Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dopiszcie dane teleadresowe, obywatelstwo i płeć w profilu ELIS to proces produkcji i przysłania kart się przyśpieszy. ELIS to nic innego jak elektroniczny urząd imigracyjny - USCIS Electronic Immigration System (USCIS ELIS). Jeżeli wcześniej wpiszecie w systemie dane niż urzędnik przepisujący je z formularzy wysłanych do KCC, proces będzie przyśpieszony. Po uzupełnieniu danych i autoryzacji za pomocą dwustronnego skanu polskiego dowodu osobistego (dodajemy w załączniku) w naszym przypadku następnego dnia po wpisaniu mieliśmy zmianę statusu (in process), a łącznie w ciągu tygodnia dostaliśmy zielone karty.

Napisano

serafina z tego co widziałem to ty juz od 8wrześnie jesteś w San Diego :) nic sie nie chwalisz, jak tam pierwsze wrażenia za oceanem?

Napisano

Dzisiaj moja kolejna wizyta w SS office - dowiedziałem się na spotkaniu że i owszem mają mój wniosek ale jeszcze nie mają potwierdzenia z USCIS i nie mogą mi wydać numeru.

Powiedziałem że 2 tygodnie beż możliwośći pracy, założenia konta bankowego, przystąpienia do ubezpieczenia że moje oszczędności nie są nieskończone, że następnym razem przyjdę chyba prosić o drobne, że pod mostem zimą ciężko będzie spać - nic zero, dowiedziałem się jeszcze że może to potrwać nawet i 3 miesiące. ROTFL

BTW. W międzyczasie stojąc w kolejce widziałem matkę z niepełnosprawnym dzieckiem - nie roziwnęła mu się całkiem chrząstka nosowa - banał prościutka operacja praktycznie 1 dniowy pobyt w szpitalu i wszystko na miejscu - tutaj ten chłopak chodził z tym już na oko 10 lat.

Witaj wspaniała ameryko !

Napisano

Ale dowod osobisty nie jest dokumentem tozsamosci w USA. Jest nim paszport.

Jest tam wykaz dokumentów umożliwiających autoryzację, m.in. skan podpisu, skan metryki urodzenia, skan paszportu i skan zagranicznego ID. W moim przypadku skan polskiego dowodu (który jest poza konkursem także anglojęzyczny) przeszedł.

Napisano

serafina z tego co widziałem to ty juz od 8wrześnie jesteś w San Diego :) nic sie nie chwalisz, jak tam pierwsze wrażenia za oceanem?

Bardzo fajnie jest tutaj, na zachodzie :)

Co prawda sa upaly, ale jest tez bryza znad oceanu wiec jest OK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...