Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli nie chcecie dosyłać niczego po rozmowie i czekać na przyznanie wizy, a wszystko załatwić przy okazji wizyty w ambasadzie, to wszystkie badania, zaświadczenia, itp. muszą być załatwione przed wizytą w ambasadzie.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a co z oplatami i badaniami maz tez musi sobie od tak zrobic odrazu czy jesli go zaakceptuja to wtedy on zalatwia badania?

oj anka, anka!

Przecież pisałem ci wcześniej! Wszystko załatwiasz i przygotowujesz męża tak samo jak siebie. Czyli wszystkie dokumenty, badania, rejestracja TNT.

Bierzesz go za rękę i idziesz do ambasaday. Tam dopiero płacisz z rozmowę.

Wyobraź sobie, że były tu osoby (single), którym konsul mówił żeby się wstrzymały z wizą, wzięły ślub ze swoją drugą połówką i wróciły razem to wtedy oboje dostaną wizę. Możesz też spróbować tej opcji, że idziesz i słyszysz od konsula, żebyś się poszła hajtnąć i wróciła z mężem.

tutaj na forum, wszyscy są jacyś tam imigranci. Jedni z loterii, inni sponsorowanie, itp. Ale wszyscy przechodzili proces otrzymywania wizy, więc spokojnie, doradzają ci fachowcy!

Ja jestem fachowcem od DV 2013. ;) O ile mogę tak o sobie mówić, eh! :)

Napisano

tu: http://forum.usa.info.pl/topic/22219-dv-2014-co-po-1-maja-2013-pytania-i-odpowiedzi/?p=190679

zaledwie kilka linijek wyżej napisałem, że "bierzesz męża z papierkami..." a to oznaczało, że idziecie razem z kompletami dokumentów i wszystkiego co jest wymagane, bo mąż w twoim przypadku nie będzie się różnił od jakiegokolwiek inne męża co idzie ze swoją żoną, która wylosowała w DV.

Napisano

Witajcie. Urodziłem się w Polsce, obecne jednak przez pół roku mieszkam w UK. Nie mam rezydenta ani nic, po prostu jestem tutaj w pracy, legalnej i wynajmuje pokój. Co mam zatem zaznaczyć w punkcie nr 9 "Kraj w którym obecnie przebywasz", skoro UK tutaj nie ma do zaznaczenia? Polska czy nie mam możliwości wzięcia udziału?

Z góry bardzo dziękuje :)

Napisano

Ja zaznaczyłem USA, bo tu obecnie przebywam choć "nie mam rezydenta ani nic". Loteria działa na podstawie obywatelstwa a nie miejsca zamieszkania.

Napisano

Ja zaznaczyłem USA, bo tu obecnie przebywam choć "nie mam rezydenta ani nic". Loteria działa na podstawie obywatelstwa a nie miejsca zamieszkania.

Jak mam to rozumieć? Nie masz obywatelstwa USA a zaznaczyłeś USA, bo obecnie przebywasz tam. Potem piszesz, że loteria działa na podstawie obywatelstwa a nie miejsca zamieszkania...

Punkt 9 odnosi się do obecnego miejsca zamieszkania, skoro mieszkam w UK, to powinienem zaznaczyć UK czy zaznaczyć mam Polskę, ponieważ tam jestem zameldowany i mam Polskie obywatelstwo. Zatem, jak to dokładnie wygląda?

Napisano

Dean, teraz zastanow sie nad tym, co napisales, bo sam odpowiedziales sobie na pytanie.

"Punkt 9 odnosi się do obecnego miejsca zamieszkania, skoro mieszkam w UK, to powinienem zaznaczyć UK..."

Tak, powienines zaznaczyc UK, bo tam obecnie mieszkasz.Jest wyraznie napisane "Country where you live today".

Jesli nie ma opcji UK to na pewno jest Great Britain and Northern Ireland

Napisano

Jak mam to rozumieć? Nie masz obywatelstwa USA a zaznaczyłeś USA, bo obecnie przebywasz tam. Potem piszesz, że loteria działa na podstawie obywatelstwa a nie miejsca zamieszkania...

Punkt 9 odnosi się do obecnego miejsca zamieszkania, skoro mieszkam w UK, to powinienem zaznaczyć UK czy zaznaczyć mam Polskę, ponieważ tam jestem zameldowany i mam Polskie obywatelstwo. Zatem, jak to dokładnie wygląda?

Justi Ci już część wytłumaczyła. To gdzie mieszkasz i jakie masz obywatelstwo nie ma za dużo wspólnego. Jakbyś był z Nigerii a mieszkał w Polsce, to nie mógłbyś wziąć udziału w loterii. Teraz to jest jasne? Wpisujesz to gdzie mieszkasz, nie gdzie jesteś zameldowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...