serafina Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 u mnie jest nadal na uscis elis "has ben accepted and in pending review" Ja juz miesiac po przylocie do stanow i mojej ziel.karty nie ma... a dostalas ssn card?
martaloz Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 dostalam SSN ale bylam po to specjalnie w urzedzie i po tygodniu przyszlo
serafina Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 ok, jak rowniez poszlam podac dane do ssn do urzedu, mam nadzieje ze dostane je bez problemu
uslow Napisano 11 Września 2014 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Dopiszcie dane teleadresowe, obywatelstwo i płeć w profilu ELIS to proces produkcji i przysłania kart się przyśpieszy. ELIS to nic innego jak elektroniczny urząd imigracyjny - USCIS Electronic Immigration System (USCIS ELIS). Jeżeli wcześniej wpiszecie w systemie dane niż urzędnik przepisujący je z formularzy wysłanych do KCC, proces będzie przyśpieszony. Po uzupełnieniu danych i autoryzacji za pomocą dwustronnego skanu polskiego dowodu osobistego (dodajemy w załączniku) w naszym przypadku następnego dnia po wpisaniu mieliśmy zmianę statusu (in process), a łącznie w ciągu tygodnia dostaliśmy zielone karty.
jkb Napisano 12 Września 2014 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Ale dowod osobisty nie jest dokumentem tozsamosci w USA. Jest nim paszport.
cutmiut Napisano 12 Września 2014 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 serafina z tego co widziałem to ty juz od 8wrześnie jesteś w San Diego nic sie nie chwalisz, jak tam pierwsze wrażenia za oceanem?
alexn Napisano 13 Września 2014 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 Dzisiaj moja kolejna wizyta w SS office - dowiedziałem się na spotkaniu że i owszem mają mój wniosek ale jeszcze nie mają potwierdzenia z USCIS i nie mogą mi wydać numeru. Powiedziałem że 2 tygodnie beż możliwośći pracy, założenia konta bankowego, przystąpienia do ubezpieczenia że moje oszczędności nie są nieskończone, że następnym razem przyjdę chyba prosić o drobne, że pod mostem zimą ciężko będzie spać - nic zero, dowiedziałem się jeszcze że może to potrwać nawet i 3 miesiące. ROTFL BTW. W międzyczasie stojąc w kolejce widziałem matkę z niepełnosprawnym dzieckiem - nie roziwnęła mu się całkiem chrząstka nosowa - banał prościutka operacja praktycznie 1 dniowy pobyt w szpitalu i wszystko na miejscu - tutaj ten chłopak chodził z tym już na oko 10 lat. Witaj wspaniała ameryko !
uslow Napisano 13 Września 2014 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 Ale dowod osobisty nie jest dokumentem tozsamosci w USA. Jest nim paszport. Jest tam wykaz dokumentów umożliwiających autoryzację, m.in. skan podpisu, skan metryki urodzenia, skan paszportu i skan zagranicznego ID. W moim przypadku skan polskiego dowodu (który jest poza konkursem także anglojęzyczny) przeszedł.
serafina Napisano 13 Września 2014 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 serafina z tego co widziałem to ty juz od 8wrześnie jesteś w San Diego nic sie nie chwalisz, jak tam pierwsze wrażenia za oceanem? Bardzo fajnie jest tutaj, na zachodzie Co prawda sa upaly, ale jest tez bryza znad oceanu wiec jest OK.
jkb Napisano 14 Września 2014 Zgłoś Napisano 14 Września 2014 No prosze, czlowiek sie cale zycie nowych rzeczy uczy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.