KaeR Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Można przewieźć. Nie ma co zaznaczać. Ja bym głupio wyglądał w naszyjniku i kolczykach to kilka dni temu wiozłem w bagażu (nadawanym) trochę biżuterii. Jak zwykle zresztą. Witaminy i herbaty to nie problem, jeśli nie w ilościach przemysłowych.
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Zawsze radzą wartościowe rzeczy mieć w bagażu podręcznym. Ja zawsze cała biżuterię mam przy sobie kiedy lecę. Teraz tez lecialam w tym tygodniu z PL i miałam ze sobą dużo biżuterii z bursztynem po wycieczce z nad morza i problemu nie było. Nie ma co ryzykować i wkładać do bagażu nadawanego bo nigdy nie wiadomo kto je otwiera
KaeR Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Jakby wszystkie wartościowe rzeczy wozić w podręcznym to by ważył 23kg a nadawany 3kg.
emka91 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Ok, dajmy na to, że włożę kolczyki do podręcznego, a wtedy mam wpisać ich wartosc w deklaracji - powiedzmy koło 70$?
asik997 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 A po co masz pisać ich wartość?? Możesz zawsze powiedzieć, że to twoje. Jak wpiszesz wartość, to się moga czepić, że chcesz sprzedać i cię oclą.
emka91 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 W tym problem, ze nie mam uszyć przebitych ;d ale chyba poniżej 100$ jest dopuszczalne
KaeR Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Nie ma co pisać, bo jeśli to jest $70, to mogą podejrzewać, że wartość zaniżona, bo za tyle to w USA się nawet w twarz nie dostanie. To nie jest tak, że wywalają każdemu bagaże i sprawdzają czy ktoś nie wiezie pierścionka czy innego naszyjnika. Skąd wzięłaś ten limit $100? Zapewniam Cię, że by się przyczepili do 100 zegarków po $1.
emka91 Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2013 Tak mi się gdzieś przewinęło w paru wątkach te 100$, ale w sumie nie sprawdzałam czy oficjalnie takie coś jest napisane. W takim razie chyba rzeczywiście wpiszę 0, żeby nie było problemów ;-)
KaeR Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 Jest według prawa limit $100, ale c'mon... nie należy oczywiście pakować ozdobnie na podróż ale po przylocie. No i warto przekuć uszy
janpalony Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 lata temu podczas lotów do usa we wniosku ktory otrzymywalo się przed ladowaniem nalezalo wpisac sume przewozonych pieniedzy. pamietam, ze wowczas chyba niemal kazdy wpisywal mniej niz 100$ aby nie musiec placic podatku (?) za te kwote. nadal nalezy pisac w tym wniosku ile sie przewozi??jak to jest??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.