razie wydano kolo 43 000 wiz tak wiec sierpniowe interviews nie maja sie czym martwic. Issued: 2014EU40145 01 NPL 2014EU39703 01 NPL 2014EU39990 01 WRW 2014EU39997 01 WRW 2014EU39792 01 WRW
arbo Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2014 No to trochę mało to jest sensowne i sprawiedliwe.to ciekawe na jakiej podstawie są przydzielanedaty rozmów. Bo jakiś system chyba musi być?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.