Skocz do zawartości

Co W Bagazu?

toja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Można przewieźć. Nie ma co zaznaczać. Ja bym głupio wyglądał w naszyjniku i kolczykach to kilka dni temu wiozłem w bagażu (nadawanym) trochę biżuterii. Jak zwykle zresztą.

Witaminy i herbaty to nie problem, jeśli nie w ilościach przemysłowych.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zawsze radzą wartościowe rzeczy mieć w bagażu podręcznym. Ja zawsze cała biżuterię mam przy sobie kiedy lecę. Teraz tez lecialam w tym tygodniu z PL i miałam ze sobą dużo biżuterii z bursztynem po wycieczce z nad morza i problemu nie było. Nie ma co ryzykować i wkładać do bagażu nadawanego bo nigdy nie wiadomo kto je otwiera :)

Napisano

Nie ma co pisać, bo jeśli to jest $70, to mogą podejrzewać, że wartość zaniżona, bo za tyle to w USA się nawet w twarz nie dostanie. To nie jest tak, że wywalają każdemu bagaże i sprawdzają czy ktoś nie wiezie pierścionka czy innego naszyjnika. Skąd wzięłaś ten limit $100? Zapewniam Cię, że by się przyczepili do 100 zegarków po $1. :)

Napisano

Tak mi się gdzieś przewinęło w paru wątkach te 100$, ale w sumie nie sprawdzałam czy oficjalnie takie coś jest napisane. W takim razie chyba rzeczywiście wpiszę 0, żeby nie było problemów ;-)

Napisano

Jest według prawa limit $100, ale c'mon... :) nie należy oczywiście pakować ozdobnie na podróż ale po przylocie. No i warto przekuć uszy ;)

Napisano

lata temu podczas lotów do usa we wniosku ktory otrzymywalo się przed ladowaniem nalezalo wpisac sume przewozonych pieniedzy. pamietam, ze wowczas chyba niemal kazdy wpisywal mniej niz 100$ aby nie musiec placic podatku (?) za te kwote. nadal nalezy pisac w tym wniosku ile sie przewozi??jak to jest??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...